PodSvojoStreho.net
Odganjalci/uničevalci komarjev - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Kar naredi dom (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Dom in male živali (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Tema: Odganjalci/uničevalci komarjev (/showthread.php?tid=38420)

Strani: 1 2

Odganjalci/uničevalci komarjev - Migaj - 7.7.2011

Zanimajo me izkušnje s uničevalci in odganjalci komarjev v notranjosti hiše in zunaj na terasi. Kaj priporočate, kako je učinkovito, kako deluje, ali brni, smrdi ipd.
Še posebej me zanimajo izkušnje z Zanzava (pod številko 10), če ima vonj?
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")kose-radenciunichr("46")si/migaj/komarji%20procunichr("46")jpg[/img]

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - smrček - 7.7.2011

Larifari vsaj po moje :roll: :twisted: . Imam izkušnje z 1-4, ne pomaga nič res se tam okoli lučke nabere par komarčkov da je za spucat prav nagravžno. Tudi nas motijo komarji ampak boljše rešitve kot komarniki na oknih ni Big Grin . za zunaj pa nevem, tast včasih kupi svečko, ki odganja komarje - mogoče malo pomaga :roll: kaj pa vem.
meni osebno se zdi pa prodajajo čisto vse pa če deluje al pa ne :twisted: :twisted: :twisted:

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - Roko460 - 7.7.2011

Komarniki na oknih so 100%! Svečka, ki jo damo lahko na mizo zunaj kar pomaga, vsaj pri nas. Drugače pa kot pravijo stare mame, daj na okensko polico paradižnik (sadika) in komarjev ne bo več. Big Grin

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - ronald - 20.7.2011

Pri nas tudi prisegamo na komarnike. Ni najbolj estetsko, je pa še kako učinkovito.
Tole s sadikami paradižnika pa prvič slišim. Smile

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - zupi13 - 20.7.2011

Imamo 9, pa je kar učinkovita! "Pobere" tudi muhe in ostalo letečo golazen....

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - yonna - 20.7.2011

Mislim, da je zaščita pred/proti komarjem v veliki meri odvisna od same lokacije. Da ne pride mrčes v hišo, so super komarniki. Za sedenje zvečer na prostem pa jaz še vedno ostajan na "off". Z raznimi dišavnicami, svečkami ipd za na mizo imam slabe izkušnje. Smo imeli enkrat neko kadečo špiralo na enem pikniku. Ne rečem, da ni delovala, je delovala, tisti dim ali vonj je pobil vse kar je mimo priletelo. Ampak ves mrtev mrčes je popadal dol in končal v kozarcih ali na hrani, bljak.

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - ronald - 26.7.2011

Glede teh sveč ipd. Če je nekaj strupeno za komarje verjetno ni najbolj zdravo za ljudi? Potem je verjetno boljša tista varianta zapperja, luči. Seveda ne direkt nad mizo. Smile

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - steklenicka - 29.7.2011

Anti-mrčes luči? A to so tiste, k jih imajo po trgovinah na oddelku kruha, delikatese, mesa, da odganjajo mrčes, vendar se muhe kljub temu prosto sprehajajo po živilih? Kruhu, mesu,...
Probajte s kakimi dišečimi palčkami, z vonjem sivke, citrone, kake sveče, kot je bilo že predlagano... Lahko pa probate v kako cvetlično korito posaditi sivko.

Ronald, potem pravite, da je paradizžnik (oz. paradižnikov vonj), kateri ni komarkam prijeten, strupen tudi ljudem (saj odganja komarke)? Pa ljudje jejo paradižnikovo solato.
Ni tukaj sturpeno/nestrupeno pri svečah, ampak v tem, da komarkam smrdi vonj, kot nam meščanom smrdi hlevski gnoj npr. oz. gnojevka, ki jo kmetje zlivajo na travnike pred dežjem.

LP steklenička

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - Nebomgabiksal - 29.7.2011

Tele ta modre lučke PRIVABLJAJO mrčes, ampak imajo okoli žičko z visoko napetostjo (in praktično brez amperaže), ki komarčka zakurijo. Je pa s to lučko tako, da so lahko not različne moči žarnice in različne napetosti... od tega je odvisen učinek. Za zunaj je najbolj uspešna kombinacija; sploh v komarovitem območju - to so lučke za NOTRANJO uporabo.

Razni strupi, ki se jih vtakne v vtičnico imam mešane izkušnje - tekočina deluje, pesek ali palčke nikakor. Ponovno notranja rešitev.

Za zunaj je še vedno najboljša zaščiza, da se osebek namaže/pošprica z repelentom; sam prisegam na Aubery Organics. Ni poceni, je učinkovito in brez hudih strupov.

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - McBobo - 2.7.2012

Smo nazaj z morja; vsi popikani od komarjev. Torej kaj dejansko pomaga proti komarjem. Sem nabavil tam Raid od Johnson-a tekočino, jo imel 24 ur na dan prižgano pa ni vredno pol p... slane vode. Isto velja za Johnsonove kadeče-smrdeče spirale. Sem mislil, da bomo mi pocrkali, ne pa komarji. Sosedje so hiteli okna zapirat zaradi dima in so nas naslednji dan grdo gledali. Učinek pa je bil enak - zero. Če se hočem znebiti komarjev, ki so že v prostoru, kupim od Wape ta modre tabletke, zaprem okna in čez 2 uri komarji ležijo po tleh. Vendar je zadeva tako močna, da glava boli tudi pri odprtem oknu. In okna ter vrata morajo biti odprta celo noč, drugače se ne da spati v tej vročini.

