![]() |
|
Prestavljanje radiatorja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Prestavljanje radiatorja (/showthread.php?tid=42007) |
Prestavljanje radiatorja - igorzz - 18.1.2012 Zdravo, upam, da sem v pravi temi. V sobi bi radi prestavili radiator (na sliki) za kakšnih 20 cm v levo. Zanima me, kakšne opcije imamo in koliko bi po vašem stale. Predstavljam si, da se glede na ventile čisto enostavno med spodnjim ventilom in radiatorjem vstavi neka 20 cm vodoravna cev, zgoraj pa se izvede s podobno rešitvijo. Razmišljam prav ali je kaka druga rešitev? V tem primeru me tudi zanima, ker se na te reči ne spoznam, če je v primeru teh ventilov potrebno v celem bloku zapreti centralno ali se da poseg opraviti 'lokalno', brez vpliva na cel blok? Re: Prestavljanje radiatorja - kad1111 - 21.1.2012 To se da lepo narediti,nabaviš radiator z desnim spodnjim priklopom,predvidevam,da potrebujete še ravni ventil za enocevni sistem.Ventil je nekje na hodniku in se pač zapre.Material in delo stane 300eur. Re: Prestavljanje radiatorja - susa - 21.1.2012 kad1111, preberi vprašanje. :wink: Vse se da , Re: Prestavljanje radiatorja - kad1111 - 22.1.2012 Točno tko kot sem napisal,če hočeš,da bo lepo izgledalo. Re: Prestavljanje radiatorja - simonkar - 22.1.2012 Lahko narediš tako kot si napisal ampak ali tebe moti samo radijator?, ker po tvoji teoriji bo ostal ventil na mesti in če ne bo moteč ne vem kaj te sedaj moti. Če pa bi rad vse skupj prestavi pa lahko to izvedez nadometno ali če lepre podometno ampak imaš malo flikarije. lp Re: Prestavljanje radiatorja - igorzz - 23.1.2012 Susa & kad1111, se strinjam, da mora lepo zgledati. Do danes sploh nisem vedel za radiatorje s spodnjim priklopom, tako da je ta informacija koristna za naprej. Čez nekaj let pride na vrsto generalna prenova in takrat bomo gledali na to, da bodo stvari lepo izgledale. Zdaj je na vrsti samo premik obstoječega radiatorja. Simonkar, dobimo nov kavč in če radiator prestavimo, bo kavč od stene odmaknjen samo kakih 5 cm, kolikor so od stene odmaknjene tiste cevi, ki prihajajo iz tal. Mi je pa to pomembno zato, ker je prostor dokaj majhen in si ne moremo privoščiti, da bi bil kavč odmaknjen od stene za celo debelino radiatorja (trenutni radiator je pa kar debel). Ko govoriš o podometni in nadometni izvedbi s flikarijo, govoriš o tem, da bi se tudi pozicija tistih dveh cevi iz tal dala prestavit za 30 cm v levo ali je za tak poseg potrebno že kar več flikarije? Si ne predstavljam dobro, kako si mislil. Re: Prestavljanje radiatorja - Ericssson - 23.1.2012 Imas vec opcij... Ena je ta, da se spodnji cevi (dovod in odvod) odreze malo nad tlemi in spelje cevi "malo levo", druga pa je prej omenjena, davse malo tlaka ven zmeces in prestavis vse cevi proc od tam, tako da pridobis komplet plac do stene... Jeba je, ker je malo dela in se po navadi nikomur ne da mazat za bori zasluzek (pa pravijo, da je recesija )
Re: Prestavljanje radiatorja - igorzz - 23.1.2012 Me veseli, da se tudi to da (komplet plac pridobit) brez pretiranega vzdihovaja s strani majstrov, ampak to bo zaradi metanja parketa ven na tistem delu zagotovo počakalo do komplet renovacije stanovanja. Re: Prestavljanje radiatorja - Ericssson - 23.1.2012 Jaz za tistih par cm nebi cakal... Ugodje serijsko Re: Prestavljanje radiatorja - tooo - 11.2.2012 Poštemaš, podaljšaš cevi, narediš priključek iz stene, zamečeš,pobeliš..... |