EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - Print verzija
PodSvojoStreho.net
EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Opremljanje doma (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Talne in stenske obloge (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Tema: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! (/showthread.php?tid=27823)

Strani: 1 2


EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - keptanx - 25.2.2010

Odpiram to temo z enim namenom in sicer nanos emulzije na sveže(stere mesec-leto) ometane stene in suhomontažne sisteme.
Ker se v naši stroki zelo krešejo mnenja o tem sprašujem moje stanovske kolege
kako oni to prakticirajo.
Sam pred vsakim kitanjem stene in strope premažem z emulzijo.
Zakaj; po navodilu proizvajalca naj bi se to počelo, taka so tehnična navodila, čeprav so v jubu na seminarju ko so primerjali različne premaze in njihove karakteristike, povedali da emulzija veže prašne delce na podlago in s tem posledično poveča oprijem, z samim premazom pa se OPRIJEM NE POVEČA!!!! Če logično sklepam potem na novo ometane površine, ki niso prašne... ni potrebno nanašati emulzije in 50%slikopleskarjev tega sigurno ne počne. Mnogi pametujejo da emulzija steno zapre, pa če pogledamo parapropustnost: u=5,za primerjavo jupol u=100 in Latex barve u=1000(zrak je u=1)


Re: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - keptanx - 1.3.2010

Kaj sedaj ni nobenega mojstra, ki bi to pokementiral kako on to prakticira???


Re: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - cooper - 1.3.2010

JA stvar postane malce bolj komplicirana. saj kot vsi vemo imajo vsi proizvajalci v svojem programu različne impregnacijske premaze. Jaz na nezaprašenih in na novo narejenih ometih, teh zadev ne uporabim. Seveda je odvosno tudi od naročnika, do naročnika. Eni si dajo skoraj raje luknjo zvrtat tja nekam, kot pa plačat dodatek za "emulziranje". Kar pa se tiče raznih sanacij, tam pa se brez impregnacije ne upam igrat.


Re: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - Samojed - 1.3.2010

Če ste že malarji, bi iz prakse lahko vedeli odgovor. Na slabo, nestabilno podlago (kar je tudi prah) emulzija vsekakor ja. Na novo, čisto podlago pa menim da ne. Sam sem naknadno kital steno, prevlečeno z emulzijo. Tam kjer je emulzija, se je kit bistveno počasneje sušil, kar pomeni, da stena ni vpila vlage. Če ne vpije vlage, po mojem tudi veže ne najbolje in če res emulzija kot sam ne izboljša oprijema, je na čisti podlagi brezpredmetna. Kako je s knaufom pa ne vem, ker se ga itak izogibam kolikor se le da. Zaenkrat še 100%. Big Grin


Re: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - malar200 - 1.3.2010

Sem slikopleskar. Jaz pri ometanih stenah vedno vse skupaj malo poflexam ( prebrusim z žirafo ). To storim zato, da odstranim slabo vezan pesek. Seveda se pri vsakem brušenju stena opraši zato jo premažem z emulzijo.

Lp!


Re: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - cooper - 1.3.2010

Malar200 sej verjetno se ne bodo vsi tvoji posti začeli s tem kaj si???


Re: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - keptanx - 2.3.2010

samojed, ne vem ali si malar ali ne, če bi bil na kakem seminarju ali se pogovarjel s kom iz juba,heliosa ali knaufa, bi ti vsi zatrdila da obvezno emulzijo gor.
Ko sem jih vprašal zakaj emulzijo na sveže ometane stene, če niso prašne, so se zgovarjali, čeprav so sami prej rekli da emulzija ne poveča oprijema, veže prašne celce na podlago in stem zbolša oprijem.
Drugo je pri knaufu, tam se uporablja grundirno stredstvo z katerim izenačimo vpojnost in izbolšamo oprijem.


Re: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - cooper - 2.3.2010

Ja tudi večina izobraževanj gre v smeri uporabe celotnega proizvodnega programa določenega proizvajalca, pa če je to treba ali ne. Na nas izvajalcih pa je, da prečistimo plevel od uporabnih stvari. Več kot poizkusiš različnih materialov in postopkov uporabe le teh, težje je bit prepričan kateri je boljši za isto zadevo.


Re: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - Samojed - 2.3.2010

keptanx Napisal:samojed, ne vem ali si malar ali ne, če bi bil na kakem seminarju ali se pogovarjel s kom iz juba,heliosa ali knaufa, bi ti vsi zatrdila da obvezno emulzijo gor.
Ko sem jih vprašal zakaj emulzijo na sveže ometane stene, če niso prašne, so se zgovarjali, čeprav so sami prej rekli da emulzija ne poveča oprijema, veže prašne celce na podlago in stem zbolša oprijem.
Drugo je pri knaufu, tam se uporablja grundirno stredstvo z katerim izenačimo vpojnost in izbolšamo oprijem.

Najprej odgovor - nisem malar, sem samograditelj, ki tudi mala. Tekst, označen z rdečo, pa pove vse. Sem bil tudi komercialist cca 2 leti in sem zaradi podobnih zadev hitro zamenjal službo.


RE: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - dačo1 - 15.3.2020

Pozdravljeni, 

Zanima me, ce pripocate emulziranje knaf plosc pred beljenjem v mansardi,ali ta postopek raje izpustim ... lp


RE: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - firefly - 15.3.2020

Obvezno


RE: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - dačo1 - 15.3.2020

(15.3.2020 ob 09:01)firefly Napisal: Obvezno

Hvala Smile


RE: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - zidarskiamater - 24.3.2020

Kljucno vprašanje je samo eno in dobš logičen odgovor. Vse ostalo je samo filozofiranje. Čemu služi emulzija? Da se sprime prah na staro podlago in tsko prah ne škodi novemu nanosu materijala . Tudi če je nova stena in si včeraj v njej delal nekaj kar se je prašilo. Daš emulzijo.


RE: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - keramix - 26.3.2020

če boš dal emulzijo boš impregniral steno ,kar pomeni da bo stena dihala slabše,posledično se ti bo nanešen material počasneje sušil


RE: EMULZIJA DA; ALI NE!!!!!! - ales.grabner@gmail.com - 29.3.2020

(26.3.2020 ob 14:30)keramix Napisal: če boš dal emulzijo boš impregniral steno ,kar pomeni da bo stena dihala slabše,posledično se ti bo nanešen material počasneje sušil

jst imam stene že skitane in je bila pred kitanjem na omete nanešena emulzija....sedaj pa sm  pred beljenjem in me zanima ali še enkrat emulzija zaradi praha ali lahko kr belim....nekteri celo pravjo da dajo kr v jupol mal emulzije.....Zadnje novice

Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »