PodSvojoStreho.net
Kitanje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Montažni sistemi in les (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Tema: Kitanje (/showthread.php?tid=24765)

Strani: 1 2

Kitanje - bad_boy7 - 13.10.2009

No postavil sem strop na konstrukcijo...stene pa imam prilimane z perlfixom...zdaj me pa zanima z čem naj pokitam spoje med steno in stropom da ne bo pokalo?

In pa še drugo vprašanje...Flaže okol balkonskih vrat in oken sem tudi naredil iz knaufa, in seveda se mi plošče ne stikajo čisto skupaj in je malo prostora...zanima me z čem naj pokitam vogale in pa te "luknje" med ploščami na stenah, pri oknih, in balkonskih vratih?

Že vnaprej hvala za pomoč!

Re: Kitanje - firefly - 13.10.2009

Knauf stik strop-stena pokitaš z mrežico pol-pol v vogalu. Najlažje z knaufovim uniflott.

vogale ki so 90 pa pokitaš z alu vogalnikom. Špranje vmes se bodo zakitale Wink

Re: Kitanje - bad_boy7 - 13.10.2009

se pravi da lahk use pokitam z uniflottom? ker sem nekje slišal da je kao akrilni kit boljši za stike strop stena!

Ja kaj pa stike med stropom in steno ki so 90° pa ne smem z alu vogalnikom? ali je boljše samo z mrežico?

Re: Kitanje - firefly - 13.10.2009

knauf strop knauf stena stik z mrežico. Knauf strop- zidana stena pa z akrilnim.

eno je vogal, eno pa kot Wink kot kitaš z mrežico, vogale pa z vogalnikom (tako kot recimo pri ometih in fasadi)

Re: Kitanje - kroket - 14.10.2009

Knauf mrežico nikoli ne smeš dati v vogal tako kot si muha napisal in sicer pol na steno, pol na strop! Pri tem onemogočiš raztezanje/krčenje in se zgodi to, da ti poči strop po celi dolžini in sicer poleg kota. Tudi akril kit je najbolje preventivno dati po vseh spojih. Sam ne maram knauf alu vogalnikov, saj se pri udarcu deformirajo, mrežica oz. uniflot slabo primer nanj in se pri udarcu odkruši še par cm poleg, zato pa vedno dajem na vogale demit vogalnike. So plastični, torej se ne deformirajo, imajo integrirano mrežico kar pomeni da se uniflot lepo prime v vogalnik in tudi pri udarcu se pozna samo udarnina kjer je bil kontakt.

Toliko o tem...

Re: Kitanje - swat813 - 14.10.2009

jao ta Kroket se pa res sam dela pametnega, pa pojma nima očitno. Onemogočiš raztezanje. lih akrilni kit se posuši, popoka in ne vem kaj še vse. ko beliš ga poškoduješ. najboljš je dat mrežico. Usi profesionalni malarji jo dajo recimo Metulj (mal bolj znani) in tako naprej. nehaj usakmu nekaj nabijat kle gor na forumu, če se ne spoznaš. folk bi rad zrihtal čimprej, ti jim pa kompliciraš življenje. mrežco daš komot na vse spoje. samo pazi da prej dobro nafilaš kit v luknjo in potem mrežico čez. in še enkrat pokitaš. garantiram da ne bo popokalo. pokitaš še z kemagletom fx, pa bo držalo za zmerej. še povsod je. LP

Re: Kitanje - alpek - 14.10.2009

swat813 Napisal:folk bi rad zrihtal čimprej, ti jim pa kompliciraš življenje. mrežco daš komot na vse spoje. samo pazi da prej dobro nafilaš kit v luknjo in potem mrežico čez. in še enkrat pokitaš. garantiram da ne bo popokalo. pokitaš še z kemagletom fx, pa bo držalo za zmerej. še povsod je. LP

Rad bi videl kako tvojo stranko, ki ji ti praviš folk, čez nekaj let. Tukaj prodajaš eno zastarelo znanje kot zdravo za gotovo. Poleg tega pa očitno nimaš pojma o sami stroki. Men je prav žal, če je tvoj oče pred leti tako delal. Do danes se je že marsikaj spremenilo.

Če bi malo bolj pozorno spremljal forum malo dlje časa, bi lahko iz konkretnih primerov videl kaj se zgodi z mrežico na vogalih in kako grdo zgleda odtrgan rob, o katerem je kroket govoril. Kar poišči si tiste teme. Pa začni drugače delat. Edinil, ki prodaja buče si ti. Kar me jezi, in zaradi tega sem se tudi oglasil, je to, da se tukaj skrivaš pod neko strokovnostjo, v bistvu pa ... saj sem že povedal.

Re: Kitanje - firefly - 14.10.2009

:lol:

anyways....

Sem šel počekirat knaufove strani, in na nekaterih dajejo kit v kot knauf strop-knauf stena, zaradi požarnih zadev. Nisem pa našel splošnega navodila kako s takimi zadevami...

