![]() |
|
Izbris hipoteke - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Izbris hipoteke (/showthread.php?tid=20085) |
Izbris hipoteke - melhijad - 5.3.2009 Od banke sem dobil papir, da je kredit poplačan. Na koncu dokumenta je podpis in štempiljka banke,vendar sedaj ne vem ali moram to še kej posebej overit pri notarju, da bom lahko vložil zahtevek za izbris hipoteke. Re: Izbris hipoteke - krovec22 - 5.3.2009 Na zemljiškem kniženju ti bojo povedali kateri obrazec kupiš, izpovniš in jim ga odneseš za izbris hipoteke oz.pobotnica od banke. LP! Re: Izbris hipoteke - melhijad - 5.3.2009 Ta obrazec imam IZBR-2, in sem ga tudi izpolnil....Skrbi me samo da bom moral še kaj overiti ta papir, ki sem ga dobil od banke(gre pa za Austrijsko banko), piše pa izbrisna pobotnica. Re: Izbris hipoteke - krovec22 - 5.3.2009 Po moje da samo obrazec odaš,leto nazaj sem isto zadevo zaključo in nobenega notarja takrat ni bilo potrebno. Re: Izbris hipoteke - Pier01 - 5.3.2009 Nič ti ni potrebno overjat pri notarju. Vlogo za izbris hipoteke in izbrisno pobotnico oddaš na zaemljiški knjigi in notarja nič ne rabiš. Kljub vsemu pa tam vprašaj, če je vse vredu izpolnjeno, da ne boš potem moral spet tja skakat. Re: Izbris hipoteke - melhijad - 5.3.2009 Super,upam da je res tako...da se rešim tega.. Odnesel in oddal bom obrazec in originalno listino-izbrisno pobotnico. Re: Izbris hipoteke - a_je_to - 2.12.2011 da malo osvežim zadevo, mogoče kdo ve kako je sedaj po novem glede izbrisa hipoteke na podlagi izbrisne pobotnice? Hvala Re: Izbris hipoteke - nuska - 3.12.2011 po novem je to tako, da mora banka pri notarju overiti izbrisno pobotnicom nato pa tudi notar vloži zemljiškoknjižni predlog preko eZK portala in poskenira to izbrisno pobotnico ter jo pripne predlogu, pobotnico hrani toliko časa dokler zemljiška knjiga zadevo pravnomočno ne reši, nato pa notar listino-izbrisno pobotnico stranki vrne nazaj. Tako gredo po novem skoraj vse zadeve, od uvedbe nove eZK od 1.5.2011 dalje. lp Re: Izbris hipoteke - doli - 3.12.2011 A ni v ZK napisano (vsaj pri meni se mi zdi da je tako), do kdaj bo kredit odplačan, od kdaj do kdaj je hipoteka gor. A je treba vseeno vlagat za izbris hipoteke? Re: Izbris hipoteke - a_je_to - 3.12.2011 nuska Napisal:po novem je to tako, da mora banka pri notarju overiti izbrisno pobotnicom nato pa tudi notar vloži zemljiškoknjižni predlog preko eZK portala in poskenira to izbrisno pobotnico ter jo pripne predlogu, pobotnico hrani toliko časa dokler zemljiška knjiga zadevo pravnomočno ne reši, nato pa notar listino-izbrisno pobotnico stranki vrne nazaj. Tako gredo po novem skoraj vse zadeve, od uvedbe nove eZK od 1.5.2011 dalje. najprej hvala za odgovor. Kot vidim je to ena izmed možnosti, vendar kot sem bral je možno da tudi sam preko spleta in me bolj to zanima ali je kdo počel oz. ima kdo izkušnje. Re: Izbris hipoteke - a_je_to - 3.12.2011 doli Napisal:A ni v ZK napisano (vsaj pri meni se mi zdi da je tako), do kdaj bo kredit odplačan, od kdaj do kdaj je hipoteka gor. A je treba vseeno vlagat za izbris hipoteke? v mojem imenu sem predčasno odplačal kredit in bi rad se se stvari odstranijo. Re: Izbris hipoteke - kolesar42 - 7.12.2011 doli Napisal:A ni v ZK napisano (vsaj pri meni se mi zdi da je tako), do kdaj bo kredit odplačan, od kdaj do kdaj je hipoteka gor.Kaj pa, če ni odplačan, ker recimo zadnjega obroka nisi nakazal? Re: Izbris hipoteke - a_je_to - 7.12.2011 sem se malo pozanimal. od mislim, da 1.5.11 lahko sam predlagaš izbris hipoteke v ZK. moraš pa imeti certifikat, varni poštni predal. POstopek je pa tak, da ti vložiš zahtevo za ibris preko spleta, potem moraš pa iti k notarju da on skenira izbrisno pobotnico in jo vloži na to isto mesto z svojim dostopom. skratka naredili so spet posel notarjem. PRed tem si lahko sam to naredil z enim preprosim obrazcem sedaj mora posredovati notar. |