PodSvojoStreho.net
Stenska klima za 279 € - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Stenska klima za 279 € (/showthread.php?tid=24749)

Strani: 1 2

Stenska klima za 279 € - Merkur - 12.10.2009

Sem pred nakupom stenske klime za 279 €.

Energijska nalepka na njej pravi:
- zračno hlajena
- ogrevalna moč: 3,66 kW
- hladilna moč: 3,52 kW
- letna poraba v kWh pri hlajenju: 545
- energijska učinkovitost za režim ogrevanja A

Še komercialni opis klime:
Ohišje zun.enote iz nerjaveče pločevine
Digitalni prikaz
Izpihovanje v dveh smereh
Hlajenje: 3,5 kW pri 1,09 kW
Gretje: 4,4 kW pri 1,2 kW
Sleep, Timer, Auto-restart, Razvlaževanje
38 dB(A)
Plazma čistilec
Bio filter
Daljinski upravljalec s LCD zaslonom
R410A
Do 40 m2
Garancija: 3 leta

Ker se do sedaj nisem zanimal za klime, me zanime mnenje koga, ki se s tem peča ...

:?:

Hvala :!:

Re: Stenska klima za 279 € - sassapo - 12.10.2009

Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval Idea

Re: Stenska klima za 279 € - Hanzi - 12.10.2009

A proizvajelec in model sta pa skrivnost
Sicer pa za hlajenje 20 dni v poletju najbrž ok, kaj več pa? sploh če te bodo še za montažo obrisal 250 evrov+

Re: Stenska klima za 279 € - telmos - 12.10.2009

Že po sami plastiki lahko presodiš o kvaliteti.

Re: Stenska klima za 279 € - Cimis - 12.10.2009

eni res pretiravate !

Re: Stenska klima za 279 € - Zaspanc - 12.10.2009

Saj če ne veš kaj je kvalitetna klima potem si s tako zadovoljen... :roll:
Še sploh ako zadeva zdrži vsaj 2 sezoni.

Re: Stenska klima za 279 € - KDamc - 13.10.2009

Jaz bi se odločil za Mitsubishi, model GE ali še boljše FD (moč oz. kilowate pa prilagodiš potrebam). Med njima je razlika v ceni malo manj kot bi dal Merkur za celotno klimo (brez montaže seveda). Kdor pozna Mitsubishije ve zakaj. Montaža je pa v vsakem primeru okoli 200 € + DDV.
Tudi montažo za 80€ sem že videl, pa ..... ne hvala.

LP-Damijan

Re: Stenska klima za 279 € - maslo12 - 13.10.2009

kaj pravite na to?

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")klima-centerunichr("46")si/odprodaja-lanskih-modelov-in-rabljenih-klim/odprodaja-lanskih-modelov/[/url]

je poceni, je inverter...

Re: Stenska klima za 279 € - sassapo - 13.10.2009

Škoda vsakega € za takšen klump, investiraj nekaj več in kupi klimo katerekoli renomirane znamke, Idea

Re: Stenska klima za 279 € - Merkur - 13.10.2009

Hvala za vse(!) odgovore!

Načeloma se brez težav strinjam s pripombami, da je bolje kupiti kaj boljšega (a žal tudi vsaj 2x dražjega).

Nisem nagnjen k poceni nakupom: imam Bosch pečico, ploščo, napo, hladilnik, pomivalni stroj. A žal je standard kakršen je (ne najslabši, a tudi ne najboljši) in nekje je potrebno narediti kak kompromis.

Sam se odločam, da ga bi naredil pri klimi, pod pogojem, da tehnične specifikacije omenjene klime nudijo zadosti garancije za hlajenje/prehodno ogrevanje 30m2 velike dnevne sobe - tu vas še vedno prosim za komentar ...
Navsezadnje ima klima 3 leta garancije.

Z B (ali C) blagovno znamko sem se sprijaznil :wink:

P.S.: Blagovne znamke nisem navedel, da se mi ne bi očitalo oglaševanja, pa tudi zato, da že "apriori" ne bi dobil zasmehovalnih odgovorov ... S to blagovno znamko imam že nekaj izkušenj (2 izdelka) in do sedaj nimam pripomb (koliko denarja toliko muzike).

