PodSvojoStreho.net
Postavitev 2,2m ograje ob ulici - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Postavitev 2,2m ograje ob ulici (/showthread.php?tid=41749)

Strani: 1 2

Postavitev 2,2m ograje ob ulici - simoncica - 8.1.2012

Pozdravljeni!

Zanima me, ali lahko postavim 2.2m (no, toliko da se skrijemo) visoko leseno ograjo na notranji rob žive meje, ki meji na ulico?

Živa meja je še na moji parceli, za njo je cesta, na notranji strani žive meje pa imamo trato, na kateri bi radi uživali brez zvedavih mimoidočih sprehajalcev. Zanima me ali potrebujem GD, saj bi bila to le ograja, katere nosilci bi bili zapičeni v trato, kar pomeni brez kakšnih betonskih temeljev ipd...

simpl skica Smile

..........ULICA......................................................
.......moja ŽIVA MEJA višine 80cm.......................
......moja LESENA OGRAJA višine cca 180 cm..........
........moja TRATA................................................
...........................................................................
.............................................................................
.....NAŠA HIŠA...................................................

Torej, mi lahko kdo pomaga?

Hvala in lp

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - Migaj - 8.1.2012

Imam kar živo mejo iz cipres, ki je že prek 2 metra visoka.

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - simoncica - 8.1.2012

mi bi potrebovali takojšnjo rešitev, ker se bomo vselili kmalu. ciprese rastejo prepočasi. sem že razmišljala o bambusu...

Migaj Napisal:Imam kar živo mejo iz cipres, ki je že prek 2 metra visoka.

ob cesti?

ajoj, pozabila povedat, da se na to cesto pravokotno priključi druga uličica (ki z druge strani meji na našo parcelo in ob katei je tudi živa meja)... verjetno bo problem, ker na vogalu ne bo pregledno in se ne bo varno vključevati is uličice na glavno cesto? Hmmm...

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - Prado - 8.1.2012

simoncica Napisal:ajoj, pozabila povedat, da se na to cesto pravokotno priključi druga uličica (ki z druge strani meji na našo parcelo in ob katei je tudi živa meja)... verjetno bo problem, ker na vogalu ne bo pregledno in se ne bo varno vključevati is uličice na glavno cesto? Hmmm...

Kaj pa, ko bo živa meja zrasla...? Mislim, da, če se postavi ograja in se nato odstrani, ko, živa meja zraste, nekje ne bi blo problema...?

hmmm... živa meja je stara že vsaj 20 let, bi verjetno morali na novo posaditi in jo od malega primerno striči, da bi ostala košata že od korenin, kajti če to pustimo rasti, bojo ostali samo še "štrcli" (gole palice).

evo, sem na hitro skicirala situacijo.

gre se samo za to, da se ne bo kdo oglasil, češ da se ne more varno vključiti na glavno ulico, zaradi zmanjšane preglednosti in moraš zlesti na pol na cesto z avtom, da vidiš, če kdo prihaja... vem iz lastnih izkušenj in tudi nimam srca, da zaprem z visoko ograjo tam na odcepu. mogoče bi tam na vogalu naredili polkrožni lok ograje, da bi se vseeno videlo na cesto. zanima me konkretno samo, koliko stran od ceste lahko postavim ograjo, da bo za vse bp.

p.s. tisti visoki stolpec na vogalu je kao avto, ki se vključuje na glavno cesto Wink

ajoj, pa še nekaj, da me ne bo kdo takoj skritiziral. seveda so proporcije drugačne kot na sliki, avto vemo koliko je dolgi, živa meja je nekje širine 50 cm, ograja za njo pa tudi tam nekje + - 15 cm.

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - neika - 8.1.2012

poskusi razmisliti v tej smeri - lesena ograja verjetno ni poceni? Za ta denar lahko kupiš ciprese, ki so velike že 120, 130 cm.

verjamem, da si želiš zasebnosti, ampak, če boš tako zaprta v tisti kocki od parcele...

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - rdMax - 8.1.2012

Predlagam, da se oglasiš na upravni enoti, ker potrebuješ za leseno ograjo gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt, hkrati pa ti bodo povedali, če morebiti občinski odlok opredeljuje tudi višino ograj ob ulicah. V marsikateri občini namreč velja odlok, da so ograje ob ulici lahko visoke le 1,2m.

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - Nebomgabiksal - 8.1.2012

rdMax ima prav, odmik od ceste tam okoli 1,5m in višine spet tam okoli 1,5m.

ok, hvala Smile

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - lial - 8.1.2012

Imel sem zelo podobno situacijo, le da nisem nameraval delati visoke ograje, le živo mejo sem spustil nekoliko visoko.
Nato sem bil deležen prijaznega pisnega opozorila krajevne skupnosti, da s tem omejujem pogled na cesto. Ničesar o odlokih, le prošnja v imenu uporabnikov ceste.
Seveda sem takoj za tem postrigel ograjo na razumno višino.
Dobri odnosi s sosesko so mi bili pomembnejši od zasebnosti.
Predlagam, da ugotoviš, koliko bi se kljub ograji še videlo na cesto in jo potem morda oblikuješ v okroglino in ne kot.

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - Migaj - 8.1.2012

cca 2 metra na vogalu spustiš nižje, zaradi preglednosti

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - nya - 8.1.2012

Ali pa prosiš za postavitev ogledala Smile

Re: Postavitev 2,2m ograje ob ulici - Strelka - 15.1.2012

Jaz sem imela karambol po tem ključu in šele takrat so lastnika šavja opozorili, naj ga postriže.

Raje se prej pozanimaj, da ne boš namesto zvedavih pogledov prenašala hupanja in treskanja.