PodSvojoStreho.net
Cena hiše - prosim za mnenje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Cena hiše - prosim za mnenje (/showthread.php?tid=34232)

Strani: 1 2 3

Cena hiše - prosim za mnenje - Minnie - 6.12.2010

Pozdravljeni.

Ogledujem si hišo v tretji gradbeni fazi. Hiša je zidana, podkletena, na parceli 460m2 z 260m2 bivalne površine. Nahaja se na območju Gorenjske - Golnik. Zanima me, če mi lahko poveste kakšna bi bila normalna cena za hišo do te faze. V najbolj "dragih časih" se je prodajala za 280k€ zdaj se prodaja za 180k€, je pa zgrajena do te faze leta 2006. Jaz mislim da več kot kakšne 140-150k€ ni vredna. Se motim?

Res prosim za nasvet, ker je ne mislim preplačat. Pa recimo če mi kdo zna povedat koliko stane, da narediš fasado, okna, vrata, urediš okolico....tlakovci...?Da hiša na zunaj izgleda tipi topi, znotraj pa ni še napeljave (je surova).

Hvala!

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - ekokoncept - 6.12.2010

do konca bo še cca 100k+. če je lokacija ok; asfalt, razgled, ni 'zbasana' si po trenutni ceni 180+100 preglej podobno ponudbo izdelanih hiš v okolici npr:

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")nepremicnineunichr("46")net/nepremicnineunichr("46")html?id_regije=3&nep=2&posr=1&detail=5403352&pic=1193767unichr("46")jpg[/url]

slednja bi šla tud za 200-220 + 80 za prenovo.
Pod 150 vam je nebo dal?, ker je to kar blizu 0 cene (upoštevano zemljišče 120/m2)

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - Minnie - 6.12.2010

se pravi 100 k do konca...ja, saj se mi je zdelo.
Na začetku bi tako verjetno izdelala le kleti in pritličje, ostalo pa potem po zmožnostih. Počasi se daleč pride.
Glede oglasa, v obnovo nekako ne bi šla, kaj pa vem. Trenutno bolj ciljam na 3 GF ali pa že izdelano, samo so cene še vseeno visoke.

Tudi zemljišča, res je 120€/m2 tržič in okolica, ah ja, kje so časi ko je bilo vse skupaj pod 100, najbrž ji hen bo več nazaj.

se pravi teh 100 k do konca upošteva popolnoma izdelano hišo z opremo?

Je pa asfaltirano do hiše ja.

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - Čojko - 6.12.2010

Če so problem finance potem raje kupi golo parcelo in začni sam. Naj ti bo 1000 EUR/m2 za dokončano hišo (samo gradnja, brez parcele in papirjev) orientacijska smernica.

Drugače pa od 3GRF naprej računaj na vsaj 500 EUR/m2, raje pa 600 ali 700 do dokončanja.

Dokončanje je izrednega pomena, saj do kamor si prišel si prišel vsaj zua ene 10 let, če ne še bistveno dlje. Odplačevanje dologoročnih kreditov, kjer ostane samo še za golo življenje.

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - ekokoncept - 6.12.2010

..tista stara je le za primerjavo, tudi po prenovi bo 'stara'.
glede na vprašanje 'samosvoje mojstrstvo' verjetno odpade v veliki meri.
100 se bojim brez opreme tj. kuhinje, sedežne,... je pa notri kakšna duravit oprema, imola keramika, gotovi 2 slojni hrast ipd.

naredi do konca P in M. Klet lahko do estriha in strojnih ometov. ostalo bo manj prašno za dokončanje. po moje...

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - Urs - 6.12.2010

Se strinjam, klet je ta zadnja na vrsti. Hiša je v prvi vrsti namenjena prebivanju, ne pa kopičenju krame. To pride kasneje...
Glede tega, da bi se za 100 k opremilo celotno hišo - bo treba najprej povedati s čim in kako - ta dražje stvari, cenejše stvari itd. Bodo delali mojstri, "mojstri" ali domači mojstri? Kakšno bo ogrevanje, koliko bo dimnikov, kakšna bo izvedba estrihov, kako bodo narejene vodovodne napeljeva, bo greznica, je ne bo, zbiralnik deževnice, itd itd itd. Za enega bo 40 k dovolj, za drugega pa niti 140 kEUR ne bo dovolj...

