PodSvojoStreho.net
material za polaganje talnega gretja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: material za polaganje talnega gretja (/showthread.php?tid=3325)

Strani: 1 2

material za polaganje talnega gretja - combat stella - 7.8.2006

doma bomo polozili sami talno gretje katero bo potem prikljuceno na pec na polena, ta nova z ventilatorckom. Zanima me namrec kje dobiti plosce ki so (se mi zdi) iz plastike in imajo zatice v katere potem zataknes te cevi po katerih gre topla voda in greje tla?
Se opravicujem za napacne izraze sem totalen laik, vajenec :oops:
se pa v naprej zahvaljujem vsem za nasvete, lep pozdrav

- BogyX - 8.8.2006

Kaj rabiš tiste plošče z ''štopli'' za cev not namestit. Te so ponavadi iz stiropora prevlečenega z neko plastiko.

Drugače pa je ceneje kar polaganje na armatirno mrežo.

- sajko - 8.8.2006

Plošče imajo firme, ki prodajajo material za ogrevanje in vodovod, sicer se mi zdi da jih tud Izolirka Lj. dela.

- CvetkoP - 8.8.2006

Veliko informacij o polaganju talnega gretja lahko najdeš na tem forumu, saj je kar nekaj tem na to temo. Smile Smile

- primorc - 8.8.2006

pokliči izolirko-fragmat lj in uprašaj za drugo klaso. za cev pokliči INT-IZOLA 056400360 IN SE MAL GLIHAJ.

- urban - 8.8.2006

II. klasa cevi?? sej vem, da ti jih instalaterji dajo ravno tako noter pa ne veš... če bi delal sam bi imel kakšen pomislek. če izvajaš talno gretje sam, se malo pozanimaj glede diletacij, ki so pomojem najpomembnejše - pravilna izvedba nameč. za regulacijo je najboljše imeti v vsaki sobi svoj termostat kar pa je drago.

- pikec - 8.8.2006

urban Napisal:II. klasa cevi?? sej vem, da ti jih instalaterji dajo ravno tako noter pa ne veš... če bi delal sam bi imel kakšen pomislek. če izvajaš talno gretje sam, se malo pozanimaj glede diletacij, ki so pomojem najpomembnejše - pravilna izvedba nameč. za regulacijo je najboljše imeti v vsaki sobi svoj termostat kar pa je drago.

Primorc je mislil na kombi plošče 2. klase. Cevi so verejtno alumplast in podobne torej "1. klase".

- urban - 8.8.2006

se opravičujem... glede cevi pa so aluplast verjetno boljše od PE-X zaradi manjšega raztezanja..

- primorc - 8.8.2006

ja plošče sem mislil, cevi sm pa dal plastične, so ble bistveno ceneje, ker sem mal pretiraval z cevmi sem jih dal 10m/kvadrat.

- Goran_r - 8.8.2006

In koliko približno stanejo te kombi plošče za 1m2 in koliko 1m alumplast cevi?

- primorc - 8.8.2006

1 klasa 2000 sit, za drugo klaso sem pa dal 700 sit. mal vec dela je bilo ker je bilkakšen rob slabo odrezan pa je blo potrebno kaj obrezat, se je splačalo. cev se pa vrt okoli 200sit naprej

- primorc - 8.8.2006

1 klasa 2000 sit, za drugo klaso sem pa dal 700 sit. mal vec dela je bilo ker je bilkakšen rob slabo odrezan pa je blo potrebno kaj obrezat, se je splačalo. cev se pa vrt okoli 200sit naprej

Re: material za polaganje talnega gretja - ECP - 18.8.2015

Pozdravljeni,

Ali kdo pozna proizvajalca Maincor? in če... v kakšen segment (po ceni in kvaliteti) spada?

Re: material za polaganje talnega gretja - SpiD3r - 18.8.2015

So čist solidni, za kaj več pa boš moral povedat kaj imaš v mislih, ker dobavlajo več proizvodov ...

Re: material za polaganje talnega gretja - ECP - 19.8.2015

16x2 PE-RT/ALU-PE-RT. Bo v redu?