PodSvojoStreho.net
Alarm Bentel ali Paradox - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Alarm Bentel ali Paradox (/showthread.php?tid=35633)

Strani: 1 2 3 4 5

Alarm Bentel ali Paradox - Jest sm - 13.2.2011

Zanima me kaj bi bila boljša izbira med tema dvema alarmnima sistemoma (Paradox ali Bentel).
Morda kdo ve prednosgti in slabosti pri enem in drugem?

Hvala in lp

Re: Alarm Bentel ali Paradox - tooo - 13.2.2011

Paradox poznam - dobra odločitev, z Bentelom pa nimam izkušenj, razen govorni modul,sirena......

Re: Alarm Bentel ali Paradox - Jest sm - 13.2.2011

Hvala.
Morda kdo pozna Bentel?

Re: Alarm Bentel ali Paradox - bnemec80 - 13.2.2011

Pozdravljeni,

bentel ima kar dobre zadeve, jaz bi še na tvojem mestu pogledal TEXECOM. Imajo estetske senzorje, tipkovnice. Sama centrala deluje v redu (komunikacija med tipkovnicami in razširitvenimi moduli je vezana z utp ali ftp kablom), imajo govorni modul, gsm modul ter še veliko drugih zadev.

Sam program centrale je enostaven, prav tako samo rokovanje z njo.

Če potrebuješ kakšne prospekte vam jih lahko pošljem. Kontaktirajte me na privat.

Re: Alarm Bentel ali Paradox - električar - 23.2.2011

Pozdravljeni.

sam osebno vam priporocam nakup alarmnega sistema paradox. saj ima v sloveniji odlicno podporo tako servisno kot tudi prodajno. Bistvena razlika je kot je meni znano ima paradox za enkrat edini da vam preko gsm modula posle tocno lokacijo vloma. to pomeni da vem posle ime senzorja na katerem je prislo do alarma. pa tudi bol je prirocen ce se boste naknadno odlocili da bi radi se kake stvari prizigali preko gsm-a. saj ima to ze osnovna centrala samo sprogramirati je potrebno. imajo pa tudi ze tipkovnice na dotik. potem lahko zraven kombinirate se razno razne dalince za vklop in izklop. cena sistema pa je tudi solidna.

za alrmni sistem se ne uporablja drugega kabla kot kabl za alarm 2x0,5+4x0,22 saj ce se uporablja utp je presek za napajanje senzorjev premajhen. pa tudi za servis ce je potrebno so barve problem. ponavadi ga stromarji ki samo kablirajo uporabijo. pa tudi kabel za alarm ne potrebuje parice. pa tudi kabl mora biti mehko zilni.

za vec info lahko na zs.

Re: Alarm Bentel ali Paradox - Jest sm - 23.2.2011

pozdravljeni,

malo se lovim okoli teh alarmov, ker vsak zagovarja svoje.
nekdo pravi, da je dcs najboljša izbira, ker naj bi bila najboljša podpora, ti praviš, da je to paradox, o bentel-u res nisem zasledila nič konkretnega, potem je tu še texecom, ...
nihče pa ne zna povedati bistvenih razlik oz. prednosti in slabosti

Re: Alarm Bentel ali Paradox - električar - 24.2.2011

Vam bo probal odgovoriti.

Sam dobro poznam alarmni sistem Paradox in pa DSC. saj jih tudi montiram. Ko sem se odločeval katero firmo bi dobavljal sem se dobro pozanimal. in sem se odločil za slednje. Predvsem pa več montiramo Paradox. in to zaradi bolj zmoglivega gsm modula. saj se preko ip telefona skoraj nic vec ne veze. ima ze skoraj vsak kljuce od telekomove omarice in vam prekine telefonski dovod.

Pa če pustimo sedaj senzorje saj na vsak alarmni sistem pašejo vsi senzorji. nekateri so bolši nekateri so slapši. eni imajo za hišne ljubljenčke do 45kg nekateri do 25kg. nekateri so lepiši. Nekateri imajo še masking to pomeni da senzor zazna ce ga nekdo prekrije.

