![]() |
|
Poravnava skode iz strani izvajalca? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Poravnava skode iz strani izvajalca? (/showthread.php?tid=34358) |
Poravnava skode iz strani izvajalca? - markobb - 13.12.2010 Delali so nam fasado, zraven po njihovo zascitili okna a na kocu po treh mesecih ko smo okna detaljno ocistili, se je izkazalo da so stekla poskodovana, nekatera majo kar globoke 2cm rise, druga majo pa rise a seveda jih vcasih vidis normalno po vecini pa jih je treba iskati s pogledom pod koti, kar pomeni da niso toliko spet vidna a z nohtom vseno zataknes v prasko. Vrjetno bi rekla vecina da pretiravam, ampak so okna stara sele 3 leta in so nova kot iz salona, seveda sedaj poskodovana. To vse skupaj jim je po moji logiki ratalo, ali da je bil polivinil slabo pritjen in je med steklo in polivinil prisel pesek, ali pa ko so razmontirali oder. Sedaj je zadeva taka, placano je seveda brezracuna, je pa ves dogovor za ceno z ddv in brez ddvja se pravi brez racuna in z racunom in vsem, napisano v mailih, tudi hisa je slikana z njihovim odrom, njihovo reklamo in delavci. Zanima me kaj se da tu narediti, lastniku podjetja ki je izvajalo fasado sem poslal ze dvakrat mail pa odgovori, ko pa sem povedal kaj je problem ni bilo vec odgovora. Ali lahko kaj dosezem in ali ima veze da je minilo ze okol 3 mesece ali pa se vec predno gremo resnicno v tozbo in pa ali mi lahko kdo predlaga nekega normalnega odvetnika za te zadeve za okolico Ljubljane. Hvala v naprej Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - papez46 - 13.12.2010 markobb Napisal:Delali so nam fasado, zraven po njihovo zascitili okna a na kocu po treh mesecih ko smo okna detaljno ocistili, se je izkazalo da so stekla poskodovana, nekatera majo kar globoke 2cm rise, druga majo pa rise a seveda jih vcasih vidis normalno po vecini pa jih je treba iskati s pogledom pod koti, kar pomeni da niso toliko spet vidna a z nohtom vseno zataknes v prasko. Čudno tole vse skupaj! Ne najdem prave povezave. Omenjaš le poškodbe stekel. Okvirji pa so očitno nepoškodovani - ali kaj? Če so bila okna zaščitena do zunanjih špalet, pomeni da je bila folija napeta na okvirje oken. Če je temu tako in če folija ni bila nikjer poškodovana, pesek ni mogel do stekla. Pa tudi če bi, je med folijo in steklom bilo vsaj 10mm praznega prostora. Če bi bila folija slabo prilepljena na okenske okvirje, bi bili definitivno poškodovani in spraskani najprej okvirji - šele na to stekla. Ob demontaži odra, bi verjetno kako steklo prej razbili, kot pa spraskali. Kdo pa je odstranil zaščitno folijo iz oken? Kako in s čim ste temeljito očistili okna na zunanji strani po končanju del? Ne da bi koga branil, pa vendarle, ali ni možno, da so te rise bile že od prej, sedaj ob temeljitem čiščenju, pa ste jih le "videli". Še posebej ker praviš, da jih je treba gledati pod koti, da so sploh vidne? Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - markobb - 13.12.2010 Nevem kdo bi do tretjega nadstropja lahko spraskal okna? Vsako okno ima po 1 ali 2 praski, vec ali manj na sredini in to so praske dolzine centimeter ali manj. Eno okno v najvisjem nadstropju ima pa okol 7 prask ki so pa zelo globoke in dolge po 5mm. Nimam pojma kaj so delali, ampak ze dosti pove da so vse praske vec ali manj na sredini stekel. Okna so mela na kaksnem delcu kaksno piko cementa gor, ni bila zdej malta gor kot da nebi nic zascitili. Spucali smo jih s copicem, vodo in potem s steleksom z minimalnim drgnjenjem. Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - papez46 - 14.12.2010 Povzemam; Tu in tam, je bila na steklu kaka sled malte ali cementa. Lahko, da je zaščita kje puščala in je pri ometavanju kak del ometa padel tudi na steklo. Na steklu se je to posušilo, strdilo in tam ostalo. Od tega se stekla niso spraskala. Ko so odstranili zaščito, so vsi ti kosi suhega ometa in cementa bili še vedno na steklu. Tudi sedaj stekla še niso bila spraskana. Praske so se pojavile, po končanem čiščenju - torej so nastale med samim čiščenjem. Če bi izvajalec fasade tudi čistil stekla - potem bi morda lahko kaj dosegli glede prask. Ker ste čistili sami - ne glede na kakšen način in s katerimi orodji - mislim da izvajalec fasade ne more biti kriv za nastalo škodo. Res pa je kriv za ostanke ometa na steklih. To pa. Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - firefly - 14.12.2010 laično razmišljanje... Kako se lahko okna sploh spraskajo? Mislim, na sredini okna, na veliko oknih... Če se že zgodi da pride skozi zaščito kamenčki, da se ravno prav postavijo, da se kdo nasloni na okna ter zarajsa... Ampak na več oknih enako? Meni to bolj na proizvodno napako "vleče" kot na poškodbo fasaderjev... Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - rok525 - 14.12.2010 Meni se zdi bolj, da so risi nastali med čiščenjem, ko cunja ni bila čista in se je z njo po možnosti pobrisalo še police...., če pa so slikal kako so bila okna zaščitena, pa prilepi tisto ubogo slikco.. Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - poloneja - 14.12.2010 Ugibam, da ste ob čiščenju stekel med cunjo dobili drobne dele malte in "čistili" oziroma rajsali s tem po steklu. Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - markobb - 14.12.2010 sem prav vedel da boste krivili ciscenje. Okna so poklana, s centimetrskimi praskami. Ali razlikujete poteg roke ki naredi 10cm prasko in 1cm ali manj zaklano prasko par mikronov globoko? Kako lahko naredis ornk prasko ce so okna sciscena s copicem poten sazstopljena z vodo nato pa se na rahlo spucana s steleksom? No in zaradi vam podobnim sem eno steklo mocno podrgnil s krpo cez malto in mi ni ratalo nikakrsne praskice naredit. Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - firefly - 15.12.2010 in kako naj bi potem fasaderji razrajsali okna? Še če jih hočeš in poskusiš razrajsat jih očitno ne moreš... Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - papez46 - 15.12.2010 1. Nihče nikogar ne krivi za NIČ. 2. Obstaja velika verjetnost, da svojih misli nismo napisali neki "akademiki", ampak taki, ki imamo včasih tudi cunjo v rokah, da ne rečem, da smo skozi take faze kot ti sedaj - šli tudi sami. 3. Ker nihče od nas ni bil poleg - ti pa si bila - lahko le ugotavljamo, KAJ BI LAHKO BIL RAZLOG in definitivno ne KAJ JE RAZLOG. 4. Ker si ti že dokončno določila krivca - izvajačca fasade/slaba zaščita - sedaj iščeš potrditev svojega mnenja. Žal ga verjetno ne boš dobila. Sicer pa, po načelu "bolje spreči - nego leči" še par stvari: - pred izvedbo del se izvajalca popelje naokrog. - skupaj pregledata stanje vseh elementov in poslikata in zapišeta videno stanje. - po zaključku del se vaja ponovi. - razlika med prej in potem - je krivda izvajalca, seveda pa tudi materialno odgovarja za to škodo. Te pa še enkrat vprašam, ker nisi odgovorila - kaj pa okenski okvirji? Pri taki šlampariji, ko se spraskajo stekla zaradi kamenčkov in peska, ne poznam primera, da bi okenska krila in okvirji ostali nepoškodovani. Da pa ne bomo več na pamet "talali" neumnosti - daj nalimaj kako sliko- menda jih imaš! Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - markobb - 15.12.2010 Slike nimam zdej je zima, ko bo mozno bom poslikal. Okvirji so kaksni stirje s kaksno debelejso prasko in ne vec. No na dveh sem opazil pred fasado ko so nam delali stene isto napako, dve okni sta bili popraskani ampak cisto drugace, pac zelo na tanko povrsinsko in tko bolj krozno, tukaj so pa stekla dobesedno zaklana, pac zelo male praske pac 1cm, se najvec taklih 5mm, ampak zaklane, kako lahko naredis tako kratko in toliko globoko prasko? Re: Poravnava skode iz strani izvajalca? - ataIBA - 15.12.2010 markobb Napisal:......... Po moje je kriv Chuck Norris.... :wink: :mrgreen: |