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - blekstena - 2.7.2012

Dobil primer poboja komarjev-bom probal
SMRT KOMARJEM!
Povsem naraven način !
(Koristno)
S to ekološko pastjo boste uničili nadležno zalego.
Potrebujete:
- 20 cl vode,
- 50 gramov rjavega sladkorja,
- 1 gram svežega kvasa , ki ga najdete v vsaki samopostrežni,
- 1 plastično steklenico , 1.5 ali 2 litra.
Postopek:
1. Odrežite vrh steklenice.
2. Segrejte vodo in v njej raztopite rjavi sladkor.
Ko se ohladi, raztopino nalijte v steklenico.
3. Povrhu potresite zdrobljen kvas. Mešati ni potrebno.
4. Odrezani vrh steklenice namestite kot lijak na Spodnji del steklenice in “lijak”:
5. Ovijte s črnim papirjem ali s plastično folijo ( ostanek vreče za odpadke ) in namestite past v kot prostora, na teraso, na vrt.

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - zuzek - 3.7.2012

doma v stanovanju imam RAID, ta k se da v el. vtičnico pa deluje,

komarjev ni, oz. jih par najdem drugi dan na tleh crknjenih

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - emso - 20.7.2012

blekstena Napisal:Dobil primer poboja komarjev-bom probal
SMRT KOMARJEM!
Povsem naraven način !
(Koristno)
S to ekološko pastjo boste uničili nadležno zalego.
Potrebujete:
- 20 cl vode,
- 50 gramov rjavega sladkorja,
- 1 gram svežega kvasa , ki ga najdete v vsaki samopostrežni,
- 1 plastično steklenico , 1.5 ali 2 litra.
Postopek:
1. Odrežite vrh steklenice.
2. Segrejte vodo in v njej raztopite rjavi sladkor.
Ko se ohladi, raztopino nalijte v steklenico.
3. Povrhu potresite zdrobljen kvas. Mešati ni potrebno.
4. Odrezani vrh steklenice namestite kot lijak na Spodnji del steklenice in “lijak”:
5. Ovijte s črnim papirjem ali s plastično folijo ( ostanek vreče za odpadke ) in namestite past v kot prostora, na teraso, na vrt.

sem upošteval zgornja navodila za past.

Naredil dve pasti, eno za znotraj eno za zunaj hiše.

Rezultat porazen!

po dveh tednih se je ujel samo en komar in to v pasti ki je bila postavljena znotraj hiše.
Komarjev pa imamo toliko da jih lahko prodajam na kile (zelo ugodno).

Komarje ustavi samo fizična ovira (komarnik ali pa obleka). Kemija samo ublaži-zmanjša št. pikov, ne odpravi pa 100% težavo, razen če bi vsako leto organizirali množični poboj komarjev s hudimi strupi na področju cele države.

Sicer pa se tolažim da po cca 5000 pikih človek postane imun na pike.

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - lial - 13.9.2012

emso Napisal:Naredil dve pasti, eno za znotraj eno za zunaj hiše.
Rezultat porazen!
po dveh tednih se je ujel samo en komar in to v pasti ki je bila postavljena znotraj hiše.

Moja izkušnja pa je povsem drugačna!
Imel sem nekaj teh pasti razpostavljenih okrog hiše (za notranjost skrbi Raid) in lov je bil precej bogat. Delovanje je odvisno od stopnje vrenja sladkorja, za kar je treba kar nekaj časa (dva tedna sta premalo).
Nalovilo se je ogromno število vseh vrst žuželk, med njimi tudi kar precej komarjev obeh vrst, torej 'tigrastih' in navadnih. Zanimivo, da so bili poleg tudi sršeni, ki jih sicer nikoli nisem opazil letati naokrog.
Takole pa je videti del vsebine ene od pasti:
[img]httpunichr("58")//dlunichr("46")lialesunichr("46")com/pastunichr("46")jpg[/img]

In še 100% izrez z označenimi ostanki komarjev (na drugem forumu mi eden ni verjel, žal), pa sem mu moral posebej dokazovati, da moj namen ni laganje in zavajanje:
[img]httpunichr("58")//dlunichr("46")lialesunichr("46")com/past2unichr("46")jpg[/img]

Torej: za letos imam še tri pasti, nekoliko mlajše izdelave, drugo leto pa bom zadevo nekoliko izpopolnil, oziroma povečal.

Pa še to: kljub vsemu so komarji še vedno letali in pikali, vendar verjamem da manj, kakor bi sicer.

Re: Odganjalci/uničevalci komarjev - giovanotti - 14.9.2012

Ravno sem se vrnil iz Vojvodine, kjer sem med drugim obiskal tudi Carsko baro pri Zrenjaninu. To je baje največja vodna površina v Evropi, vključno z naravnim rezervatom. Glede na pretekle izkušnje sem pričakoval miljarde komarjev in sem s seboj vzel ustrezno količino repelenta.
Komarjev ni bilo, morda kaka dva.
Zakaj? Čuvaj parka je razložil, da larve komarjev pojejo žabe. Število žab kontrolirajo številne štorklje, število štorkelj pa kontrolira belorepi orel.

Nabavite žabe Smile!