• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
Hladilnik po čiščenju ne deluje - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Hladilnik po čiščenju ne deluje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Opremljanje doma (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Bela tehnika (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Tema: Hladilnik po čiščenju ne deluje (/showthread.php?tid=39493)

Strani: 1 2

Hladilnik po čiščenju ne deluje - Jasminka - 8.9.2011

Imam 5 let CANDY hladilnik. Vsake 2 - 3 meseca ga čistim in že dvakrat se mi po izklopu elektrike in čiščenju leda ne vklopi zamrzovanje (je kombiniran - zgoraj hladilnik, spodaj zamrzovalnik). Pa ogromno leda se mi napravi v zamrzovalniku, v hladilniku na zadnji steni pa veliko leda. Po vklopu ga nastavim na 5, ampak ne deluje, luč gori znotraj. Kaj naj ukrenem?
Hvala.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - lartep - 9.9.2011

Pokliči serviserja, verjetno je zmanjkalo plina zadaj v ceveh, mora sčistiti in znova napolniti. Vsaj to se je zgodilo meni.

Pa strokovnjaki naj me ne držijo za besedo glede izrazov.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - vincent - 9.9.2011

Če se ti nabira led na zadnji steni hladilnika gaimaš nastavljenega na prenizko temepraturo (Zmanjšaj na vrednost 3). V kolikor ti notri gori luč, pomeni da je stikalo ne izklaplja (jeziček, ki ga porinijo vrata (Ob zapiranju) noter, da ugasne luč..lociraj ga in rpekontroliraj če opravlja svojo funkcijo, če ga s prstom pritisneš).

Ogrmono ledu v zamrzovalniku..ali zadevo stalno dopirate ali pa vrata ne tesnijo dobro, pa notri prihaja zrak (preglej vrata od strani, če se tesnilo vrat povsod lepo prilega steni..ko so vrata zaprta)

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Jasminka - 9.9.2011

Hvala za odgovor.

Moram pa še povedati, da se mi je to zgodilo tudi pri prejšnjem čiščenju in serviser mi je napolnil plin. Sedaj mi pa ne gre v račun, da se mi bo to dogajalo ob vsakem izklopu, saj stroški ponjenja narastejo kar na 50 E. Ali naj pokličem drugega serviserja, ker garancije pa ni več. Firma Candy je bila meni vseskozi vzor, sedaj pa sem zelo razočarana, ker mi je pred časom že po dveh letih odpovedal pomivalni stroj Candy. Vsi stroji Gorenje pa so zame prva liga.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Samojed - 9.9.2011

Prvo je vprašanje, če slučajno led čistiš z nožem. Ni jih namreč malo, ki jim je na ta način uspelo preluknjati zadevo.

Drugo vprašanje je, ali se kompresor štarta ali ne. Tvojega hladilnika ne poznam, ampak če šariš okrog gumba za nastavitev temperture, so imeli nekateri rdeč gumb za kao oddtaljevanje. Če ti na brzino očistiš in misliš da bo delal, je to napaka, ker tisti gumb se resetira šele ob dovolj veliki temperaturi v hladilniku.

Skratka, povej ali kompresor brni ali ne pa bo že bolj točno locirana napaka oziroma vzrok nedelovanja.

Seveda pa iz napisanega ne vem niti to, ali sta 2 ločena kompresorja ali je samo eden za oba dela.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Jasminka - 9.9.2011

Kompresor ne brni, mislim pa, da je samo eden, ker mi ne deluje hladilnik in ne zmrzovalna skrinja. Slišim pa od časa do časa neko pokanje, ki prihaja iz notranjosti.Kje pa naj ni bila luknja od odstranjevanja ledu? Je ne vidim?

Čudi me samo, da se je to zgodilo kar zaporedoma 2 krat.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Samojed - 9.9.2011

Mene bolj čudi, da so težave samo pri odtaljevanju (čiščenju), zato vsaj model napiši. Če so kaka navodila na netu lahko pregledam in svetujem.

Če kompresor ne deluje, je lahko problem v termostatu, še bolj pa v stari slovenski navadi - najprej navodila vrži stran, potem pa sprašuj naokoli.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Jasminka - 10.9.2011

Resnično, navodil nimam. Na hladilniku pa piše K A LASSE.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Zaspanc - 10.9.2011

Nekje mora biti še tipska ploščica, ponavadi siva nalepka ene 5x10cm, nalepljena v notranjosti aparata.
Če pa si bila že pri prvem čiščenju tako temeljita da si jo odstranila pa bog pomagaj, saj ta nalepka sicer običajno preživi tudi nuklearno eksplozijo...

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Jasminka - 10.9.2011

Našla čisto v kotu hladilnika spodaj.

Kateri podatki so pomembni?
CFM 3250 A, TYPE CM 33,,, itd.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Samojed - 10.9.2011

Je to to :

http://www.candy.co.rs/docs/Kombinovani ... 50%20A.pdf

Nekaj piše o avtomatskem odtaljevanju?

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Jasminka - 11.9.2011

Prečitala navodila. HVALA.

Nimam druge izbire kot, da pokličem serviserja.
In kaj vse plača zavarovalnica pri takšni okvari? Polnjenje plina menda odpade.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Zaspanc - 11.9.2011

Preveri, če zavarovalnica krije popravilo (= menjavo) kompresorja.
Takrat imaš tudi plin v ceni :wink:

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - Jasminka - 13.9.2011

Danes prišel serviser, kompresor ne deluje s polno močjo in ga je treba zamenjati, plin pa je še prisoten. Cena 180 E + delo. A se splača popravilo ali naj 5 let star hladilnik zavržem. Izgleda pa še kot nov.

Re: Hladilnik po čiščenju ne deluje - mogim - 19.9.2011

Jaz bi raje kupil novega. Običajno je življenjska doba hladilnika 10 let. Vaš pa je star že 5 let...

Zadnje novice

Lumar bo gradil 24 novih stanovanj v Turnišču

Maribor, Turnišče, 8. oktober 2025 – Podjetje Tona d.o.o. v sodelovanju z Občino Turnišče bo začelo…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.