![]() |
|
Teoretično - kmetijsko zemljišče - ali je možno? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Teoretično - kmetijsko zemljišče - ali je možno? (/showthread.php?tid=41746) |
Teoretično - kmetijsko zemljišče - ali je možno? - capz - 7.1.2012 Pozdravljeni! Prosil bi vas če mi lahko odgovorite na nekaj vprašanj kako je s tem v teoriji in v praksi. Torej vemo kakšna je situacija za mlade in njihova stanovanja in hiše. In sem razmišljal. Kaj lahko sploh počnem s kmetijskim zemljiščem? Hlev najbrž lahko postavim gor? Tudi kurnik? Čebelnjak vem da lahko. Kaj pa svoje bivalne prostore, brez da bi bil priklopljen na el. omrežje, brez kanalizacijskega in komunalnega priključka, brez vodovodnega priključka... posledično tudi brez hišne številke (bi bil pa pri starših prijavljen...) Recimo da bi (čisto teoretično) skopal v zemljo, obložil z lesom in podobnimi materiali, uporabljal sončne celice za štrom, deževnico prečistil za vodo za tuš in posodo, odpadke in fekalije odvažal sam (in plačal). Grel bi se s kaminom.... Bi to šlo? Kakšne papirje bi v teh primerih potreboval? Je lahko le kmetijsko zemljišče ali bi moralo biti zazidljivo zemljišče čeprav niti nebi zidal in bil brez priključkov... (kmetijsko omenjam zaradi cene zemljišč ker so edino tukaj cene take da si lahko privoščim večjo parcelo) Re: Teoretično - kmetijsko zemljišče - ali je možno? - vitel - 7.1.2012 Teoretično da, praktično pa ne in tudi škoda metat dnar, ktera normalna ženska bi hotla it s takim norcem žvet razen če je sama malo čez les? Prej al slej bojo nepremičninam padle cene na znosno raven in takrat bo čas za nakup zato raje varčuj ne pa razmišljat o nekih dvomljivih obvodih. Sicer pa si že slišal kdaj za najem? Re: Teoretično - kmetijsko zemljišče - ali je možno? - capz - 7.1.2012 Hvala za odgovor. Najem ne da me ne zanima ker me ZELO zanima vendar vzdrževat avto, plačevat najemnino in račune in imet kaj od samskega življenja (ne iščem resne zveze v teh letih tako da ona ne prispeva nič) in mi s trenutno plačo ne uspe. Sem poskusil s cimrom vendar se ni izšlo. (ne pravim da se ne da, ker SE DA, ampak da grem stran od staršev samo zato da grem stran od staršev mi ni v interesu ker imam svoje nadstropje v družinski hiši 3 sobe + kopalnica) Malo čez les... hehe, mogoče. Vendar kot zgoraj opisano tako bivanje bi imelo vse kar ima tvoja hiša samo malo več dela bi moral vložit da bi vse skupaj laufalo. Prosim da tema ne teče o meni. Zanimajo me listine, dovoljenja za tako "gradnjo" in uporabo zemljišča. Re: Teoretično - kmetijsko zemljišče - ali je možno? - AndyRozman - 4.8.2012 capz: Si dobil kakšen odgovor na tvojo dilemo privatno? Jaz imam malce podobno sitacijo, samo da je hiša v tem primeru že postavljena (zelo stara), ki bi jo bilo potrebno adaptirat in sem tudi razmišljal, da bi naredil zadeve na takšen način kot si ti planiral (uporabljal sončne celice za štrom, deževnico prečistil za vodo za tuš in posodo, odpadke in fekalije odvažal sam (in plačal). Grel bi se s kaminom....)... Problem je da so vsi sosedi, ki bi teoretično lahko dali dostop do vodova in elektrike precej daleč (in tudi preko več posestev)... |