Kar se pa tiče central. Verjetno so vse uredu. problemi nastanejo pri lažnih alarmnih. če se vam bo alarm 2-krat sprožil lažni alarm in ne boste mogli odkriti napake mu ne boste več zaupali in ste denar vrgli stran.
vprasati se morate če boste hišo imeli vezano na varnostno službo ali na svoj gsm. se morate pozanimati če vaš alarmni sistem se lahko veže na varnostno službo.
Potem je tu tudi pomembna vezava senzorjev z centralo kako je vezano ali je zasciteno ce kdo prekine povezavo z senzorjem ali pa če odpre senzor. Da veste ali je prislo do kake okvare in pa kje. Kako je alarmni sitem narejen je pa čisto odvisno od vašega monterja. lahko imate vrhunski alarmni sitem pa vam bo nekdo samo pocvikal kable in ne bo alarmni sistem nič zaznal.

Potem pa je tukaj se ce se lahko alarmni sistem nadgrajuje. ali ima funkcijo tud za pozarne senzorje, moznost dograditve brežicnih senzorjev in pa tipkovnic.

S servisom in pa rezervnimi deli pa je tako za Paradox in pa DSC ga dobite takoj tudi ce se vam vas monter ne oglasi vec na telefon. bo ze resiteral centralo in na novo sprogramiral in vam porihtal alarmni sistem niste vezani na vasega monterja. za druge alarmne sisteme pa je to bl tako tako.

Povzetek Paradox ali DSC

Paradox vec nastavitev, Bolj zmogliv GSM modul to pomeni da če vam vlomilec vlomi v garažo in pa nato iz garaže odide se na hodnik dobiste vi dve SMS sporočili Alarm garaža in pa Alarm Hodnik in tako preko mobitela že veste kam je vlomil in do kam je prisel. Pri DSC vam pa samo posle SMS alarm. (ce se motim me prosim popravite glede DSC-ja mogoce so v pol leta že kaj naredili na te pomanjklivosti) ije pa paradox cenejsi od DSC-ja. Je pa tudi DSC zelo kvaliteten alarmni sistem.

Lep pozdrav

Za druge alarmne sistem pa vam ne morem nič rečt ker jih ne poznam tako dobro.

Re: Alarm Bentel ali Paradox - tooo - 6.3.2011

Električar se popolnoma strinjam s tabo Big Grin

Re: Alarm Bentel ali Paradox - Samojed - 7.3.2011

Ko sem sam isto spraševal tule na forumu, je tudi zmeda nastala. Vsak nekaj pozna in če ni ravno šrot od robe vsak od naštetih tudi deluje bolj ali manj v skladu s pričakovanji.

Sam sem kolebal med DSC in PIMA alarmnim sistemom, pa sem se na koncu odločil za PIMA. Zaenkrat nimam pripomb in vse špila kot more, je pa za te alarme relativno malo podatkov itd. Zanj sem se odločil zgolj zato, ker je DSC v vsaki drugi hiši, Pima pa ni znan proizvajalec, izhaja pa iz Izraela.

Re: Alarm Bentel ali Paradox - Jest sm - 7.3.2011

res je zmeda z vsemi temi alarmi. vsak seveda navija za tisto podjetje, ki sam dela zanj. nekoga, ki bi pa dejansko povedal kaj in kako, pa žal ni

vseeno hvala

tooo Napisal:Električar se popolnoma strinjam s tabo Big Grin

:-)
je pa zanimivo, da pravita, da je dcs cenejši kot paradox
res pa je, da od električarja še čakam ponudbo :-))

Samojed Napisal:Ko sem sam isto spraševal tule na forumu, je tudi zmeda nastala. Vsak nekaj pozna in če ni ravno šrot od robe vsak od naštetih tudi deluje bolj ali manj v skladu s pričakovanji.

Sam sem kolebal med DSC in PIMA alarmnim sistemom, pa sem se na koncu odločil za PIMA. Zaenkrat nimam pripomb in vse špila kot more, je pa za te alarme relativno malo podatkov itd. Zanj sem se odločil zgolj zato, ker je DSC v vsaki drugi hiši, Pima pa ni znan proizvajalec, izhaja pa iz Izraela.

samojed a mi morda lahko poveš kdo je tebi montiral Pima-o oz. kdo so zastopniki

Re: Alarm Bentel ali Paradox - Samojed - 7.3.2011

Pošljem ZS.

