PodSvojoStreho.net
Les za Ostrešje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Montažni sistemi in les (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Tema: Les za Ostrešje (/showthread.php?tid=20749)

Strani: 1 2

Les za Ostrešje - Frenky - 29.3.2009

Začel bom z novo gradnjo,pa me zanima če mi lahko kdo pove,kje bi lahko najceneje kupil les za Strešno konstrukcijo.Sem iz Štajerske.
Veliko sem slišal za Pohorje,vendar bi rabil kontakte.
Hvala

Re: Les za Ostrešje - Nebomgabiksal - 30.3.2009

Se pridružujem -- kje v okolici LJ kakšna ugodna žaga? Kakšne so cene kaj danes?

Re: Les za Ostrešje - kinča - 30.3.2009

cene so nekje med 100 in 140 eur za m3

Re: Les za Ostrešje - dominokolje - 30.3.2009

kinča Napisal:cene so nekje med 100 in 140 eur za m3

daj nabavi mi potem rušt po taki ceni ali samo da nekaj napišeš in si zmišliš ceno

hlodi so nekje v tem cenovne razrezu in ne rezan les

jaz imam ceno okoli 190€ po m3 les je sekan nad 1000m nad. višine in je res kvaliteten če želite kakšno inf me lahko preko zs kontaktirate

lp

Re: Les za Ostrešje - pokrovka - 30.3.2009

dominokolje Napisal:

daj nabavi mi potem rušt po taki ceni ali samo da nekaj napišeš in si zmišliš ceno

:lol: Ali ti ni kapnilo, da je to cena brez računa? :lol:
Drugače spoh ne more biti, ja kdo pa lahko z 20 % DDV prodaja les po taki ceni?
Ti pohorci ali kaj pač so, imajo gozdov na pretek, pa pač tržijo poceni, mimo državne blagajne, dokler se pač da.
Dominokolje, kaj še nisi ugotovil, da na tem forumu najbolj prevladuje prodaja in delo na črno. Čas je da odrasteš-sory.

Lp
Dany

pokrovka Napisal:
dominokolje Napisal:

:lol: Ali ti ni kapnilo, da je to cena brez računa? :lol:
Drugače spoh ne more biti, ja kdo pa lahko z 20 % DDV prodaja les po taki ceni?
Ti pohorci ali kaj pač so, imajo gozdov na pretek, pa pač tržijo poceni, mimo državne blagajne, dokler se pač da.
Dominokolje, kaj še nisi ugotovil, da na tem forumu najbolj prevladuje prodaja in delo na črno. Čas je da odrasteš-sory.

Lp
Dany

to ne drži . pohorc ti ne bo prodal les pod ceno, to ceno je pač nekdo napisal ker mu je pač dolg čas

kar se pa tiče dela na črno ti pa povem da je dražje kot pa delo preko računa
odraščamo pa celo življenje

Re: Les za Ostrešje - bernik - 30.3.2009

Kakšna je pa sploh cena hlodovine (nič žagan...)?

koliko imam jaz podatek je okoli 100€ kako je pa s stroški prevoza pa nevem

Re: Les za Ostrešje - grizl - 30.3.2009

Cene sveže smrekove hlodovine so v zadnjih dveh mesecih padle na povprečno ceno 60- 70 evrov/m3, torej od prvega hloda do premera 20 cm - brez celuloze. Za 100 evrov/m3 bi se dalo marsikaj dogovorit. :wink:

Re: Les za Ostrešje - Frenky - 30.3.2009

Dajte mi prosim zrihtat tel.-mob. ali naslov.Prosim
Frenky

Re: Les za Ostrešje - VS - 6.4.2009

Da ne odpiram nove teme, bom vprašanje postavil tukaj:

Les za ostrešje smo posekali pozimi, v najboljših pogojih, upoštevali smo luno, ga dali na žago, lepo zložili ( pošpanglaliSmile), pokrili s salonitko. Po enem mesecu se je na nekaterih koncih špirovcev in klešč ( tam kjer včasih pride tudi dež ) začela pojavljati plesen-podobna kot se pojavi na kruhu!!
Je to kaj narobe, prosim za nasvet!

Hvala in lep pozdrav!

....Lunca, zakaj se svet mi gunca?.....

Re: Les za Ostrešje - Fery - 6.4.2009

VS Napisal:Po enem mesecu se je na nekaterih koncih špirovcev in klešč ( tam kjer včasih pride tudi dež ) začela pojavljati plesen-podobna kot se pojavi na kruhu!!
Premalo sušenja!!! Ali je les stisnjen v kak kot ali pa ste dali pretanke "špale". Mogoče, ste ga zaščitili tudi od strani?
Ali pa vlaga s tal? Tudi tam mora zrak krožiti.

Re: Les za Ostrešje - VS - 6.4.2009

Frenky, pozdravljen!

Res je les "stisnjen v kot-iz S in Z strani ga obdaja cipresina meja, J in V stran pa sem od strani pokril z mrežo za točo, zaradi sonca, da ga ne bi preveč "obdelal". Mreža je kot sito, veter brez problema piha skozi njo, a ta plesen se je pojavila šele sedaj, ko sem dal to mrežo gor!!Pa sam dobr sm hotu najinemu ruštu!! Big Grin
Torej, naj odstranim mrežo, bo verjetno še najbolje!!

Lep pozdrav!

....Lunca, zakaj se svet mi gunca,.....

Re: Les za Ostrešje - Čojko - 7.4.2009

Kakšen les pa priporočate za pokrito teraso na obali?

Re: Les za Ostrešje - Fery - 7.4.2009

VS Napisal:Frenky, pozdravljen!
Torej, naj odstranim mrežo, bo verjetno še najbolje!!
Nujno odstrani mrežo. Les ima dve vrsti vlage in sicer prosto in vezano. Prosta je tista, ki jo les dobi z dežjem, ležanjem v vodi itd. Ta vlaga zelo hitro pride v les in tudi zelo hitro izhlapi iz njega, nahaja se v praznih prostorih v lesu. Vezana pa je tista, ki jo les dejansko veže na svoje celice in zelo težko odda ven. Za to je potrebno dolgotrajno sušenje. S tem, ko omejuješ pretok zraka, onemogočaš sušenje tako ene, kot tudi druge. Trenutno se ti kažejo učinki zgolj na površini, v kolikor tega ne odpraviš, bodo napake prešle tudi v globino. Naj te ne skrbi dnevno močenje lesa, ker gre ta voda že naslednji dan ven iz lesa, če imaš seveda pretok (prepih) zraka okrog lesa.