![]() |
|
Dilema pri nakupu stanovanja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Dilema pri nakupu stanovanja (/showthread.php?tid=38852) |
Dilema pri nakupu stanovanja - ribcek - 2.8.2011 kupujem stanovanje, predvsem me zanima okolica lj, zanima me kakšna je kvaliteta življenja, v grosupljem (bloki-sončni dvori), naj povem da sem v službi v lj druga varianta, ki se mi dopade je trzin, sicer malo dražja stanovanja, a vendar bližje do BTC, CENTRA, mirno okolje... Re: dilema - ribcek - 3.8.2011 ribcek Napisal:kupujem stanovanje, predvsem me zanima okolica lj, zanima me kakšna je kvaliteta življenja, v grosupljem (bloki-sončni dvori), naj povem da sem v službi v ljni poznavalcev teh okolišev? trenutno se prodaja v Grosuplju tole, je res da je garsonjera, ima pa lep balkon, a so to trenutne cene tam, prodaja pa se za 90.ooo, pod to ne gre [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")nepremicnineunichr("46")net/nepremicnineunichr("46")html?id_regije=1&nep=1&posr=1&detail=5521140&pic=1647718unichr("46")jpg[/url] Re: dilema - Mirando - 3.8.2011 90 čukov! hock: wtf = 30m2! :twisted: hock: narobe svet. osebno bi v vsakem primeru raje preživel 15 min, 'dlje na cesti', pa si za enak/podoben denar omislil (vsaj) 15-20m2, več, kar je komaj spodobno stanovanje za par ali mlado družino! Re: dilema - smrček - 3.8.2011 Absolutno predrago se zdi tudi meni!! :twisted: pri nas se cele bajte po 200-250 m2 prodajajo za tak denar. Hudo ampak res :roll: . Sigurno ti je bolje malček dlje se zapeljati :wink: . Re: dilema - Urs - 3.8.2011 Ima pa lep balkon... je vštet v m2? Re: dilema - Mirando - 3.8.2011 ...pri taki kvadraturi, mora biti precej špa(rta)nski... :wink: hec! najbrž je kaj takega: [img]httpunichr("58")//hrcekunichr("46")si/blog/wp-content/gallery/natecaj-najlepsi-balkon/balkon2unichr("46")jpg[/img] Re: dilema - ribcek - 3.8.2011 urs Napisal:Ima pa lep balkon... je vštet v m2?mislim, da ne, bom pa preveril, kopalnica in balkon sta za moje pojme zadosti velika, sploh kopalnica (ponavadi je ta v blokih zelo knap), problem je, ker niti mize in stolov za vsaj 4 osebe nimaš kam postavit, ker takoj zraven kuhinjskega pulta je že postelja, ni briljantno vem, sicer pa stanovanje sem vzel za primer za oceno dejanskega stanja na trgu, kot sem že rekel me zanima trzin, deloma grosuplje, kar je dlje je za vozit veliko (npr. kje pa je dobra lokacija 15-20 minut dlje vožnje od navedenih lokacij, lahko kdo pomaga?) koliko pa je realno €/m2 v trzinu ali grosuplju, za vsaj 1ss 45m2 ? Re: Dilema pri nakupu stanovanja - betonmajster - 3.8.2011 Lokacija stvar okusa (na koncu je ista pašta)....vprašaj se sledeče, ob predpostavki družine: - koliko daleč je šola, da gre lahko mulc peš, tudi popoldne na razne dejavnosti in nisi taksist - koliko daleč je vrtec, kjer ta še ni tak problem, itak greš z avtom - ali v okolici nekoga poznaš, (idealno žlahta v panziji) zaradi varstva otrok v primeru bolezni - ali v okolici nekoga poznaš, da lahko na hitro skoči po otroka, ko si ti obvezno ostal v službi - kakšna je povezava za kasneje za mulce za srednjo šolo (to se zgodi takoj, ne čez 15 let) :mrgreen: . . . . in tako dalje do kamor ti seže življenski slog, ki se pa seveda lahko prilagodi, kar je pa seveda odvisno od tebe kakorkoli obrneš so razne idilične hišice ob robu gozda in zbujanje ob žvrgolenju ptičkov sanjski pogoji, realnost ter logistika sta pa stvarni zadevi in hitro se lahko opečeš, posebej, če nisi navajen malo bolj oddaljenega življenja od centrov Re: Dilema pri nakupu stanovanja - urska86 - 3.8.2011 Pa so te cene ki so na oglasih preverjene?..Mislim v smislu, da si se pozanimal, koliko so še pripravljeni spustiti? Ko sva midva prodajala garsonjero v Ljubljani, tudi na novo renovirano s pohištvom, sva gledala koliko hočejo drugi za tako podobno garsonjero in so se cene gibale med 85.000 in 95.000eur-noro. Ampak, ko začneš to enkrat prodajati in pride folk na oglede, vidiš da ne bo šlo za tak denar,...zato je predvsem odvisno do tega, kaj lastnik pričakuje od prodaje stanovanja (ali denar rabi takoj, ali se mu ne mudi in pač prodaja po megalomanski ceni)... Re: Dilema pri nakupu stanovanja - ribcek - 3.8.2011 betonmajster Napisal:Lokacija stvar okusa (na koncu je ista pašta)....vprašaj se sledeče, ob predpostavki družine:trzin je zelo dobra lokacija, dobre povezave, vlak - avtobus, do vrtca 1 min, ravno tako oš, srednja šola pa itak lj, čist ok, sam kaj ko so tam cene še vedno napihnjene, najraje v trzinu no,... Re: Dilema pri nakupu stanovanja - vitel - 3.8.2011 Za tak dnar dobim že skoraj bajto, zakaj bi se sploh zanimal človek za 3x precenjeno luknjo nekje..kje že? Re: Dilema pri nakupu stanovanja - betonmajster - 3.8.2011 vitel Napisal:Za tak dnar dobim že skoraj bajto, zakaj bi se sploh zanimal človek za 3x precenjeno luknjo nekje..kje že? Kje, ter upoštevaj moja zgoraj napisana izhodišča ter službo v LJ. Re: Dilema pri nakupu stanovanja - Pikaso - 3.8.2011 Glede kvalitete življenja v grosuplju je odvisno kaj pričakuješ. Grosuplje je spalno naselje. Se pravi, da se velika večina ljudi vozi v službo v Lj in potem zvečer vrača. Ker sprašuješ konkretno za sončne dvore pa tam tako, da se sam v tisti konec ne bi selil. Sploh če imaš kakšne majhne otroke ali pa jih nameravaš imeti. Šola in vrtec (če ga sploh dobiš) nista ravno blizu. Baje so tudi dokaj visoki računi za toplo vodo ampak to ne vem iz prve roke in jemlji to z rezervo. Če bi jaz izbiral lokacijo v Grosuplju bi si izbral kakšno stanovanje v Dvorih III ali IV. Šola, igrišča, vrtec je vse zelo blizu. AC pa tudi bližja kot pri sončnih dvorih. To je to. lp Re: Dilema pri nakupu stanovanja - ribcek - 3.8.2011 Pikaso Napisal:Glede kvalitete življenja v grosuplju je odvisno kaj pričakuješ. Grosuplje je spalno naselje. Se pravi, da se velika večina ljudi vozi v službo v Lj in potem zvečer vrača. Ker sprašuješ konkretno za sončne dvore pa tam tako, da se sam v tisti konec ne bi selil. Sploh če imaš kakšne majhne otroke ali pa jih nameravaš imeti. Šola in vrtec (če ga sploh dobiš) nista ravno blizu. Baje so tudi dokaj visoki računi za toplo vodo ampak to ne vem iz prve roke in jemlji to z rezervo. Če bi jaz izbiral lokacijo v Grosuplju bi si izbral kakšno stanovanje v Dvorih III ali IV. Šola, igrišča, vrtec je vse zelo blizu. AC pa tudi bližja kot pri sončnih dvorih.misliš na tole [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")novogradnjeunichr("46")si/prodaja/vila-bloki-dvori-iii-in-dvori-iv/[/url], hvala za info, to so pa nova stanovanja - temu primerna cena, gledal sem na nepremicnine.net ni tam trenutno nič v prodaji... Re: Dilema pri nakupu stanovanja - vitel - 3.8.2011 Recimo glej Ajpes objavo ID 921726. |