![]() |
|
tuš kabina brez kadi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: tuš kabina brez kadi (/showthread.php?tid=31490) |
tuš kabina brez kadi - alfaromeo155 - 27.7.2010 lep pozdrav mene zanima kako se izvede izdelava , odtoki za tus kabino v kateri ni kadi ampak raven pod iz ploščic ter kako je zadeva narejena da ne teče po kopalnici in izdelava odtoka lp Re: tuš kabina brez kadi - hišni mojster TOMY - 27.7.2010 odtoki se vgradijo v tla in priporočljivo je dat tudi kanaleto to se vse prej naredi preden so narejeni estrihi Re: tuš kabina brez kadi - Nebomgabiksal - 28.7.2010 Tomy, ne bo čisto držalo... Kanaleto (in verjetno tudi sifon) se dela PO estrihih. V tuš kabini s ploščicami je zelo pomemben naklon. Re: tuš kabina brez kadi - Urbi - 28.7.2010 alfaromeo155 Napisal:lep pozdrav Zdravo, pri nas je sicer kad, vendar je v isti višini kot ploščice. Pred estrihi je vodovodar potegnil cev fi50 približno do mesta, kjer je odtok od kadi nato pa so se naredili estrihi. Na mestu kjer je kad je estrih "spuščen" oz. ga je nekoliko manj (1,5 cm), nato je vodovodar na mestu še malo poštemal, da je lahko zmontiral sifon nato pa zmontiral kad... Ker sem tudi sam razmišlal o varianti z ploščicami namesto kadi sem se pozanimal tudi za to varianto. Najprej pred estrihi ti vodovodar prav tako do točke sifona potegne cev in šele kasneje montira sifon. Še pred estrihi pa si narediš prostor za kad. Za te namene se dobi kot nek stirodur katerega potem oblikuješ (pečar), da dobiš potem padce v odtok. Ta "stirodur" položiš tako visoko (obstajajo različne debeline tega materiala), da ti potem pridejo estrihi na enako višino. Na koncu keramičar zmontira sifon in položi ploščice... lp Urban Re: tuš kabina brez kadi - neika - 28.7.2010 ker tudi sami še nimamo nabavljene kadi in razmišljamo o varianti brez kadi, me zanima, ali je navadni odtok dovolj (iz prakse), da požira odvečno vodo? Se da potem estrih naknadno poštemati? je v praksi taka izvedba tuša ok, ali so problemi z zamakanjem? Re: tuš kabina brez kadi - bbs - 28.7.2010 imam tuš brez kadi, samo ploščice napačna odločitev fuge so strahotno umazane, sledi nenehno čohanje, pri kadi samo pobrišeš v roku enega leta bom vgradil kad. Re: tuš kabina brez kadi - som16 - 28.7.2010 bbs, se strinjam in poznam zadevo, a na to je potrebno misliti ob odločitvi. Menim, da ni tako zelo zahtevno čiščenje, je pa "tečno" to početi stalno!! alfaromeo155, kineto je potrebno vgraditi skupaj z estrihom. Potrebno jo je zvezati z odtočno cevjo. Tla (keramika) Položena mora biti v padcu; od vseh treh strani, da ne zateka za stene. Pazi , na kakšen način se vgrajuje kineta. Obstaja tudi sifon, ki se vgradi v tla tuša. Tu moraš narediti padec na sredo; zaradi samega načina polaganja keramike predlagam , da uporabiš "mozaik" keramiko. Pred samim polaganjem keramike v tušu "obvezno" hidroizolacijski elastični premaz ( stene) in trakove ob strani; tudi na manšete ne pozabi. Re: tuš kabina brez kadi - Nebomgabiksal - 28.7.2010 som16 Napisal:kineto je potrebno vgraditi skupaj z estrihomTočno to sem jaz naredil - in smo jo tudi privili kolikor je šlo. Ampak je estrih še vseeno precej teže (sile) in jo je malo zavilo. Zato se pusti dovolj protora za vgradnjo in se jo vgradi PO estrihih. Re: tuš kabina brez kadi - neika - 28.7.2010 uh, me je že minilo...predvsem tisto o morebitnem zatekanju... :| Re: tuš kabina brez kadi - Nebomgabiksal - 28.7.2010 Eh Neika, karkoli je šalabajzersko narejeno lahko zateka... Edina posebnost brez kadi je ta, da je treba z oblogo narediti naklon in pa fugirati s kerapoxy-jem ali čim podobnim. V vsakem primeru se stik tla-stena fugira s silikonom (spletnik terakota); hidropremaz pa je tudi vedno obvezen. Re: tuš kabina brez kadi - bbs - 29.7.2010 hej Somi hvala za komentar. Ob vsej gradnji in cirkusu nisem na to pomislil, je bila moja odločćitev, pa tudi sanacija bo moja. samo gledam pozitivno, hiša nima večjih kiksov. Re: tuš kabina brez kadi - Nebomgabiksal - 29.7.2010 @bbs, s čim imaš fugirano? Re: tuš kabina brez kadi - Jerry69 - 14.11.2012 Da malo obnovim strao temo. Ploščičar pri nas polaga keramiko. Tudi mi imamo kanaleto brez kadi. Po tleh in do višine 30 cm bo naredil nekakšen bazenček z temi hidro premazi in trakovi. Od 30 cm naprej je že položil ploščice pod katerimi pa ni dal nobenega premaza, čeprav sem ga razumel, ko smo se menili, da bo v tuš kabini še prej dodatno zaščitil stene z nekim premazom. Ko sva danes govorila pravi, da ni potrebno in da je pomemben samo spodnji del kadi in robovi ki bodo silikonizirani. Sedaj me pa zanima, ali imate stene v tušu v celoti premazane z hidro premazi ali samo delno? Doma imamo namreč tuš s kadjo že cca 25 let, pa prej ni bilo nič premazano pred ploščicami in tudi nikjer nič ne pušča. LPJ |