Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Kar naredi dom (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Tempo življenja (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Tema: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! (/showthread.php?tid=38620)

Strani: 1 2 3


Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - bernik - 20.7.2011

Zadne čase se mi na veliko dogaja, ko naročim izdelek preko spleta, me potem obvestijo da ga ni več na zalogi!!! Kdo zdaj koga farba...naročim tri sandal v spletni trgovini, takoj zjutraj na dan razprodaj, čez dva dni pa e-mail da nobenega več ni na zalogi...naročim čevlje v drugi trgovini, potem jih pa več ni, spodnje perilo...ista pesem...itd. Ima še kdo take probleme?


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - firefly - 20.7.2011

Naročil TENS aparaturo, na spletu piše dobava 1 teden, povprečna dobava 2-4 dni. Po enem tednu dobim mail da ni na zalogi in čakajo dobavo. Po tel. klicu so potrdili dobavo nekje do konca meseca. Torej 3 tedne. Upam da bo res, ker drugače ...
Če bi naročil direktno iz Italije (po nižji ceni) bi dobil v 4ih dneh...


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Nebomgabiksal - 20.7.2011

Na mimovrste naročil (in plačal) tiskalnik, ki ga roko na srce niti ne pričakujem ;-)
Ampak, upanje umira zadnje.

Sem pa pred kratkim nariočil 70 kosov Maglitk XL100 iz Nemčije, z rahlim cmokom v grlu,
pa je šlo vse gladko in hitro kot po maslu.


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - kraken - 20.7.2011

Odvisno od spletne trgovine. Večje in uveljavljene si načeloma ne morejo privoščiti kakšne slabe reklame. Pri kakšnih manjših in novejših pa je že vprašanje?!
Na mimovrste sem kupoval že ogromno in sem vedno vse dobil brez problema!


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - bernik - 20.7.2011

No kupoval sem v večjih trgovinah, ponavadi sem si potem izboril takšen oz. podoben produkt po isti ceni...najbolj sem bil razočaran pri Tevi, ko sem jim zastavil vprašanje kako to da nimajo mi še odgovorili niso...


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Čojko - 20.7.2011

Kriza je naredila svoje tudi v trgovini. Spletna trgovina če res ni zelo velika, kar slovenska ni nobena, danes dela bolj tako tako. Tehniko skoraj vedno kupoval preko mimovrste, mixitv,... nazadnje pa kar v BIG BANGU. Imeli so zalogo, željeno barvo,... cena je bila praktično enaka.


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - kerotisk - 20.7.2011

kraken Napisal:Odvisno od spletne trgovine. Večje in uveljavljene si načeloma ne morejo privoščiti kakšne slabe reklame. Pri kakšnih manjših in novejših pa je že vprašanje?!
Na mimovrste sem kupoval že ogromno in sem vedno vse dobil brez problema!
Ja je pa pri malih lahko tudi obratno, marsikdo bi skakal do stropa za stranko samo da bi ji ustregel v vseh njenih detajlih v upanju da bo mogoče kdaj velik in ne gremo vsi v posel z nezmožnostjo ali dvomom kako ga bomo dokončali.


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - ronald - 20.7.2011

Nebomgabiksal Napisal:Na mimovrste naročil (in plačal) tiskalnik, ki ga roko na srce niti ne pričakujem ;-)
Ampak, upanje umira zadnje.

Sem pa pred kratkim nariočil 70 kosov Maglitk XL100 iz Nemčije, z rahlim cmokom v grlu,
pa je šlo vse gladko in hitro kot po maslu.

Opa, dobra cena za barvni laserski tiskalnik. Smile Ampak a ni tako, da če ga naročiš, ti ga morajo prodati po ceni, ki je na spletu?


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Fery - 20.7.2011

ronald Napisal:Opa, dobra cena za barvni laserski tiskalnik. Smile Ampak a ni tako, da če ga naročiš, ti ga morajo prodati po ceni, ki je na spletu?
Itak, da je dobra cena.
Oddrsaj malo nižje, pa ti bo jasno, kaj te čaka, ko sprazniš priložene tonerje, ki so prazni že čez kakih 100 strani (naši mulci sprašijo paket ali 2 papirja mesečno, ko jih popade (1000 strani))!
Biksi že ve; če se ne motim, ima eno tako zverino že doma.
Velja isto kot za vsako stvar (npr. avto), kupiti je lahko, vzdrževati pa je popolnoma druga pesem.


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Zaspanc - 20.7.2011

ronald Napisal:Ampak a ni tako, da če ga naročiš, ti ga morajo prodati po ceni, ki je na spletu?
Piše (običajno) v njihovih pogojih, velja cena v trenutku potrditve naročila. To pa ni isto kot trenutek oddaje naročila, ane?


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Nebomgabiksal - 20.7.2011

Malo OT:

Kolega dela pri Minolti in tega tiskalnika ni več na zalogi; načeloma sem gledal 1690MF, ampak tega sem vzel, če ne drugega, zaradi nadomestnih tonerjev. Pa fery ima prav - doma imam Gelsprinta 3050. Mašina požrešna do konca. V letu in pol sem naredil 700ČB in 400COL kopij in zagonil več kot za tiskalnik za tiste preklemane kartuše (refil se tudi zelo slabo obnese).

Pri mojem številu kopij je omenjana mašina čisto OK.


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - ronald - 24.7.2011

Zaspanc Napisal:
ronald Napisal:Ampak a ni tako, da če ga naročiš, ti ga morajo prodati po ceni, ki je na spletu?
Piše (običajno) v njihovih pogojih, velja cena v trenutku potrditve naročila. To pa ni isto kot trenutek oddaje naročila, ane?
Najbrž bo tole držalo. Ker sem ravno pred kratkim bral, da je neka spletna trgovina pomotoma prodajala iPade za 40 eur. Seveda so bili kupci razočarani, ko so jim vrnili denar. Smile


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Zaspanc - 24.7.2011

Nja, sem šel čekirat za mimovrste:
Citat:Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Podobno je pri enaa, nekaj pa jih ima tako kot sem navedel v prejšnjem prispevku.
Kakorkoli, če niso res popolni začetniki, so že nekako zavarovani pred lastno nesposobnostjo.


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - Strelka - 26.7.2011

Še dobra plat tega, da velja cena ob potrditvi - naročeni izdelek sem dobila po konkretno nižji ceni, ker so jo isti dan kasneje pocenili Smile Razlika je bila sto evrov.

Na mimovrste sem zaenkrat dobila še vse, kar sem naročila, le na eno stvar sem res dolgo čakala, ampak so mi ostalo poslali prej. Nisem pa nujno rabila, tako da me niti ni tako zelo jezilo. Ikea - uh. Levica ne ve, kaj dela desnica, ampak na srečo znajo dobro reševat reklamacije in so prilagodljivi.

Ponekod imajo pa dejansko sprotne zaloge - izdelek je bil še na trenutno odprti strani, ga kliknem za v košarico, pa mi napiše, da je že pošel. Tudi ko sem vzela zadnji komad (zraven namreč piše z rdečimi ZADNJI KOS) in sem šla nato nalašč pogledat, ali je bilo to res, izdelka ni bilo več v ponudbi.


Re: Nakupi v spletnih trgovinah, naročiš potem pa ni! - žarnca - 1.8.2011

Pri stilu "naročiš - potem pa ni", še ni tako hudo kot pri "naročiš, plačaš, potem pa ni".

Veliko naročujem preko spleta (slo. spletne trgovine, amazon, ebay, bookdepository, dealextreme,..) in nikoli nobenih problemov (včasih se kaj na carini ustavi, kar je pa normalen postopek), razen...

Moram napisati, bo mogoče komu prav prišlo. Pri svojih nakupih sem imel probleme le pri enaa.com in pri opremim.si. Ali je natančen naslov dovoljen ali ne - naj presodi admin. Torej naročanje pri opremim se je končalo tako, da sem po neštetih klicih (kjer se lastnik ni več oglašal in sem moral poklicati tudi njegove sorodnike, dostavno službo, ZPS,...) odšel v Mursko Soboto in ga tam čakal par ur. Na koncu stvar prevzel na parkirišču. Pri enaa sem nakupoval 2x. Prvič so bili problemi z izdelkom, ki ga je kar naenkrat zmanjkalo (dobil info par dni po naročilu in plačilu), zato sem moral kupiti dražjega (sicer boljšega) in čakati kar nekaj časa dalj kot je pisalo v njihovem predvidenem roku. Ok recimo nič takega. Jim dam pred kratkim novo možnost, naročim več izdelkov (najdaljši rok dobave posameznega 5 dni) ampak čakam že 2 tedna. Stvari potrebujem hitro, zato mi je žal, da nisem šel direktno kam v trgovino in nabavil.

Verjamem, da je ogromno strank, ki so imele dobro izkušnjo z nakupovanjem v teh trgovinah, vendar sem vseeno napisal. Zanima me kako kupca ščiti zakonodaja pred lažnimi roki dobave. S tega stališča, lahko (hipotetično) spletna trgovina, da predviden rok dobave čez 1-3 dni (glavni razlog, zakaj sem naročil pri njih), nato pa dostavi izdelek šele čez 1 mesec.

Tudi drugič bi pri enaa počakal in se vzdržal tega komentarja, vendar je bila "stvar" kupljena kot darilo za rojstni dan - ki je zdaj že očitno mimo.

Pohvale, do sedaj, letijo na nemške spletne trgovine, kjer so se res vedno izdatno potrudili in mi tudi v angleščini pomagali pri vprašanjih (mein Deutsch ist sehr schlecht Smile) in pri raznih posebnih željah pri naročilu.Zadnje novice