![]() |
|
podnajemnik krade - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: podnajemnik krade (/showthread.php?tid=36348) |
podnajemnik krade - nemormverjet - 15.3.2011 Saj ne vem, če je tole sploh za sem... Me samo zanima vaše mnenje oz. kakšna ideja kako ukrepat. Namreč: prijatelj je večalimanj za uslugo oddal popolnoma opremljeno (posode, knjige, slike, rože, tv,..) veliko stanovanje družni, ki so se znašli v hudi finančni stiski... Sedaj po parih mesecih je čisto po naključju izvedel, da mu prodajajo stvari iz stanovanja. In je seveda čisto šokiran - takole dela uslugo ljudem oni pa ga povrh tega še kradejo. Vem da ne bi smel bit izgovor, ampak zgleda je družina v resres hudem sr.... (brezposelnost, dva šolajoča otroka...) ampak... Kaj naj človek naredi v takih situacijah? Hvala pa LP! Re: podnajemnik krade - Nebomgabiksal - 15.3.2011 S kakšnim papirjem ali brez? Prijatelj se je znašel v zelo nezavidljivem položaju... Re: podnajemnik krade - jaki79 - 15.3.2011 Prvič govoriš, da je prijatelj oddal stanovanje. Potem dobiva za to najemnino. To verjetno ni usluga (razen, če mu zaračunava nižjo najemnino). Kakšna je najemna pogodba? Ali so naredili primopredajni zapisnik, ko se je družina vselila? Če se mu družina smili naj potem prijatelj pač pogleda proč. Očitno se mu pa ne smili toliko, ker če ne, ne bi prosil prijatelja, da nekaj napiše o njegovem problemu na forum. Če niso naredili primopredajnega zapisnika je prvi korak verjetno pogovor. Re: podnajemnik krade - nemormverjet - 15.3.2011 No, najprej, prijatelj ne ve da sem tule karkoli spraševal. Ampak je tudi mene kar malo streslo in ne vem kaj in kako bi človek odreagiral v takih situacijah... Ne vem, če je bil delan kakršenkoli primopredajni zapisnik, so pa sklenili najemno pogodbo (tako da nek papir obstaja) .. Da pa gre res bolj kot ne za "uslugo" pa mislim da oddaja vrstno hiško cca 80m2 + vrt za, če se ne motim, 250€ (+stroški) .. Po mojem bi bilo najbolje, da gremo pobrat iz stanovanja kar je vrednejšega (ne ve se tudi koliko in kaj je sploh šlo)... Ne vem pa kaj bi potem človek naredil. Naj se jih "vrže" ven? Prav dober občutek najbrž ni, ko veš da imaš take najemnike... Še enkrat, saj ne vem sploh zakaj tule pišem - ampak, kot rečeno, zdelo se mi je da nekej moram narest... Re: podnajemnik krade - aleks - 15.3.2011 zelo težko kaj pametnega rečt. sploh smo po bitki vsi generali. ampak nasvet za prihodnje: jaz tudi odajam. notri je najcenejše pohištvo. kosi sploh niso iz istih serij, nobena reč skoraj ni nova, ko jo not postavim. pralnega stroja in hladilnika nisem dal noter - najemnik naj si nabavi svoje. jogijev tudi ne dam, najemnik si prinese svoje. pleskam ne, razen stavbnega pohištva, pa še to ne notranjih vrat. popravljam nič, najemnik naj si sam popravi, popravilo poračunava pri najemnini - znesek, ki si ga deliva ali pa ne, je odvisen od tega, kako je do škode prišlo. določeno škodo priznam v celoti, obrabljenost si deliva, škodo zaradi malomarnosti pa nič. zavarovano mam osnovno, požar, potres in strelo. plačila položnic ne prepuščam najemniku ampak vsak mesec poberem stroške ob najemnini, najmenik pa dobi skenirane vse položnice 14 dni preden pridem pobrat dnar. ne trpim neplačanih položnic, ker sem imel s prejšnjim najemnikom slabe izkušnje - ostalo je za eno najemnino stroškov. sem pa tolko fer, da ob teh pogojih nisem zahteval varščine in ceno imam nizko: 400 € za trisobno, 65 m2 stanovanje za bežigradom v ljubljani. vzel sem pa tokrat najemnika, ki drugače težko dobi stanovanje v najem: tujca iz afrike. včasih je malo problem, ker govori le angleško in se po telefonu težko sporazumeva (jaz njega ne zastopim prav vse), zelo teži zaradi višine stroškov ampak tu ni kaj pomagat, stroški v ljubljani so pač taki kot so. dal sem mu tudi naslove spletnih strani podjetij v ljubljanskem holdingu, mu dal bookmarke na cenike stroitev, in zdaj si sam gleda če ga ne nategujem. ga mam na sumu da je mislil da sem mu podtaknil račune za hišo kjer živim . zaenkrat je kar v redu dedec, vsakič ko pridem me hoče nekaj pogostit, prijazen v glavnem. v spodnjem nadstropju je najmenik še en afričan in ravno ta ga je priporočil. ti ljudje si večinoma ne želijo kam drugam, ker vedo da imajo v teh razmerah ugodno rešeno bivanje in večinoma ne zajebavajo. tudi drug na drugega pazijo, da se ne bi kaj nerazumnega dogajalo v kvartu, ker če leti eden, pade slab glas na vse. pa tudi ko kuhajo hrano so nam vonjave njihovih začimb tuje. ampak me to nič ne briga, jaz ne živim z njim v isti bajti. naj si kuha kar mu paše. z onim ta spodnjim afričanom, ki mi ga je priporočil sva pa že tudi kar frenda.
