Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Finančna plat (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Tema: Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit (/showthread.php?tid=37579)

Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit - rklinc - 8.3.2011

Včeraj sem bil na dveh bankah in se pogajal za najnižji možen pribitek. Bil sem na dveh:

Banka Koper ima še vedno akcijo 3M Euribor + 1.9, na manj ne gre (vsaj pri meni ne).

Abanka ima ponudbo 6M Euribor + 2.1, a bi mi mogoče znižali na 1.95...

Hudič je seveda v podrobnostih (ki lahko znesejo mesečno tudi 10% obroka), mene pa vseeno zanima, do kje gre trenutno. Lani so mi ponujali pribitek 1.78, zdaj očitno pod 1.9 ne gre... Na obeh bankah sem dobil informacijo, da je tako od marca dalje...

Ve kdo kaj več?

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - neika - 8.3.2011

za kako obliko kredita si se pa zanimal?

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - rklinc - 8.3.2011

Zanimal sem se za hipotekarni kredit za gradnjo, pri čemer sem želel financiranje 50:50 (gotovina:predračuni).

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - gorann - 8.3.2011

enako je v mojem primeru

pri abanki sem dobil odgovor, da bom tezko dobil 100% izplacilo 50keur za stanovanje, ce pa dobim je pa se 0,3% k obstojecem pribitku, ki je 2.1%, torej 2,4% kar je ohoho prevec
pri abanki mora ostat 592eur na racunu, ce je hipotekarni kredit, kar je spet slabost za kreditojemalce, namrec 20eur visje povprecje nanese na dobo 30 let precej visji znesek

pri koprski banki je pa fajn, da je manjsi pribitek, pa se 85% izplacajo pri hipotekarnem, abanka samo 80%, pac oboji sluzijo na dveh pufih, ce nimas glih kaj prisparano

za stanovanjski kredit sem pa edino na abanki zasledil, da dajo 80:20 (gotovina:predracuni), ce vzames 30keur na 10 let, za visje zneske pa ne vem kaj vse zahtevajo od kreditojemalca
pa se to je blo z zavarovanjem pri zavarovalnici

verjetno rabis precej vec, ne?

Saj ne vem, zakaj nisem takoj napisal... Zanimal sem se za 100.000,00 EUR na 25 let...

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - hisamiha - 8.3.2011

Abanka reklamira 6 mesečni EURIBOR + 1.8%

hisamiha Napisal:Abanka reklamira 6 mesečni EURIBOR + 1.8%
Kje? Imaš kako povezavo?

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - Nebomgabiksal - 8.3.2011

Sparkasse ima 1,75 za neko eko-pasiv varianto (25W/m2, rabiš PHPP izračun)
BKS ima 1,6, ampak moraš še plačevai zavarovanje in varčevanje
Sparkasse ima 1,49 za hiške Marles...

Će si vsaj približno zanimiv komintent, bi se po moje moral pripogajati na nekje 1,75 +/- 0,05 brez kakšnih dodatnih "priboljškov".

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - mihampr - 8.3.2011

Mah, to je vse odvisno od ziljon faktorjev, si komitent, nisi, koliko časa si, ali imaš vse pri njihovi banki, imaš še firmo pri banki, kolikšen je znesek, kolikšna je doba, koliko porokov dobiš, razmerje med ocenjeno vrednostjo in višino kredita, potem so tu še akcijske ponudbe, zeleni krediti, itd. Po domače, Banka Koper mi noče dat kredita, medtem ko NLB, SK, BKS, Unicredit brez problema, razlika je samo v pribitku. Kar se tiče zavarovanja pa ga itak vzameš, vsaj če imaš hipoteko in 15 let+.

NAjnižja trenutno videna (in ne pridobljena) = 3M + 1.5

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - gorann - 9.3.2011

zakaj ti banka koper ne da kredita? saj oni so pa ja eni najboljsih za odobritev kredita

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - rklinc - 9.3.2011

mihampr Napisal:NAjnižja trenutno videna (in ne pridobljena) = 3M + 1.5

Sam zase menim, da sem dober komitent, vso poslovanje bi prenesel na banko, itd... Ampak trenutno so vse banke v pogovorih zelo toge - ali pa jaz ne znam. To je tudi možno.

Lahko poveš, kje je možno izpogajati tak pribitek?

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - Nebomgabiksal - 9.3.2011

mihampr Napisal:Kar se tiče zavarovanja pa ga itak vzameš,
Govoriš verjetno o življenjskem zavarovanju in ne o zavarovanju kredita, ne? To slednje je po moje neumnost. Tisto prvo pa... kakor kdo... jaz sem si to zrihtal prej/sam/drugje, tako da 2x pa res ne rabim.

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - jelka1 - 9.3.2011

Tudi jaz sem obiskala kar nekaj bank moja matična banka najslabša NKBM
pri drugi dobila tele pogoje a se splača ali se vam zdi da bi lahko bilo bolje

znesek -50.000 €
- obrokov -132 mesecev

- obrok- 447€/mesečno
- štroški kredita 828 €

skupni znesek vseh plačil - 59,900€

-6M-EURIBOR - 1,50000%
-Pribitek-1,600%
-Realna obrestna mera (sprem..)-3,10000%
-Efekt.obrest.mera 3,64388%

Pogoji so zavarovanje v vrednost 733€ IN KOMITENT +20€ rentno varčevanje

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - hisamiha - 9.3.2011

rklinc Napisal:
hisamiha Napisal:Abanka reklamira 6 mesečni EURIBOR + 1.8%
Kje? Imaš kako povezavo?

Ni linka. Je samo papirnata ponudba.

Re: Kredit, trenutno najnižji pribitek? - rklinc - 9.3.2011

hisamiha Napisal:Ni linka. Je samo papirnata ponudba.

Sem včeraj preveril - to bi naj bilo na Abanki možno samo za kredite do 10 let...

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »