Zima ni ovira za svež zrak: Pametno prezračevanje za zdravo bivanje
Po podatkih Evropske komisije naj bi Evropejci kar 90 % časa preživeli v zaprtih prostorih, ena…
GUNTAMATIC BIOSMART - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: GUNTAMATIC BIOSMART (/showthread.php?tid=32561) |
Re: GUNTAMATIC BIOSMART - Dragomije - 12.12.2013 cratos Napisal:Kondenz priteče ravno zaradi prenizkih temperatur v toplotnih izmenjevalcih.Za vsaj 30°C bi moral dvigniti DP. Cratos, kaj pa ima ta kotel takega da nimaš kaj rečt? Velikost komore, izdelava.? Re: GUNTAMATIC BIOSMART - cratos - 12.12.2013 Dragomije Napisal:cratos Napisal:Kondenz priteče ravno zaradi prenizkih temperatur v toplotnih izmenjevalcih.Za vsaj 30°C bi moral dvigniti DP. Zame je to eden boljših uplinjakov in nimam nikakršne kritike nanj!!Največjo napako delajo kurjači sami,ker jim znižujejo TDP. Kot sem že napisal,najnižja delavna temperatura DP je 160°C pa konec!! To ni plinski kondenzacijski kotel in ne peletni Froling s dograjenim kondenzacijskim toplotnim izmenjevalcem. Lastniki uplinjakov pamet v glavo, ne v roke.Sami sebi delate škodo za eno pokurjeno poleno manj na dan se pa res ne isplača!!! lp cratos Re: GUNTAMATIC BIOSMART - Dragomije - 12.12.2013 ampak kaj ga dela tako dobrega... oprosti. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - cratos - 12.12.2013 Ali si ga že videl v živo kako deluje?Zame je ovira le cena.. Sem pa zadovoljen tudi s svojim Atmosom Škoda RS. :P Re: GUNTAMATIC BIOSMART - marlenka - 12.12.2013 Jaz pri svojem 14kW Biosmartu ne morem nastaviti TDP manj kot 190°C. Zanima me če to gre pri 22kW, seveda nikakor nebi šel pod 160°C. Tudi pri meni na začetku malce kašlja, prvih 15 minut, bom pogledal kako je s plamenom. Peč ima nastavljeno razmerje primarnega in sekundarnega zraka. Po navodilih je potrebno pri zelo suhem trdem lesu zapreti del dovoda primarnega zraka. V tem primeru tudi na začetku gori brez kašljanja se pa v nalagalni komori nabirajo saje. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - Dragomije - 12.12.2013 cratos Napisal:Ali si ga že videl v živo kako deluje?Zame je ovira le cena.. Ne, nisem ga še videl, zato me pa zanima. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - gape - 12.12.2013 Predpogoj za tiščanje TDP navzdol je zelo zelo čist kotel. Če bi kotel enkrat tedensko generalno očistil, bi to imelo še nekaj haska, drugače je pa brezzveze. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - cratos - 12.12.2013 marlenka Napisal:Jaz pri svojem 14kW Biosmartu ne morem nastaviti TDP manj kot 190°C. Temperaturo lahko nižaš s manjšimi obrati ventilatorja .Verjetno pa ti kot uporabnik nimaš možnosti v njihov podmeni,da bi prenastavljal parametre.Ker med 14 in 22 ni nobene razlike ,le elektronika je sprogramirana na manjšo moč kotla. Ob začetku kurjenja ne zapri takoj vrat ,da se komora in dimni plin dvignejo vsaj 100°C potem zapreš in pustiš,da kotel dela po svoje! Saj ima lambdo in vso elektroniko,ki jo imajo Mercedes kotli . Izogibaj se kurivu ,ki je presuho ali prevlažno!! Mogoče ima eno hibo,polena so lahko dolga le 33cm. lp cratos Re: GUNTAMATIC BIOSMART - marlenka - 12.12.2013 Kurim točno tako, počakam nekje do TDP 120°C, imam pa res suha bukova drva. Imam možnost spreminjat parametre "neuradno", spreminjati je možno maksimalno in minimalno moč ventilatorja, spreminjati pa bi jo moral v procentih po vsem območju, da bi mi držal konstantno TDP. Verjetno se to tudi da, vendar je preko 100 parametrov, ker za 2/3 ne vem za kaj so je bolje stvar pustiti pri miru. Trenutno mi po pol ure ventilator vleka dela med 30 in 50 %. Znižal sem samo spodnje območje, ki je bilo prej na 40%. Dolžina polen 33 mi ne predstavlja ovire, prej prednost zaradi izredno majhne kurilnice. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - Dragomije - 12.12.2013 cratos Napisal:marlenka Napisal:Jaz pri svojem 14kW Biosmartu ne morem nastaviti TDP manj kot 190°C. Cratos se opravičujem ampak še vedno nisi navedel lastnosti Guntamatica... lp Re: GUNTAMATIC BIOSMART - Hanzi - 12.12.2013 Kakšna je cena biosmarta? Kako hudiča se mu tole pri 1:55 lahko nabere na vrata http://www.youtube.com/watch?v=EXR5Ic9Je0A Saj je napisal da slabih ni, razen cene in dolžine polen. Že pred nakupom sem tuhtal o majhnem kotlu pa sem potem vzel 30kw. vedno bolj trapasto se mi zdi vsaka dva dni kuriti. raje bi vzel "5" kw pa naj gori 24/7. ampak kaj ko ni nič pametnega v tem rangu, Potem sem pa raje vzel 30, da lahko notri porinem 69 cm poleno če je treba, z lahkoto pa polmetrsko. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - cratos - 12.12.2013 Kaj točno bi pa rad vedel o tem kotlu?? Hanzi na vratih se držijo saje ,kot pri tebi na stenah kotla .On pa ima na vratih pritrjeno pločevino.Nič pretresljivega. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - stafan - 12.12.2013 Sicer lep kotel zapakiran v inox z barvnim zaslonom. Vizuelno pade lepo v oci. Mene moti edino majhen nakladalni prostor polena do 33cm. Nevem kako ocistis prevec nabran pepel iz komore. Razen iz zgornje strani s sesalcem?Malce nerodno je tudi cistiti pepel iz predela kjer so turbolatorji. Cena pa hmm kolikor se spomnim nekaj cez 5000? Re: GUNTAMATIC BIOSMART - marlenka - 12.12.2013 Cena je bila nekaj čez 4000€ (4400 z 9% ddv), čiščenje iz komore res samo s sesalcem, ... Zadeva dela super s 1500l zalogovnikom, seveda v kolikor toliko izolirani hiši. Drugače pač mora vse biti sorazmerno večje, 2000 - 3000l zalogovnik, 150l nalagalni prostor... Čišćenje pepela ni problem, čiščenje pod odprtinami za turbolatorje, upam da gre brez problema z grebljico - moram posvetiti skozi odprtine turbolatorjev pa da vidim. Re: GUNTAMATIC BIOSMART - marlenka - 15.12.2013 Pozdravljeni, lahko kdo, ki ima 22kW različico s turbolatorji, pogleda na kakšno temperaturo lahko v menijo uporabnik nastavi TDP? Sam imam na 14kW različici možnost min TDP 190°C. Peč se da preklopiti na 22kW, zato me zanima če je možnost nastave TDP kaj drugačna? Lp Marko P. |