![]() |
|
poplačilo hipoteke - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: poplačilo hipoteke (/showthread.php?tid=42167) |
poplačilo hipoteke - andrejaluznik - 26.1.2012 Pozdravljeni! Pred približno dvema letoma sta starša bratu z darilno pogodbo podarila polovico hiše, kjer živi s svojo družino. Brat je na to vzel hipotekarni kredit.. Sedaj pa se je odselil in se ima namen ločiti. V hiši je ostala njegova žena in otroci. Brat težko plačuje kredit, zato želi svoj del hiše prenesti name, jaz pa bi mu povrnila kredit in zbrisala hipoteko. Seveda bi morala tudi jaz vzeti kredit, da bi to poplačala..Kako bi to izvedla, kakšno pogodbo, bi morala narediti, da bi bila potem jaz varna in me ne bi mogel nihče več terjati... Pa še to... Ali lahko njegova žena ob ločitvi terja mene za kakršnokoli izplačilo? LP Re: poplačilo hipoteke - Lakotnik - 27.1.2012 Če bo hiša prodana pred ločitvijo po tržni ceni, potem načeloma ona ne bo imela pravice posegat v to nepremičnino. Če pa prej pride do ločitve, pa ji seveda pripada polovica premoženja pridobljenega v času skupnega bivanja, razen če bi uspel pokazat, da je v nepremičnino v vlagal samo mož. Re: poplačilo hipoteke - Hanzi - 30.1.2012 mislim tale žena pa je.... živi v hiši ki ni od njene familije, pričakuje da bo "tuaj" familija plačevala kredit, potem pa se ta tuja familija še boji da ta žena kaj od njih terjala. In če sodišče tej ženi kaj prisodi, potem... nam ostane samo še AK 47 Kaj pa je brat kupil za hipotekarni kredit? poročno potovanje na Bahame? Re: poplačilo hipoteke - klinika za strehe - 30.1.2012 Tale žena ima tudi otroke, ki niso samo njeni. So vnuki, nečaki prebivalcem v hiši. Je kdo pomislil, da tudi one ne zmore sama plačevati kredita. Zdaj pa bo na cesti, dedec je ušel, pol bajte bo prodal. Ma dobro naj gre ona na cesto, kdo bo pa otroke vzel? dedek, babica, dobrosrčna teta? Bilo bi zanimivo slišati celotno plat zgodbe. srečko Re: poplačilo hipoteke - Strelka - 31.1.2012 Pustimo moralno vprašanje ob strani. Je žena kaj vlagala v to stanovanje in bi bila upravičena do povračila teh sredstev? Ne vem, kaj vse banke preverjajo v takšnih primerih - ker bi žena lahko spodbijala vajino pogodbo, tudi če ni vpisana v ZK. Je v sodni praksi tak precedens. Če se onadva ne bosta pošteno zmenila med seboj, se jaz tega ne bi šla. Re: poplačilo hipoteke - Minister33 - 10.2.2012 Sposodil bi si temo glede hipoteke, nisem se še toliko pozanimal glede nakupa nepremičnine na hipoteko, pa upam da mi boste lahko pomagali. Torej v lasti nimam ne hiše in ne stanovanja. Ali je možno kupiti stanovanje na hipoteko, tako da banka oceni vrednost stanovanja katerega želiš kupiti in potem glede na to dobiš kredit s katerim kupiš to stanovanje? Zanima me tudi, če je ta možnost boljša/pametnejša kot ta da se gre v najemniško stanovanje, saj tako vbistvu plačuješ stanovanje ki bo nekoč tvoj, če pa kreditno nisi več sposoben ti pa vzamejo stanovanje, kateri (v primeru da bi bil v najemniškem) tako ali tako ne bi bil tvoj. Če me razumete? Hvala, Lp Re: poplačilo hipoteke - Faros - 10.2.2012 Prvo vprasanje, seveda lahko. Moral pa bos imeti se nekaj lastnih sredstev, ker ti bo banka dala cca 80% potrebnih sredstev - od banke do banke razlicno. Na drugo vprasanje pa si si odgovoril ze sam. Re: poplačilo hipoteke - Minister33 - 10.2.2012 Najlepša hvala za odgovor. |