![]() |
|
Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček (/showthread.php?tid=39456) |
Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - Vlad - 6.9.2011 Zdravo! Ker bom tudi sam kmalu začel s polaganjem talnega ogrevanja, sem spisal programček, ki računa dolžine cevi v posameznih "polžih" talnega ogrevanja, če sta znani stranici (a in b) ter razmak med cevmi (d). Večkrat sem programček (.exe) poizkusil naložiti sem gor kot priponko, a ni šlo (nalaga in nalaga). Poizkusil sem tudi spremeniti končnico exe, pa tudi to ni šlo. Vprašal bi moderatorje kako bi lahko to naredil, oz. ali delam jaz kaj narobe. LP Vlad Re: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - Urs - 6.9.2011 Poskusi ga zazipati. Re: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - Vlad - 6.9.2011 Zazipal. Zdaj pa naj bi delalo:-) Če bi kakšen mojster, ki ima za to občutek, programček malo sprobal in komentiral, ali se mu številke zdijo smiselne, bi mu bil zelo hvaležen. LP Vlad Re: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - fifi - 7.9.2011 Namig za uporabnike: Najprej se mi je zdelo, da programcek ne deluje, saj se mi je okno samo zaprlo in kar nekaj casa sem potreboval, da sem opazil datoteko talno.out, v kateri se zapise rezultat. To datoteko talno.out lahko odprete na primer z notepadom oz beleznico (Uporabljam Windows 7). Re: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - Vlad - 7.9.2011 Se opravičujem, da nisem spisal kaksnih podrobnih navodil. Rezultat se izpiše direktno v komandno okno in v datoteko talno.out. Za ponovitve izračunov je najlazje odpreti novo komandno okno (command prompt), se prebiti do datoteke v kateri je shranjen program, in vtipkati "talno.exe". Po enem izračunu lahko postopek takoj ponovimo, če pa zelimo rezultat shraniti, preimenujemo datoteko "talno.out" - ponovni izračun jo povozi. Program računa dolžino cevi, kot je prikazano na "shemi" v talno.out - t.j. dolžino cevi, če le-to razporedimo v pravokotnike enega v drugem. Ker pa so zavoji zakrivljeni, s takim izračunom precenimo dolžino. Bolj natančen izračun bi moral upoštevati tudi to. Poizkusil bom oceniti napako. Mogoče bom programček še malo popravil, da se okence ne zapre samo od sebe. LP Vlad Re: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - Vlad - 9.9.2011 Tako: prilozen je popravljen program - okence se ne zapira na koncu izračuna - upostevana je tudi zakrivljenost cevi v vogalih - ni vec izpisa v datoteko Uporaba je enaka kot prej: program si unzippajte in nekam shranite, ter 2x kliknite nanj. Lahko pa se do njega prebijete v komandnem oknu in ga tam zalaufate. LP Vlad Re: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - vinkos - 9.9.2011 Vlad hvala lepa! To sem iskal ![]() Super stvar in pomoč Re: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - Vlad - 9.9.2011 Hvala, hvala! LP Vlad Re: Dolžine cevi v "polžih" talnega ogrevanja - programček - Plohač - 21.10.2011 Sem ta teden položil okoli 260 m2 talnega in mi je tale programček fino fajn prov prišel. Morem rečt, da je kar točen. Hvala Vlad. |