PodSvojoStreho.net
toplotna črpalka sinclair - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: toplotna črpalka sinclair (/showthread.php?tid=42372)

Strani: 1 2 3

toplotna črpalka sinclair - bojcias - 3.2.2012

zivjo.

zanima me če ima kdo invertersko toplotno črpalko sinclair z zunanjo in notranjo enoto in kako mu delua?

po izračunih bi mi zadostovala za ogrevanje že 8kw, nekateri mi svetujejo naj vzamem 12kw. a mi zna kdo tehnično razložit z katero bi imel nižje stroške ogrevanja?

hiša je izolirana 20cm stiropora po stenah in tleh, 35 trendisol na strehi. pa mam talno gretje pa rekuperator, pa kamin z ventilatorjem.

hvala za nasvete.

Re: toplotna črpalka sinclair - telmos - 3.2.2012

:roll: Čez pol leta bodo prodajali pa ziclair
Mi gre na živce, da vsake nekaj časa zamenjajo dobavitelja, potem ti pa ostane sranje z iskanjem rezervnih delov, kot sem jih imel pred dvemi meseci, da niso v Kočevju zmrznili.
Potem pa še tisti TT izkoristki, ki jih navajajo. A ni čudno, da imajo pri 7/35 COP 4.2, pri 2/35 pa 3.8. Perpetum mobile. A sedaj jim pa tudi ochsner niso več dobre Confusedhock: :roll:
Premakni se v tisti skupinski nakup. Bo sigurno ceneje, kvalitetno pa tam tam

Re: toplotna črpalka sinclair - bojcias - 3.2.2012

a pol misliš da sinclair ni najboljša izbira?

Re: toplotna črpalka sinclair - gregorjanc - 4.2.2012

Hmmm :? glede na to, da zadnja 2 meseca tudi jaz študiram na toplotno črpalko kot sekundarni vir ogrevanja, sem po filozofskem iskanju tudi jaz naletel na TČ zrak/voda STherm by Sinclair. V bistvu mi jo je priporočil kolega, kateri se ukvarja s tem.
Kot primarni glavni vir bi ostal še vedno na Elkotu, TČ bi uporabljal le do zunanje temperature +3 stopinje, se pravi za 4 mesece predhodnega obdobja. Tukaj je seveda govor o najcenejsi varianti in samogradnji.
Gre se mi zato ker je povsod radiatorsko ogrevanje ter le 3cm termoputza na fasadi in ogrevanja 160m2. Po analizi v zadnjih treh letih sem ugotovil, da rabim pri zunanji temperaturi 0 stopinj v radiatorje spuščati vodo 45 stopinj, da se prostori segrejejo na 22 - 23 stopinj (pač smo bolj zmrzjeni :lol: ).
Za to TČ od Sinclaira se odločam ker lahko dobim zunanjo enoto 12kW (3f) dokaj poceni 8) ,notranji toplotni izmenjevalec skoraj zastonj (tega moram še naštudirati katerega) ter elektroniko profi varianto Made in China (ma te elektronike so itak skoraj vse kitajc :lol: ).
Glede denarja bi me to prišlo (ko začne TČ obratovati) pod 2k evrčkov.
Za rezervne dele ali popravilo zunanje enote pa se ne sekiram ker dajo 2 leti garancije.

Re: toplotna črpalka sinclair - sassapo - 4.2.2012

Če je govora o inverterskih naprava znamke SINCLAIR pazite! To je 100% kitajski izdelek z omenjeno nalepko in tudi skoraj 100% dražji od originala :?

sassapo Napisal:Če je govora o inverterskih naprava znamke SINCLAIR pazite! To je 100% kitajski izdelek z omenjeno nalepko in tudi skoraj 100% dražji od originala :?

Tole ne zastopim. 100% dražji od originala?? Kaj ni to kitajc proizveden za Sinclair u.k.? Kolikor sem jaz to zastopu na Generi.

Seveda, original je v nemčiji (pri nas se ne trži) nekaj preko 2.6k€
Pri nas je pa ta ista naprava z nalepko Sinclair???

Sam, glede na načrte in opis Sinclaira katere sem pridobil so vgrajeni deli v zunanji enoti kakovostnih proizvajalcev. Elektroniko sem pa že videl in je na las podobna Siemensovi, tudi glede na načrte in nastavitve (seveda to vem da je kitajc), je pa razlika v ceni 750 evrov!!!

Re: toplotna črpalka sinclair - bojcias - 4.2.2012

men so tut rekl, da je kompresor od toshibe.

aha, seveda piše na kompresorju Toshiba, ampak podobnost je zgolj v nalepki. Veliko sem prešraufal kitajskega s..... Res sem glede tega verjetno malce pristranski. Sem pa še vedno mnenja, če je še tako poceni je še vedno predraga, kajti kaj več kot pet let življenske dobe kar pozabite.

Re: toplotna črpalka sinclair - bojcias - 4.2.2012

ni mi jasno zakaj dajajo subvencije tut na slabše toplotne črpalke. za fujitsu pa ni subvencije, zato me pride skor 2000 eur dražje.

Re: toplotna črpalka sinclair - sassapo - 5.2.2012

subvencijo pri nas dobi pač tisti, ki več plača oz. ima boljše veze. Menda ja gdo ne misli, da so subvencije dodeljene po realnem grelnem številu :lol: :lol:

Re: toplotna črpalka sinclair - pedenjdeklica - 5.2.2012

Ja in folk to misli, da so stevilke iz spiska na ekoskladu mirodajne..... Daaaaaaalllleeeeccc od tega so...vsaj pri vecini

Re: toplotna črpalka sinclair - sticna - 22.3.2012

vidim, da je kar nekaj tem na TČ S-THERM...
Imam jo pri sebi doma, deluje brez težav. 12kW, radiatorji,delovanje in poraba me je zelo presenetila, v pozitivnem smislu. In sicer, od 2°c do 7°c zunanje temperature je dnevna poraba 35 do 42kW/dan, pri -9°c zunanje temperature je bila poraba(brez grelcev, ker jih imam nastavljene na -12°c) 105kW/dan.
od včeraj(15h) do danes(15) je poraba 17kW.
Pa si računajte o kakšnem znesku se pogovarjamo.
p.s. zdi se mi skrajno neprimerno in neprofesionalno od ljudi(sassapo,telmos...) , ki imajo svoja podjetja in se ukvarjajo s tem poslom, da tako pljuvajo po drugih. Tipično "ljubosumje
"- slovenski nacionalni šport

Re: toplotna črpalka sinclair - tekumze - 22.3.2012

pedenjdeklica Napisal:Ja in folk to misli, da so stevilke iz spiska na ekoskladu mirodajne..... Daaaaaaalllleeeeccc od tega so...vsaj pri vecini

O tem smo že debatirali tule

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=40582">viewtopic.php?f=7&t=40582</a><!-- l -->

in smo primerjali našo tabelo ekosklada z nekako ustrezno nemško tabelo, ki je prav tako osnova za subvencije in v povprečju ni bilo velikih odstopanj v COPih za modele, ki so bili v obeh tabelah.