Zima ni ovira za svež zrak: Pametno prezračevanje za zdravo bivanje
Po podatkih Evropske komisije naj bi Evropejci kar 90 % časa preživeli v zaprtih prostorih, ena…
GUNTAMATIC BIOSMART - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: GUNTAMATIC BIOSMART (/showthread.php?tid=32561) |
Re: GUNTAMATIC BIOSMART - cratos - 15.12.2013 Kvečjemu kakšen serviser,ki ima dostop do podmenijev. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - tonni - 13.1.2014 Pozdravljeni Imam biosmart 22Kw že drugo sezono in sem izredno zadovoljen.zaslon na dotik,podatki pregledni.Odgovor Cratosu.Razlika med 14 in 22kW ni samo v nastavitvi elektronike,ampak tudi v številu turbolatorjev. Tonni Re: GUNTAMATIC BIOSMART - cratos - 13.1.2014 Po obstoječih podatkih in prospektih ni navedene te razlike!!!Misliš reči,da je toplotnih izmenjevalcev v močnejši verziji več!!!Možno ..Je pa res ,da sem videl samo 14.kw Lastnik le te pa je tudi trdil ,da ni razlike????????? lp Cratos Re: GUNTAMATIC BIOSMART - tonni - 13.1.2014 Glede na sliko iz strani ESOinženiringa, ima kotel na sliki 4 turbolatorje.Moj jih ima pa pet.Bom pa danes popoldan še enkrat preveril. lp tonni Re: GUNTAMATIC BIOSMART - cratos - 13.1.2014 Tale na prospektu je 22KW in ima 4 toplotne izmenjevalce. http://guntamatic.si/uploads/esogunt/pu ... slo_sl.pdf Re: GUNTAMATIC BIOSMART - JozkoPetarda - 13.1.2014 Tale biosmart mi je všeč, kako je sestavljen skupaj. Izgorevalna komora je postavljena tako, da se pepel in žerjavica ne posuvata vanjo med gorenjem. Nagnjeno kurišče, da se žerjavica "pomika" proti šobi. Komora je vrtinčna, kar je vedno plus. Mislim da je to edini kotel, ki ima za moje pojme "pravilno" smer dimnih plinov čez izmenjevalce, od zgoraj dol. Torej izhod dimnih plinov je spodaj, kjer je voda v kotlu najhladnejša. Ima vrata spodaj za enostavno čiščenje in za podkurit. Edino škoda ker je samo za 33cm polena, pa kurišče bi lahko bilo malo večje... Re: GUNTAMATIC BIOSMART - misko26 - 13.1.2014 Pozdravljena druščina! Opažam da imate v obdelavi kotlo, katerega sem presrečen lastnik. Moral sem se oglasit, ker vidim da nekateri imate res burno domišlijo...no mogoče pa se motim. Glede na nastavitve kotla res ni problema pridit do servisne kode, sam kaj vam bo, ko se boste igrali in vse porušili in potem klicali serviserja, kateri vam bo zadevo lepo zaračunal. Sam imam 22 kw s turbolatorji in pri tem se da res spreminjat moč. To delam vse ostalo pa je nastavljeno serijsko iz fabrike in je tut sam servisant reku, da mi da kode in da se lahko poigravam. Res da delam v firmi, katera ima tut kotlo na lesno biomaso 2,2 mega, tko da vem kaj prestavljati in kaj ne. Kar se pa cene tiče.....5 kilo za 22kw z vso opremo minus subcencija pa vidite na kaki ceni ste.....tko da škoda komentirat ceno. Skratka nimam toliko denarja, da bi poceni kupoval!!! Re: GUNTAMATIC BIOSMART - marlenka - 13.1.2014 Pozdravljeni, vidim da je debata okrog Guntamatica stekla. 14 kW guntamatic biosmart nima turbolatorjev (ga imam doma), jih je pa možno dograditi za 150€ - tako mi je bilo rečeno. Zanima me na kakšno temperaturo se na 22 kW biosmartu da nastaviti TDP. Pri 14kW je možno med 300 in 190°C. TDP se da nastavljati brez kode in sicer v meniju uporabnik. Lp Marko P. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - misko26 - 13.1.2014 Sam imam nastavljeno tovarniško na 230. In kotlo špila kot mora... Re: GUNTAMATIC BIOSMART - marlenka - 13.1.2014 Ali lahko samo preverite na koliko min. se da nastavit? Imam namen nabavit turbolatorje, lp Marko P. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - tonni - 14.1.2014 sem preveril,moj 22kW ima 5 turbolatorjev.Za cca 150Eur lahko dokupiš ročico s katero od zunaj čistiš odprtine turbolatorjev. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - cratos - 14.1.2014 Aja v tem je tudi fora!!! :shock: OK nisem vedel.Se pravi,da katalogi zavajajo. :mrgreen: Re: GUNTAMATIC BIOSMART - mihal - 14.1.2014 misko26 Napisal:Pozdravljena druščina! Pozdravljeni, tudi sam imam ta kotel med finalisti (predvsem zaradi manjše kurilnice, tudi mene moti velikost drvi 33cm). 5K pride kotel s popustom (z ročico za čiščenje in ladomatom), sam potem 2x 1000 (850l) zalogovnika pa vsa elektronika in črpalke +delo in material nanese še nekaj čez 5K€ , z 9,5%ddv. Kako imate vi rešeno glede krmiljenja, mislim kakšno elektroniko, črpalke.., kaj priporočate, da mora vsebovati da bo sistem dobro deloval za neko sprejemljivo ceno (ker elektronika s črpalkami nanese kar precej k ceni). Sam imam sledeč primer ponudbe: 22 kw kotel z ročico, reg. vleka dimnih plinov, ladomat 2 ogrevalna (dnevni prostori + mansarda-spalnice) +1 ogrevalni po potrebi-občasno (prizidek) navaden termostat 2x 850 ali 1000l zalogovnika (eden z bojlerjem ter spiralo za sončno če bom v prihodnosti kdaj stavil kolektorje). krmiljenje Seltron wdc20 komplet za 2 meš. kroga, Seltron sobna enota - termostat 1x SELTRON mešalni set M3 MIX3 + AVC 05 2 x črpalka z motornim meš.vent. 200l ekspanzija+ eksp. za sanitarno termično varovalo kotla montažni mat.... zagon in montaža Zalogovniki Lagoja (sam prvič slišim za njih), a ima kdo te, kako se obnesejo glede kvalitete, življenska doba.. lp Re: GUNTAMATIC BIOSMART - stafan - 14.1.2014 misko26 Napisal:Sam imam nastavljeno tovarniško na 230. In kotlo špila kot mora...Če prav razumem je to delovna temperatura kotla? Re: GUNTAMATIC BIOSMART - tonni - 14.1.2014 V primeru čiščenja ventilatorja vleka se odvije samo štiri krilne matice in istakne dva konektorja in ventilator z nosilno ploščo lahko spihaš kje zunaj.V tem primeru imaš še dodaten dostop do vseh kanalov. 33cm drva so pa v redu za manjše kurilnice in pa v primeru izpada štroma je manjša verjetnost za kakšno traparijo. |