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - Leonard - 7.12.2010

Na približno računam tako: 3.gr.faza je cca 1/3 celotne investicije. Torej če gre za 260m2 neto je to stroška 800€/m2...=210.000€ za gradnjo. 2/3 od tega je 140.000€. zaokrožim nekoliko navzdol ker je podkleteno in rečem da gre še za +120.000€ za popolnoma končano stavbo.

Toliko na splošno...za drugič

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - Minnie - 11.12.2010

Najlepša hvala za odgovore Smile

Naslednji teden greva hišo pogledat, pa bomo vodli kako nama bo všeč in kako naprej...

Zdaj sva šele pri koraku številka ena, samo okvirno razmišljava o financah,samo saj se mi je zdelo da se bodo številke tu nekje vrtele.

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - Minnie - 11.12.2010

Imam še par vprašanj Smile

Ker si bova nepremičnino ogledovala prvič me zanima, ali agencija, ki ima oglas za ogled zahteva kakšno plačilo? Kako je s tem? Recimo da pač ti iz agencije zadevo nekdo razkaže.

Drugič, če mi lahko daste kak napotek, glede vprašanj, ki jih moram pri hiši zastavit....ker sva pri tem čisto nova ne vem na kaj moram biti pozorna, pa tudi glede parcele itd....Kakšen nasvet?

In pa, če kdo ve kako zbijat ceno, na dan s predlogom Smile

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - ekokoncept - 11.12.2010

hmm!
agent ti bo dal pogodbo in hotel 2% btto. Takoj mu reci za 1. oz fix ceno.
poiščita vsaj malo strokovnjaka in ga vzamita sabo. 3 faza ki stoji 3 leta ni nek kunšt, vse se je že boljalimanj usedlo.
kako je s priključki in soglasji sosedov.
če imaš 3 roza pakete nekje pospravljene je to najboljše izhodišče za pogajanja.

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - Minnie - 12.12.2010

ekokoncert:

Kaj si mislil z 2% brutto? a ti preden te nekdo pelje na ogled kako pogodbo podpišeš? A si to mislil da pač mu plačaš za primer, če nepremičnino dejansko kupiš?

In kaj so trije roza paketi? Big Grin

Sori za neumna vprašanja....Sicer pa ppravijo da neumnih vprašanj ni Tongue

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - tico - 12.12.2010

težko je definirat barvo na 500€ bankovcu, pa je apisal rosa..SmileSmileSmile

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - ekokoncept - 12.12.2010

sori, nepremičninar bo peljal tja brezplačno, pri nakupu bo vzel 2%+DDV od cele kupnine, tudi če prodaja podjetje z 8,5% DDV...

preveri izvedene priključke

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - alinka - 28.12.2010

Samo za info. Mi smo doma 2 km pred Golnikom. Nekaj časa nazaj smo dobili vrednost naše hiše in baje njena vrednost znaša 340.000€, Je pa to enodružinska hiša, parcele vsega skupaj je malo čez 600m2, je pa izdelana, stara 20 let. Že cene zemljišč tu pri nas niso ravno poceni...no v Goričah se sploh nič ne prodaja, na Trsteniku pa se m2 giblje od 120€ naprej, tako da me tista cena za 3GF sploh ne čudi.

Re: Cena hiše - prosim za mnenje - Beltegez - 28.12.2010

Mi smo lansko leto kupili hišo 265m2 3.gf za 290.000 EU Lokacija Spodnje Pirniče, za dokončanje brez "pretiravanja" pa bomo potrebovali še cc 120.000 EU za dokončanje.

Pri ogledih ni bilo nikakršnega posrednika, ker smo preko zemljiške knjige našli prodajalca in se z njim direktno dogovarjali.

Upam da je kaj v pomoč...

LP