PodSvojoStreho.net
zakon glede priklopa na kanalizacijo - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: zakon glede priklopa na kanalizacijo (/showthread.php?tid=33931)

zakon glede priklopa na kanalizacijo - 24mali - 19.11.2010

Pozdravljeni mene pa nekaj zanima ali ima kdo kakšne izkušnje glede zakonodaje o kanalizaciji primer pa je takšen :
jaz gradim novo hišo kjer razmišljam o MČN ker še trenutno ni v našem kraju kanalizacije, MČN bi imel s starši skupaj (saj je stara hiša oddaljena le cca 300m in bi jo mogoče imeli nekje v srdini) ampak problem ki se pri tem pojavi je da imajo našo vas baje v projekti za zgraditev kanalizacije in pravijo da ko bo to zgrajeno se bomo morali neglede na našo ČN priklopiti na javno kanalizacijo pa me zanima ali je to res da te lahko nekdo po takšnih besedah prisili da opustiš svojo ČN in se moraš priklopiti na njihovo???
Ker glede na to kaj pravijo kolikšna bo cena priklopa na kanalizacijo me moja ČN z starši pride dosti ceneje!!!!

Re: zakon glede priklopa na kanalizacijo - frank - 21.11.2010

vse je odvisno od občinskih odlokov in tvoje lokacijske informacije, na podlagi katere si delal projekte, dobil soglasje k projektu,...

pozanimaj se na občini/komunali/pri projektantu

Re: zakon glede priklopa na kanalizacijo - 24mali - 21.11.2010

frank Napisal:vse je odvisno od občinskih odlokov in tvoje lokacijske informacije, na podlagi katere si delal projekte, dobil soglasje k projektu,...

pozanimaj se na občini/komunali/pri projektantu

Ja jaz imam sicer v projektu napisan zaprt sistem kanalizacije, ker je projektant že tedaj rekel da ne dovolijo več klasične greznice ni pa razmišljal o MČN (kakor tudi jaz ne) sedaj pa ko malo primerjam cene zaprtega sistema in stroški praznjenja le tega (ker je komunala od mene 25 km vstran) ugotavljam da v času 1 leta prideš skoraj na enako ceno kot je sedaj MČN!!

Re: zakon glede priklopa na kanalizacijo - ananova - 22.11.2010

Midva sva bila pred enako dilemo. Na komunali so nama potrdili, da se bova morala priključiti na kanalizacijo, ko bo narejena, ne glede na to ali bova imela greznico ali MČN. No, na koncu sva se odločila za MČN, ki bo po priklopu na kanalizacijo služila za zbiralnik deževnice.

Zakonske podlage za priklop na kanalizacijo nisem iskala, baje pa je osnova v evropskih direktivah. Če kdo ve kaj več, bom tudi jaz hvaležna za informacijo.

Je pa npr. pri nas cena priklopa na kanalizacijo okoli 4.000 eur, ker je precej visoka cena za moje pojme, sploh za vse, ki so v teh časih ostali brez službe, prejemajo minimalno plačo,...

Re: zakon glede priklopa na kanalizacijo - 24mali - 26.11.2010

ja kot praviš cena je kar visoka pri nas pravjo da bo nekje cca. 2000 € plus hočero naret da se bo kanalščina plačevala glede na kvadraturo hiše,mislim absurdno dejanje!a to da pol izkoristiš ČN za zbiranje deževnice je ok vendar pa če malo bolje pogledaš na trenutne cene je to pol dragi zbiralec ker lahko dobiš veliko večjega za enako ceno.
Nevem zakaj se bi moral polek ČN priklapljati na kanalizacijo če pa je ČN po EU standardih!