PodSvojoStreho.net
Cena napeljave električne energije - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Cena napeljave električne energije (/showthread.php?tid=36379)

Cena napeljave električne energije - Faros - 16.3.2011

Preden začnem zbirat predračune za napeljavo elektrike, me zanimajo vaše izkušnje - predvsem cenovne, z napeljavo. Gre za novogradnjo, K+P+M, 240 m2. Predvidenih 30 luči, 60 vtičnic in 40 stikal. Torej, zanima me okvirna cena komplet napeljave (delo+material), seveda brez lestencev (lusterjev). Vem, da je cena odvisna od n faktorjev, zato poudarjam, da gre za okvirno ceno toliko, da vem približno kje sem, preden začnem zbirati predračune.

Re: Cena napeljave električne energije - kvidi1 - 21.3.2011

Cena za takšno inštalacijo brez montaže stikal, vtičnic in luči je okoli 3000€.

edit Ericssson: ponudbe dajte na ZS

Re: Cena napeljave električne energije - pavlek - 21.3.2011

Mene je za 3 etaže (K+P+M) cca 170 m2 priščo 1600 e. Seveda sem vse poštemal sam.
Električarju sem plačal:
- delo za vgrajevanje cevi in vseh doz (razdelilne, luči, stikala) + 3 omarice,
- mivko + apen + prupen + ostali material.

Mam pa ful velik inštalacije, zvočniki, domofon, senzorji za talno gretje, rekuperator, sesalec, rač mreža, osvetlitev stopnišč... Skratka vse je razbito, vsaka stena ima polno štroma, tko da bom moral res paziti, kam bom kaj šranfu.

Re: Cena napeljave električne energije - Tech-Tim - 6.4.2011

Cena za takšno hišo bi bila okoli 3.000€.

Re: Cena napeljave električne energije - Johan_R - 7.4.2011

Imel sem res dobrega električarja.

Enaki gabariti: 3.700 EUR (groba in fina montaža, napeljava za alarm, vsa CA-TV inštalacija, senzorji za luči, ... - v kleti pa samo povezave stare in nove napeljave, vendar kar nekaj dela) + Vimar Plana vtičnice in stikala 900 EUR.

Ponudbo sem sicer imel nižjo - 2.800, vendar (dokazano in posledično zaradi mojih sprememb in dopolnitev) je bila končna cena realna. Kar pa je največ odtehtalo, moj štromar Jure se je odlično odrezal!!

LP, ivo

Re: Cena napeljave električne energije - Faros - 6.5.2011

Ali cene, ki jih navajate vsebujejo delo, material in vtičnice ter stikala?

Re: Cena napeljave električne energije - Johan_R - 6.5.2011

Stikala in vtičnice so ločeni - 900 EUR. Sem jih kupil sam.

Skupaj, pod črto - elektrika 4.600 EUR.

Re: Cena napeljave električne energije - Fric - 7.5.2011

Moj prvi dobljeni predračun je pa še enkrat večji 9k + DDV.
Za 8x12 gabarite P+M.

Re: Cena napeljave električne energije - lambretta - 7.5.2011

Confusedhock:

Re: Cena napeljave električne energije - Nebomgabiksal - 8.5.2011

Jaz sem dal za grobo (material + delo) in fino (delo) inštalacijo okol 4k € za mansardo 110m2. Kako pa izgleda takšna inštalacija imam pa v enem spletniku ali albumu... samo tako za informacijo imam 48-mestno omarico polno :twisted: + majster na mestu 1A.

Re: Cena napeljave električne energije - Billie Jean - 13.6.2011

Pozdravljeni,

spravljam se k nakupu stanovanja v hiši, stari cca. 150 let, ki ima po besedah lastnika električno napeljavo nekje iz leta 1930.

Domnevam, da bi se tako napeljavo splačalo zamenjati?

Mi lahko kdo približno oceni strošek na podlagi naslednjih podatkov:
- 150 m2 v eni etaži,
- 3 velike sobe + kuhinja + kopalnica + dolg hodnik,
- če vzamem, da je dovolj recimo ena vtičnica na steno, ki meri tudi po 5-6 metrov, in če na vsako steno damo po eno, bi to pomenilo cca. 20 vtičnic ter cca. 18 stikal,
- 11 stropnih svetilk ter max. 10 stenskih.

V stanovanju sta dve nosilni steni debeli po cca. 70 cm in je zato malo več vrtanja.

Prosim za oceno stroškov materiala ter dela - Hvala vnaprej!

Re: Cena napeljave električne energije - audio - 13.6.2011

Cena okrog 3000 eur je realna+ vtičnice, stikala, luči pač posebej....

Re: Cena napeljave električne energije - Roko460 - 13.6.2011

Tri leta nazaj je kolega nabavil material za 320m2. Skupaj je prišlo 1600€ in plus delo nekje okrog 1200€. Se pravi skupaj 2800€. Od tega je bilo 60m2 garaže, ki ni zahtevala velikega posega. Predvsem zavisi od predpriprav za napeljavo elektrike. Štemanje zidov za razvod kablov, doz itd. Če to sam postoriš, imaš par cekinov v žepu.