Po mojih izkušenj, če imaš U profil nosilen, in ploščo privijačeno na U, potem do gibanja v stiku ne bi smelo prihajati. Na zidane stene se ne sme dati pol-pol mrežice, ker ste 2 različne podloge in lahko popoka spoj. Na knauf-knauf spoju mi še ni nikoli...
No, pa tudi na knauf-omet spoju sem že dajal mrežico, pa tudi ni popokalo Wink tako da...

BTW, za moje pojme je akrilni kit super zadeva. Ampak samo če je pravilno narejeno. To da knaufarji namažejo vogale z akrilnim kitom za moje pojme ni pravilno (istočasno pa povedo da bo popokal). Najprej bi moral malar še izravnati čez celo, potem šele akrilni kit...

Sej te razumem. Glede na to kakšna je tvoj slovenščina, si očitno
končal le osnovno in ti branje dela težave, ker če bi ti blo, bi si vsaj
kaj prebral preden pišeš bedarije in se kažeš v slabi luči:

Postopek fugiranja [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")knaufunichr("46")si/3_3_2unichr("46")php]link[/url]
Naj navedem: Gradbeni elementi iz različnih gradiv (npr. masivna in
suhomontažna stena) morajo biti med seboj ločeni. To storimo lahko
z ločilnim trakom, izdelavo senčne fuge, uporabo akrilnega kita ali
fugiranjem s fugirno maso renoband.
Kar sem edino jaz dodal je, da preventivno lahko damo povsod akril in
ne le med spoji različnih materialov. Če pa napak fugiraš da ti poka, je
pa to druga pesem.

Knauf mrežica nima nikakršne armirne funkcije v vogalu in niti ni namenjena
za vogal. Zakaj? Ja ker osnovna logika fizike sama pove da sile nanjo delujejo
v strani, ki jih sama ne varuje in v smeri kjer je najbolj šibka. In tudi bi lahko
vedel, da knauf mrežica deluje le, če je napeta. Za vogale je namenjen kartonski
trak, oziroma bi po pravem moral pred montažo plošč, na spoj namestiti delitacijski trak. To vse bi lahko vedel glede na to da si se učil v nemčiji. Akrilni kit ti spoka, če
ga daš prehitro na spoje. Prvo moraš pustiti da se ves sistem poleže in oddela svoje, nato pa šele naneseš akrilni kit (najbolje bi bilo tak po prvi kurilni sezoni).

Pa veliko sreče pri delu...

Muha v UD profile (naj) ne bi smel vijačiti Wink.
Dobro tudi sam privijačim 1 vijak med CD
profili...

Re: Kitanje - bad_boy7 - 14.10.2009

Zdej ste pa podal toliko odgovorov da še sam nevem kaj naj naredim Sad Poenostavljeno povejta kaj je najboljše da uporabim po vogalih in po stikih med steno(knauf) in stropom(knauf)

hvala

Re: Kitanje - bad_boy7 - 14.10.2009

se pravi da stike med steno in stropom armiram z kartonskim fugirnim trakom?

kaj pa robove okoli okna in balkonskih vrat?? pa uporabim demit vogalnike ali alu vogalnike ali še kaj drugega?? Confusedhock:

D61 Knauf podstrešne obloge - stran 20:

"Stik med ploščami na prehodu strešina/strop, kolenčni zid/strešina
oz. na stiku s steno armiramo s papirnatim fugirnim trakom"

Torej se spoj knauf-knauf kita, in ne z uporabo akrila, domnevam da je govora o knauf steni Smile

Na isti strani pa je tudi prikazan "Nosilni stik s stropnim U-profilom" kjer je govora o tam da lahko U profil uporabiš za prvo vrsto pritrditve, in je prvi C profil 40 cm proč.

Na isti strani je tudi detajl A kjer piše: "Priporočljivo je dodatno vijačenje
obloge na stropni U-profil
(zatesnjen rob plošče)"

Tako kot tud ti delaš Wink

Uporabna stran torej Smile

Re: Kitanje - Ronnow - 14.10.2009

Sam sem bil 2x na predavanju o montaži in bandažiranju knaufa. Predaval nam je g. Karli z Knauf Slovenija in niti enkrat ni omenil da bi mrežica se kitala čez kot. Mrežica se uporablja izključno za original oz. vario stike, za vse ostalo se uporablja stekleni trak oz, papir. Niti sistem knauf ne pozna akrilnega kita, to delajo-mo malarji da (slučajno) ne poka po kotih. Za vogale pa se uporabljajo alu vogalniki in ko ga skitaš po dolžini se vtreš stekleni trak, da se fugenfiler ne more odluščit z alu.
nekateri pa radi kotalite buče... :mrgreen:

In delno še vedno neodgovorjeno vprašanje, kako je (uradno po knauf zakonih) z kotom stena-stop, če je vse knauf? Papir+kit?