PodSvojoStreho.net
El. napeljave v kuhinji - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: El. napeljave v kuhinji (/showthread.php?tid=23255)

El. napeljave v kuhinji - jag - 4.8.2009

Zanima me, kam naj pripeljem kable za el. napeljavo za vgradni pomivalni stroj --> za pomivalni stroj ali zraven v sosednji element ?
Kako pa z el. pri vgradni pečici (pečica na višini) ? Vtičnica za pečico, ali spodaj pod pečico..........

Re: El. napeljave v kuhinji - Rafter - 4.8.2009

Nikoli ne delaj vtičnice ZA vgradni aparat. Jaz bom dal pod pečico (tam bo element v=60 cm) šporhet-dozo (doza za dirketni priklop pečice) ter tri vtičnice, eno za pomivalca, eno za hladilnik, eno za mikrovalovno) ter razdelil po vodnikih, ker bomo potegnili 5x2,5 do tja.

Pravzaprav za pečico niti ne bi šlo, ker je premalo prostora, mislim pa da tudi za pomivalca ne.

Druga opcija za pomivalca je, da narediš v istem elementu kot je voda (dotok, odtok), ni pa najboljše.

LP, R.

Re: El. napeljave v kuhinji - Boscho - 4.8.2009

Pomivalca imam priklopljenega v kotnem elementu pod pomivalno korito in še ni bilo nobenih problemov Smile .
Pečico pa mam direkt na vtičnico, ker sem naredil vtičnico za pečico in ni bilo prostora za vtikač. V novi bajti bom naredil drugače, pod pečico in na vtikač, le kuhalna plošča je direktno (električarji pravijo da je bolje), je pa dostopno ko ven potegnem predalnik.
Aja še pri vgradnem hladilniku sem zaj..., ker sem vtikač postavil za element, tako da lahko celi hladilnik ven vlečem če do česa pride, že 6 let je tako in še ni bilo treba, ko pa bo bom pa preklinjal :roll: .

LP, Boštjan

Re: El. napeljave v kuhinji - steza - 5.8.2009

Montaža priključkov za vgradni element se mi zdi najboljša. Običajno na teh elementih izklapljamo elektriko, ko je potreben kakršenkoli servis. To pa vsekakor ni pogosto. Če imaš vtičnico za sosednjim elementom, moraš v tem elementu imeti tudi dostop do te vtičnice. Torej element ne bo imel zadnje stene ali pa bo imel izrezano luknjo.

LP.

Re: El. napeljave v kuhinji - Rafter - 5.8.2009

steza Napisal:Torej element ne bo imel zadnje stene ali pa bo imel izrezano luknjo.

LP.
To z luknjo je čisto OK - sploh če je za predalnikom.

RE: El. napeljave v kuhinji - slovon - 30.5.2020

Prav s tem se ubadam - in ne vidim situacije, v kateri bi rabil stroj odklapljati, pa ne potegniti ven.
Če je sranje, bo itak ali frčala varovalka, ali pa jo bom ugasnil jaz. Potem bom gotovo potegnil hladilnik/pomivalc/karkoli ven in študiral kaj je.
Če bom sicer kaj servisiral in bo treba stroj odpret, ga bom itak najprej ven potegnil in potem ga lahko odklopim, tudi če je vtičnica zadaj.

Tako da ne vidim razloga, zakaj ne bi imel vtičnice za napravo. Sicer je treba komplicirati s sosednjim elementom...
Še to: pult imam globok 70 cm, zato zadaj za napravo JE prostora, NI ga pa za elementi, ker so globlji.

Sem kaj izpustil?