PodSvojoStreho.net
obnova radiatorjev - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: obnova radiatorjev (/showthread.php?tid=4267)

Strani: 1 2

obnova radiatorjev - april - 2.10.2006

Pozdrav

Ali je kdo že površinsko obnavljal radiatorje, imam kar nekaj radiatorjev - rebrastih, ki bi jih rad obnovil. Sedaj so barvani z neko kovinsko barvo in potem žgani, vendar se barva na delih lušči. Mogoče poznate koga da bi to obnovil? :roll:

- sajko - 3.10.2006

Če boš dobu malarja, da ti to nardi, bo drago. Če boš pa sam, jih odmontiraj, premaži z Lavacolom-ta razje staro barvo, operi s paro, ko so suhi pa na novo prebarvaj z barvo za radiatorje. Če jih greš brusit, bo trajalo.

- Jani - 3.10.2006

Jaz sem to že delal.
Vzel dol in prebarval (prešprical) z avtolakom. Stvar ne more biti prav poceni. Lahko pa jih prebarvaš s čopičem - tudi ni samo za polure dela...

- CvetkoP - 3.10.2006

Radiatorje, če jih že boš obnavljal, potem jih daj peskat in prašno barvat, če te zanima kdo to dela, pa sporoči in dobiš telefonsko

- Teoretik - 3.10.2006

Pejdi v trgovino, pa kupi nove. Za enak denar, kot ga boš zmetal za orodje, kemijo in pivo, boš v Bau....ih dobil novega, tako da bo za kakih 20 let mir. V tem času ti pa tastari lahko še spuščajo.

- betonmajster - 3.10.2006

Teoretik Napisal:Pejdi v trgovino, pa kupi nove. Za enak denar, kot ga boš zmetal za orodje, kemijo in pivo, boš v Bau....ih dobil novega, tako da bo za kakih 20 let mir. V tem času ti pa tastari lahko še spuščajo.

Ja se strinjam, koliko so stari radiatorji, in koliko nesnage je že notri?

- dvalen6 - 3.10.2006

Tudi jaz sem mnenja, da je boljše kupit nove.

- april - 4.10.2006

Ja tudi sam sem nameraval kupiti nove, ampak mi je monter rekel, da so še čisto o.k., ker dejansko sploh niso bili v uporabi, da bi greli, ampak so bili samo zmontirani. Je pa res da so težki in bolj masivni, ampak če ni cekinov potem bo pač moralo biti tako, vprašanje pa je koliko bi stala obnova!

- Dees - 5.10.2006

april Napisal:Ja tudi sam sem nameraval kupiti nove, ampak mi je monter rekel, da so še čisto o.k., ker dejansko sploh niso bili v uporabi, da bi greli, ampak so bili samo zmontirani. Je pa res da so težki in bolj masivni, ampak če ni cekinov potem bo pač moralo biti tako, vprašanje pa je koliko bi stala obnova!
no tale je pa mal bosa, sej se radiator nič ne znuca če greje. Upam vsaj, da ste imeli vodo noter, sicer so vam pa še rjaveli.Sicer pa jih odmontiraj in speskaj, če se ti že sedaj barva lušči, da bi jih pa prašno barval pa ni računice.

- ttomi73 - 9.10.2006

Jaz sem jih doma kar s penzlom pobarval v oker rumeno, ki je topla barva, pa je od tega že minilo tri leta pa še vedno barva gor stoji. Je pa res da je dela kar precej. in še to jih nisem dol jemal.

- glavca - 9.10.2006

Kot je reku gor, peskanje in prašno barvanje, pa bodo kot novi. Nitro lak bo pohal, emaj ali radiatrorska barva se suči velo večnost, sploh v jeseni in pozimi. Stari varjeni radiatorji so precej boljši kot novi, je enkrat doma pri starih dobr ušla peč - zavrela, pa je edini novi radiator, ki je bil v hiši začel "lulat" na punktu.

Včas so res vse delal za zmerej Big Grin

- CvetkoP - 9.10.2006

Pa še nasvet za tiste, ki doma barvajo radiatorje, Najlepše se jih barva, če so rahlo topli, tam nekje 35 stopinj, v 1 uri dvakrat, pa še barva drži kot pribita, preverjeno.

- Anonymous - 5.11.2006

Živjo !

Pobarvat moram en radiator. Ker je že kar mraz, ne bi kaj dosti kompliciral.Smile

Koliko ga je potrebno ošmirglati ? Je dovolj, da samo malce pobrusiš ali moraš barva v celoti odstraniti ? :?

Kaj pa bravanje s spreji. Ali obstaja kaj za radiator oz. ali se sploh splača ?

Najbrž mi priporočate kar barvo in penzl ??? Smile

hvala

- MarkoMark - 5.11.2006

marek Napisal:Živjo !

Pobarvat moram en radiator. Ker je že kar mraz, ne bi kaj dosti kompliciral.Smile

Koliko ga je potrebno ošmirglati ? Je dovolj, da samo malce pobrusiš ali moraš barva v celoti odstraniti ? :?

Kaj pa bravanje s spreji. Ali obstaja kaj za radiator oz. ali se sploh splača ?

Najbrž mi priporočate kar barvo in penzl ??? Smile

hvala

Obstaja prav posebna barva za radiatorje. Dobiš jo v vsaki malo boljši trgovini z barvami.
Staro barvo pa ni potrebno čisto odstaniti. Kupiš brusno gobico, zrnatosti 180, narahlo pobrusiš po celotni površini in na koncu še z krpo namočeno v razredčilo vseskupaj lepo obrišeš.
Pa vseselo na delo. Smile

- dejan - 5.11.2006

Ne komplicirati z peskanjem in ne vem čem vse. Naredi tako kot je ttomi pa bo čist o.k. Edini problem, ki nastane je da malo diši po barvi kak dan ali dva, ko so v uporabi.