Re: Alarm Bentel ali Paradox - ed5 - 15.3.2011

Večina alarmnih naprav na našem trgu ( Ademco-Honeywell, Bentel, DSC, GSM Alert, Paradox, PIMA, Satel...) je dovolj kvalitetna. Med njimi obstajajo tehnične razlike, bolj med posameznimi modeli kot znamkami na splošno. Vprašanje je podobno kot če bi hoteli vedeti katera znamka avtomobila je boljša ...

Pri izbiri ustrezne alamne naprave pa se moramo najprej vprašati nekaj osnovnih stvari:

1. Kakšno komunikacijsko povezavo imamo na voljo (analogna, IP telefon, ADSL, GSM...).
Ne podpirajo vse naprave vseh komunikacijskih poti, pa tudi cena je močno odvisna od vgrajenega komunikatorja. Zavedati se moramo tudi "skritih" stroškov, ker nas naprimer mesečni račun za GSM lahko neprijetno preseneti.

2. Kako želimo prejemati obvestila.
Alarmne naprave s sireno, ki producirajo samo hrup, so že preteklost. Če pa želimo napravo povezati na varnostno službo, moramo upoštevati tudi kompatibilnost z sprejemnim centrom. Na trgu pa so danes tudi različne druge rešitve, kot npr: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")siolunichr("46")net/varen_domunichr("46")aspx[/url], [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")amisunichr("46")net/web2/zasebniunichr("46")php?page=1_6[/url], [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")priklopiunichr("46")si/[/url]

3. Kako bomo montirali opremo
Če najdemo ali poznamo monterja, potem bomo najbrž izbrali opremo ki jo pozna in dobavi, če pa bomo sistem montirali sami, potem je verjetno pomembna enostavnost programiranja in da ne potrebujemo posebnih vmesnikov ali programov.

4.Kako bomo napravo uporabljali
Ali potrebujemo za funcionalnost kakšne posebne dodatke, npr.: daljinske upravljalnike, brezžične razširitve, posebne senzorje za plin, vodo, požar ...

5. Koliko denarja smo pripravljeni odšteti
Denar je vedno omejitveni faktor naših želja, zato moramo prej vedeti koliko si lahko privoščimo za nakup, oziroma kakšen znesek nakupa je še smiseln.

Če povzamem, naprej moramo definirati funkcionalne lastnosti naprave, ki jo potrebujemo, potem pa lahko izbiramo med ustreznimi in primerljivimi.

Pa še kar se alarmov tiče, ni glavna lastnost alarmne naprave javljanje vloma. Če pride do njega (upajmo seveda da ne) je že prepozno in škode ne moremo več preprečiti. Alarmna naprava ima pri vlomu predvsem preventivno funkcijo, ker odvrača potencialne storilce.

Ponavadi pa pozabimo (ali pa nam nihče tega ne pove), da je alarmna naprava v bistvu element hišne avtomatizacije, ki nam lahko javlja za nas pomembne dogodke: izpad napajanja in posledično odtajanje zmrzovalnikov, prenizka ali previsoka temperatura, okvara ogrevanja, izliv vode, nizek nivo oljav cisterni, polna greznica, visok nivo podtalnice, .... Vse te informacije pa nam resnično lahko zmanjšajo ali preprečijo škodo in prihranijo marsikatero skrb.

Da nekaj resnično prihranimo pa je najbrž tudi smisel takšne investicije ...

Re: Alarm Bentel ali Paradox - Samojed - 15.3.2011

Se bom malo vmešal z vprašanjem, ker vidim da veste precej več od mene Big Grin :

Kot omenjeno imam alarm proizvajalca PIMA, ki omogoča ali gsm komunikacijo, če dokupim vmestnik, serijsko pa ima možnost priklopa na telefonsko linijo. Zanima me če kdo ve kako je s priklopom na ADSL modem (siolov sinope) - na splošno. Se npr DSC lahko poveže preko njega ali ne deluje zadeva? Če priključim navaden analogni telefon dela bp, drugih telefonov pa nisem preskušal. Zanima me če je vredno poskusiti, da bi ob nenormalne situacijah dobil kakšno obvestilo.

Hvala in LP