![]() |
|
Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... (/showthread.php?tid=31262) |
Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - Macchiaveli - 18.7.2010 Po prvem dnevu (morda tudi prej, anismo opazili), ko je bila zmontirana klimatska naprava (Matrix MSA-12A1H) je začelo na "šivu" plastične maske (torej ne na delu kjer se klimatska naprava dotika stene) po malem a vztrajno kapljati. Sumim, da se je ob montaži delno snela cev (po cevi speljani zunaj hiše sicer lepo kaplja). Zanima me, če so komu znani ti simptomi, saj ne bi rad kar na pamet spet snemal notranje enote - je namreč na ne najbolj praktičnem mestu kar se delovnega prostora za servisiranje tiče .... Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - glavca - 19.7.2010 Pušča ti kondenz. Če samo kaplja je verjetno slabo nataknjena drenažna cev ali pa nekje slabo tesni (včasih počena cev). Če bi bila staknjena bi imel kako vedro vode na dan ![]() l.p. Jože Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - matofill - 19.7.2010 Pokliči monterja, da ti odpravi napako, če si pa sam napeljeval, pa razmisli kaj in kako, sigurno pa daljinsko brez, da spet vse snameš, lahko zadevo uštimaš samo na en način in sicer izključiš klimo ! Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - Macchiaveli - 21.7.2010 Vzel notranjo enoto še enkrat dol in ugotovil, da je bila odvodna cev znotraj zidu zvita v obliki črke S v zrak in je nekaj malega zato "nacankalo" nazaj na tla sobe. Poravnal cev in trenutno je OK ... Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - jani65 - 16.7.2015 Da malo obudim temo.Podobna zadeva ,samo ,da sem že vse pregledal pa ne najdem napake, zakaj mi tam kje je vernica teče kondenz. To se je pojavilo po 12 letih delovanja. Ugotovil sem ,da se zgoraj na uparjalniku nabira kondenz ,ki potem ne teče v zbirno posodo ampak nekje mimo. Se je že kdo srečal z kaj podobnega temu. Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - Hanzi - 16.7.2015 Odtok zamasen,ali pa zbirna posoda pocena oziorma odtok snet Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - jani65 - 16.7.2015 Vse sem pregledal,odtok spihal,lovilna posoda je v redu, teče tam ko je vetrnica. Dolje nisem jemal ,ker potem bi moral odklopit .Voda se nabira na uparjalniku zgoraj ,sprednji odteka v posodo, tudi zgornji bi moral pa ne. Očitno jo bom moral snet ali ......... Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - SloCop - 16.7.2015 Kdaj si nazadnje sčistil? Se je nabral biofilm in dela sranje? Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - jani65 - 16.7.2015 Uparjalnik sem z sesalcom ,koliko pač gre. Biofilm se naredi v satovju in ne prepušča kondenz in lahko zamaka? Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - SloCop - 16.7.2015 Ne bi dal roke v ogenj da ne. Satovje se sčisti s sprejem - peno - . To govorim o rednem preventivnem čiščenju, če imaš slučajno zapacano z biofilmom potem pa ne vem če je pena učinkovita. Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - jani65 - 16.7.2015 Notranjo enoto redno čistim ,res pa da satovja drugače kot z sesalcem nisem. Vetrnica,filtri so čisti, sprej za dezinfekcijo pa uporabljam enak kot za avto, očitno se bom moral lotit globinskega čiščenja uparjalnika. Kaj priporočate. Z parnim čistilcem bi kaj rešil? Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - Merlin1 - 16.7.2015 Kaj pa, če ti rosijo povezovalne cevi, ker je slaba izolacija in potem po ohišju? Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - tomazekk - 16.7.2015 Pri nas je bil problem da se je notranja enota posedla na kontra stran in je kapljalo v sobo,ker je bil kontra padec(montaza na knaf).Nato enoto postavili v vaser in dela naprej Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - jani65 - 16.7.2015 Povezovalne cevi so ob enoti in so do uparjalnika izolirane izolacija suha,pa če bi bilo to bi teklo iz kanala ob enoti ,voda priteka po notranjem delu vetrnice. Re: Kapljanje iz notranje enote klimatske naprave ... - jani65 - 27.7.2015 Napako sem odpravil. Zamašena odtok zgornje kondenzne posode. Klima Gorenje l.2003 4,2kw. |