Re: podnajemnik krade - nemormverjet - 16.3.2011 ..in povrh vsega je tudi najlepše biti tak pobitkovski general ![]() ... Saj pravijo, živi in se uči... Tako da bo tole sigurno dobra šola, no če že ne dobra, pa vsaj šola... In je grozno gledat, da te takole znajo ljudje okol prinest in lagat in okrast. Po drugi strani je pa še bolj grozno kaka globoko lahko taka življenska nesreča pahne ljudi... (sem videl tega reveža - in ga nočem kakorkoli zagovarjat. ima hudo in težko življenje za (in pred sabo) ampak žal za take zadeve ni opravičila. (ali pač?) hvala aleks za odgovor - točno tako, treba se pripravit in pametno lotit zadev. (saj je imel to res pošlihtano, točno tako tudi s položnicami in ostalim, ampak tega pa ni pričakoval) ehja Re: podnajemnik krade - drina - 16.3.2011 čisto moje mnenje: To da je nekdo v stiski, in da potem krade in to človeku ,ki mu ponudi pomoč. Ne vem no.. meni to ravno ni neka morala.. človeka. Poznam ljudi, ki so v življenski stiski ali bili, taki poštenjakarji ki niti niso sami krivi da so se v takem položaju znašli za vsako pomoč iz srca hvaležni ... , nič nima a ne ve kako bi se zahvalil tudi od ust utrgal in bil 3 dni lačen, da se z malenkostjo zahvali.... eni so pa ( bom grdo rekla) ološ. Ponavadi tudi sami krivi za stisko v kateri so se znašli, in ne znajo cenit nobene pomoči. Oziroma to, da jim nekdo pomaga jim je kar samoumevno. Če bi bili res v taki stiski, da ne bi imeli kaj za jest, in če je bil ta prijatelj že toliko, da jim je dal v najem za eno minimalno simbolično ceno streho nad glavo.In da bi bili to ljudje z moralo, bi se z njim pogovorili, mu obrazložili situacijo, in bi pomoje tud ta tvoj prijatelj stisnik oko pri najemnini za kakšen mesec al dva da pridejo na zeleno vejo... al kako? sej smo ljudje, pa vsi razumemo da danes imaš jutri se ti lahko zgodi da nimaš nič...pa si pomagamo če le lahko in tudi razumemo situacijo. Kraja meni ni v nobeni opciji opravičljiva, kraja tistega, ki ti nudi pomoč in dela še uslugo ...kašen človek si to ??. ma raje žrem vsak drugi dan makarone z margarino kot pa, da bi šla še celo krast nekomu, ki bi mi pomagal... ne vem no... :? Re: podnajemnik krade - medo9 - 17.3.2011 Dobrota je sirota. Spet se je ta star izrek potrdil. Tvoj prijatelj se bo moral odločiti, ali bo v funkciji karitas in socialnih ustanov ali ne. Ko si bo to razčistil v svoji glavi, mu bo tudi jasno, kaj mora storiti. Re: podnajemnik krade - Hanzi - 17.3.2011 Drina lepo si napisala. Kaj pa pravi csd? Pa ste opozoril najemnike da se z njihovim pocetjem ne strinjate? Re: podnajemnik krade - nemormverjet - 17.3.2011 Hvala za odgovore. Drina, se strinjam ja. (res pa je, da njihove situacije ne poznam do potankosti - ampak kaj pa potem, ko ni niti za spagete z margarino vsak dan vec? ko se je enkrat na par dni? enkrat na teden? kot že rečeno - niti slučajno ne zagovarjam njihovega ravnanja, vendar mi je pa dalo mislit tudi v tej smeri - torej ko človek izgubi vse in mora še otročke nahranit - vi ne bi kradli, če ne bi bilo druge? (najbrž pa seveda ne nekomu ki vam pomaga na kakršenkoli način) ... So se soočili - in je bilo hudo... veliko zanikanja, vlečenja ven, dretja, jokanja .. Re: podnajemnik krade - šljiva - 17.3.2011 Jaz tega ne bi mogla odobriti. Zelo slabo bi se počutila, če bi mi nekdo, ki mu na nek način pomagam, kradel. Raje bi videla, da bi mi rekel, da nima za najemnino in bi mu "šenkala" za mesec ali dva, če ne še več... Vsekakor bi mu raje še bolj pomagala, kot da bi mi kradel. |