![]() |
|
Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? (/showthread.php?tid=35844) Strani:
1
2
|
Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - hut - 21.2.2011 Prosim bi za vašo pomoč, če mi lahko kdo svetuje. V stanovanju sem imel najemnika, z katerim sem imel neprestano težave (neplačevanje najemnine, položnic, itd…), sedaj sem ga pa le uspel spravit iz stanovanja. Ker mu je potekla najemna pogodba in ker mu je nisem želel podaljšati se je moral iz stanovanja izseliti, kar je tudi storil. Je pa pri tem tudi izpraznil moje stanovanje. Iz stanovanja mi je odnesel več mojih stvari kot na primer notranja vrat, žaluzije, pomivalni stroj,klubsko mizico itd.. Škodo ocenjujem na približno 4000 EUR. Kaj lahko storim, ker je pa ta tip bolj čudnega slovesa (baraba), ali ga naj civilno tožim na sodišču ali prijavim policiji. Ali ima tu policija sploh pristojnost glede na to, da je odtujil stvar, ki sem mu jo sam zaupal. Ali je že imel kdo že podobno neprijetno izkušnjo??? Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Urs - 21.2.2011 Imel - pred par dnevi. Najprej glede zneska - koliko stare so bile stvari - amortizacija? Drugič: sodiščem se ne da soditi - forcirajo poravnave, kar pomeni, da porabiš enih 500 do 1000 EUR za odvetnika in sodišče (sodne takse) zato, da si na koncu par sto eur v minusu. Policija - glede tega, da je šlo za krajo, ima pristojnosti. Tako, da je, policijo se splača poklicati. Morda se pride do sodbe (pogojna obsodba), v kateri bo imel nalogo povrniti škodo, sicer bo prišlo do preklica in bo šel v čuzo. Če je baraba, potem drugače ne bo nič. Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - csamo001 - 21.2.2011 hut Napisal:Prosim bi za vašo pomoč, če mi lahko kdo svetuje. V stanovanju sem imel najemnika, z katerim sem imel neprestano težave (neplačevanje najemnine, položnic, itd…), sedaj sem ga pa le uspel spravit iz stanovanja. Ko vidim takšne zgodbe, dobim kar kurjo kožo, saj bom kmalu tudi sam oddajal. Žal ti ne morem pomagati, sem se pa odločil, da bom oddajal izključno študentom in z maks. 6-mesečno pogodbo. Imam pa to srečo, da je stanovanje v središču mesta... Vsekakor upam, da boš ugodno rešil zadevo. Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Urs - 21.2.2011 In pri 6 mesečni pogodbi boš naredil kaj, kar ne bi, če bi bila letna, če ti neče ven ali če ti raztura stanovanje, ker si pač misli, da si mu malenkost premastno vseskupaj zaračunal in da lahko dela kar hoče? Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Anonymous - 22.2.2011 Tako je Upoštevaj še, da danes že skoraj vsi (tisti revni in pridni) študenti pridejo v študentske domove, če to želijo in potem imaš lahko najemnika le tistega, ki si u bistvu lahko tudi kupi (mu ga kupijo) in tak ziher ne bo zadovoljen z eno luknjo, ali pa gre v zasebni namen z namenom... Poleg tega, kje imaš garancijo, da ti ravno študenti ne bojo glih tko vse razturili in odnesli, če se že glih ne namenjo. Tipu, ki mu je najemnik spraznil stanovanje pa tole: a je imel najemnik pogodbo, si prijavil davke, je imel vsaj začasno prebivališče? Ker utegneš sicer imet probleme z dokazovanjem, pa davčno pa... in zgolj stroške, tvoj najemnik pa je morda samo opravil pripravo za renovacijo stanovanja, če je bilo le to v bolj žalostnem stanju? Ker 4000 za opremo je lahko zelo pretirana ocena, če zadnjih 15 let nisi vložil niti centa v opremo, lahko je pa drobiž, če si stanovanje renoviral pol leta nazaj in z malo boljšo opremo. Sicer lahko probaš oddajat tudi prazno ampak ne vem če bo to koga zanimalo. Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Nebomgabiksal - 22.2.2011 csamo001 Napisal:da bom oddajal izključno študentom in z maks. 6-mesečno pogodboVeliko sreče - tudi pri študentariji ni vse rožnato. Pa ne bom smetil po tej temi... Da pa ostanem na temi: 4000€ opreme je za najemniško stanovanje ogromno. Razen če je povzročil še škodo in ti pustil dolgove. Kako se lotiti problema je druga: * kako zatežen je tip (koliko težav ti lahko nakoplje) * imaš pogodbo oz. papir, da je bil on v stanovanu * kaj vse je definirano v pogodbi * imaš dobre sosede ali je "najemniški blok" * koliko časa/energije/denarja si pripravljen vložiti Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Roko460 - 22.2.2011 Počasi in po vrsti! Najprej ali je bila ta pogodba sklenjena legalno in so se plačevali davki? Drugo! Ali je bilo v pogodbi zapisano kaj je dobil najemnik v roke ( ne pisat opremljeno stanovanje ampak- mizo,steklokeramično ploščo, hladilnik) in vse to slikovno dokazano in vsak kakšen račun o nakupu le te opreme. Govorim iz lastnih izkušen! Tretje! Zamenjaj ključavnico! Toliko o tem Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Nebomgabiksal - 22.2.2011 Roko460 Napisal:plačevali davki?To nima veze. Sicer je res najemodajalec v prekršku, ampak da mu kradejo nima veze. Če se spotaknem ob državo: jemlje ti cca. 25% od dobička. A če te najemodajalec okrade in si v izgubi ti pa povrnejo vplačane "provizije"? Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Roko460 - 22.2.2011 Glede davkov sem napisal, ker si ne želi imeti opravka še z davčno. Čim dlje od nje! Če pa ima vse papirje urejene, potem pa le na policijo! Pa naj se pripravi, ker bo ves čas na sodniji ona in ne podnajemnik! Bom kar prenehal pisat v tej temi mi je kar slabo ratal. Bo izkušen človek povedal več o tem! LpR Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - papez46 - 22.2.2011 1. Prijaviti krajo, oziroma odtujitev stvari Policiji. 2. Imeti dokaze, da so bile stvari res v stanovanju, ter dokaze o njihovem lastništvu - pomeni račune. 3. Najemno pogodbo, kot dokazilo, da je XY tam res bival, ter da je imel pravico uporabe tega stanovanja. Torej je imel svoj ključ. 4. Potrdilo UE o prijavi začasnega bivališča in dovoljenje lastnika stanovanja, da najemniku dovoli prijavo začasnega bivališča. 5. Primopredajni zapisnik ob vselitvi podnajemnika, kateri opisuje dejansko stanje in opremo. Sam sem pred leti oddajal nekaj časa garsonjero, sicer nisem imel z najamnikom nobenih težav, je pa model debelo gledal, ko sva pisala in podpisovala primopredajni zapisnik. Narejenih je bilo še nekaj fotografij - tako za vsak slučaj. Če je model "delikaten" in pričakuješ težave - potem "pojej" škodo, zamenjaj ključavnico in dodaj še kakšne druge varnostne zadeve, da mu onemogočiš morebiten kasnejši obisk. Pri novem najemniku, pa upoštevaj vse zgoraj omenjeno - za mirnejši spanec. Sicer pa - nikoli se ne ve. Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Anonymous - 22.2.2011 Utajujete davke, nakar pričakujete zase kvalitetne storitve s strani taiste države, kateri kradete? Nenavadno, če že ne skrajno moralno hazardno (ampak seveda v kontekstu s krajem in časom). Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - cbr - 22.2.2011 Moje mnenje je -ni zdaj pomembno ali živimo v nepravni državi ali ne, ampak ne smemo dovoljit, da lahko eni delajo kar jim pade na pamet, zato bi ga jaz v vsakem primeru prijavila. Najverjetneje se ne bo zgodilo nič, ampak ko se bo takih prijav nabralo, ga pa sigurno ne bodo kar tako pustili na prostosti - in po navadi se jih nabere. Nama se je zgodilo, da so eni tipi, ena ekipa zidarjev, grozili, ker smo bili dogovorjeni, da bodo delali, pa jih ni bilo od nikoder. Prišlji so kake dva meseca kasneje, ko je bila gor ena druga ekipa in je že bilo pol narejeno. Nekaj so grozili, moj je ves pogovor na skrivaj posnel, če bi se karkoli zgodilo, resnica je pa ta, da so taki ene navadne pi*** v resnici, ki se jim ne ljubi delat. Se jih tudi nihče ne boji, ker če jim pa to pokažeš, so pa radi pametni in pogumni... Ostalo pa, kot so drugi rekli. Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Nebomgabiksal - 22.2.2011 Vinko, ravno obratno - ker ne pričakujemo kvalitetne storitve s strani države, utajujemo davke (in delamo na črno in goljufamo pri prevozu in pomagamo sosedu in ...) ;-) Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - Anonymous - 22.2.2011 Meni podizvajalci ali soizvajalci kar redno grozijo Še vedno smo se na koncu korektno uskladili, bodisi tako, da ne sodelujemo več, ali pa da so za isto ceno naredili zaradi kompliciranja še malo več Ne moreš pa pričakovat korektnosti, če sam nisi korekten in ne samo to, vedno je potrebno bit tudi malo previden, posebno v taki ciganliji, ko je Slovenija.
Re: Kaj lahko storim - izpraznil mi je stanovanje??? - cbr - 22.2.2011 VinkoSmarnca Napisal:Meni podizvajalci ali soizvajalci kar redno grozijoJp, se strinjam... Morak kar potrkat, da od takrat drugih problemov ni bilo, celo nasprotno, same zelo pozitivne izkušnje. Mogoče zato, ker vedno ocenjujem človeka, nekako po karakterju... Nikoli ne najamem nekoga, za katerega se mi zdi na prvi vtis, da je... Sva pa najela nekoga, ki je bil mojemu partnerju sumljiv, meni pa ne, ampak ker je začutil pri mojem nek dvom, se je še prav posebno potrudil. 8) Ta, za katerega imava slabe izkušnje je bil pa predlagan s strani nekoga, celo v sorodu z nekim znancem, ma ne moreš verjet. Sicer pa - dat nepremičnino v najem nekomu, za katerega že tako veš, da je sumljivega porekla, jaz nebi... Midva sva nekaj časa živela v najemu v drugem kraju, lastniškega stanovanja pa nisva hotela oddajat, pa mi je dejansko vseeno za izgubo tistih mogoče 300 EUR mesečno... Razen, če ti je to res poglavitna dejavnost, pa da stanovanje ni preveč luksuzno opremljeno. Pa še to samo preko agencije. |