Re: Stenska klima za 279 € - sassapo - 13.10.2009

Kupi ampak potem ne jokaj koliko elektrike ti je pokurila, da zanič greje, čudno zveni, plastika se razpada itd.
Štedilnik je pač elektro grelo in firma pomeni desing in prestiž, pri klimatskih napravah je pa zgodba malenkost drugačna Idea

Re: Stenska klima za 279 € - Jani - 14.10.2009

Iz istega razloga se vsi vozimo v Mercedesih, oblačimo v drage Italjanske cunje, pijemo samo še najboljša Francoska vina, v vsej Ljubljani sta samo dve spodobni restavraciji kjer se lahko človek naje...

Jaz moram priznati, da grem včasih celo v Lidel.
Pri nas je trg klimatskih naprav že lepo razvit in velja enostavna matematična formula : klima za 300 evrov je vredna 300 evrov. Nič več nič manj. Prepričan sem, da je tudi ta klima povsem vredna svjega denarja, sploh pa 300 evrčkov ni tako zelo malo.

Re: Stenska klima za 279 € - weta - 14.10.2009

ko prebereš naslov teme, že človek ve kakšni bodo odgovori.
ponavadi je tako, da razni monterji, prodajalci in podobni, ki se vozijo v mercedesih in sami prodajajo klime po jurja, pravijo, da je vse drugo pod jurjem zanič.

pa ni tako. vse je seveda odvisno za kaj rabiš klimo. če bo delala celo leto non stop, potem je zelo pomembna poraba elektrike, sicer je to manjši faktor. Če te ne moti en decibel več glasnosti ali samo tri stopnje ventilatorja namesto pet ali več stopenj in te ne moti manjko vse mogoče elektoronske nastavitve in regulacije, je navadna poceni klima zakon.

sam imam cooltech klimo....stara 6 let...cena 45 jurjev, slovenskih, montaža v lastni režiji. prehodna obdobja greje, poleti po potrebi hladi. skupno cca 35 m2.
poraba elektrike cca 10 % večja kot pri enako stari in močni panasonicovi oh in sploh (iz tistega časa seveda).
odločitev je tvoja, kaj boš nabavil....če pa meni jutri crkne moja klima, letim takoj v spar po drugo.

podjetniki in monterji, prodajalci in ostali se pa ne zastonj vozijo v lepih avtih in živijo v lepih hišah.
250 evrov za montažo v eni uri mi pa noben ne bo računal za par lukenj v zid zvrtat in par kablov napeljat. da se bo pri tem izgovarjal na drago orodje itd....pa ne ga srat...samo poglejte kaj ima s sabo, pa boste videli.
tisti ki ima preveč šuškavcev, pa naj take financira.

aja...pa tudi razpadla ni še moja klima, plastika se ni zlomila, vibrira pa tudi ne.

Re: Stenska klima za 279 € - Merkur - 14.10.2009

Bolj kot sem se trudil, da bi dobil komentar tehničnih podatkov, bolj sem dobilaval žolčni "razredni boj" :lol:

Re: Stenska klima za 279 € - servo - 14.10.2009

poglej ne upoštevaj tukaj komentrjev nekaterih kekcev ki ti svetujejo klimo za 1k€ in več ko jim pa ti omeniš klimo za manj kot 300€.
tehnični podatki za ta cenovni razred so dobri.nekih čudežev ni za pričakovati.pa še nekaj po vsej verjetnosti je ta klima narejena v isti tovarni na kitajskem kot kak mitsubishi,toshiba,panasonic.res da ni inveretr da nima vseh najnovejših for ampak vseeno.sam imam sicer ururu sarara 5Kw gretje ki jo uporabljam čez celo zimo in je bila 2000€ brez montaže da ne bo kdo mislil da zagovarjam poceni klime. poceni klime po večini delajo nekje do 6 let brez problemov in se amortizirajo in jih ni škoda odmontirat in odnesti na smetišče in če je ne boš gonil čez celo zimo tudi v predhodnem obdobju boš preživel če bo pokurla 3-5Kw na dan več kot super inverter