![]() |
|
Izolacija cevi v kurilnici, koleni cevi,..?? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Izolacija cevi v kurilnici, koleni cevi,..?? (/showthread.php?tid=17526) Strani:
1
2
|
Izolacija cevi v kurilnici, koleni cevi,..?? - Hess - 5.11.2008 Pozdravljeni, Kaj je najbolje uporabiti za izolacijo cevi v kurilnici - vem da se dobijo tiste penaste izolacije, ki imajo na sredini luknjo za cev. Ali je to to ? Kako je z objemom teh pen cevi na mestih, kjer so kolena - ali se dobi tudi ta izolacija, ki je pod 90 stop. kotom, ali pa so le ravne "cevi" in jo na mestu kolena enostavno zaukrivim in povijem z lepilnim trakom? Kateri lepilni trak uporabiti - kaj reči v trgovini? Sicer pa je večina cevi, ki jih je za izolirazi fi cca. 20 mm, nekaj recimo 28 mm in nekaj 35 mm. Hvala za odgovore in LP Hess - duhec - 5.11.2008 Armafleks. Osebno sem celo kurilnico oblekel in se prejeb... Samo sedaj pa lahko rečem da znam. Kolenčka so pa super. Nimajo jih narejenih. To pomeni ravna cev potem pa z njihovim trakom prelepit. Obilo sreče. - fresh - 5.11.2008 obstajajo tudi "kolena".... samo zlepis na spojih skupaj... - duhec - 5.11.2008 pa tole šele sedaj izvem. Ajoj. Sicer jih pa znam sedaj sam narediti. - Hess - 6.11.2008 Hvala obema za odgovora. Duhec, kako pa narediš kolena da ne bom odkrival Amerike? Kateri lepilni trak? Fresh, praviš da kolena obstajajo. Kje pa si jih kupil? Je to tudi firma Armafleks, ki jo omenja Duhec? Kaj si mislil grede zlepljenja spojev - ali tudi z lepilnim trakom ali s kakšnim tekočim lepilom (katerim)? Kam iti kupiti - je to kar npr. Bauhaus? LP - duhec - 6.11.2008 Ko prideš do kolena cev dobesedno zviješ oz. oviješ in greš dalje. Na koncu se sicer malo zamakne, vendar lahko z malček sile zravnaš in nadaljuješ z novo. Trak je isto od armafleksa debeline cca 5mm in širine 5 cm. Jaz sem to kupoval v Termotehniki v NM. Drugače pa v vseh trgovinah z materialom za centralne in vodovod. Moj nasvet, prvo izoliraj manj vidne cevi, da dobiš občutek. Vso srečo oz. osvojeno tehniko ti želim. - duhec - 6.11.2008 Pa še to, lepilo dobiš v isti trgovini. Smrdi pa kot neostik. - ttomi73 - 7.11.2008 Kolena se odlično delajo z armafleksom tako kot so že ostali povedal. Kupuj stvari v specializiranih trgovinah in ne v all store hardware. Limate pa lahko tudi z električnim grelcem na silikonske palčke da gre hitreje. Ali pa uporabite hitrosušeč lim in ne navadnega neostika kjer je potrebno počakat 5-10 minut. Dobi pa se tudi samolepilni trak ampak ga ne prakticiram tako da ne znam povedat kako se obnese. - Hess - 7.11.2008 Dukec, ali si potem sploh uporabil tekoče lepilo (če si ga, pri katerih spojih) ali le lepilni trak? ttomi73, zakaj raje uporabiti tekoče lepilo? Ko bi "oblekel" kolena je logično, da bi se armaflex upiral in bi bilo najbolje poviti z lepilnim trakom saj ne morem armaflexa v prisiljenem položaju držati 1 uro, da se tekoče lepilo posuši? Povito s trakom verjetno izgleda malo manj lepo kot če se ga nebi videlo? Kje sploh kombinirati s tekočim lepilom če sploh kje? LP - Zaspanc - 7.11.2008 Saj si menda že kdaj lepil z neostikom in veš, da ne rabiš držat eno uro ampak kvečjemu minuto... Pa je neostik tekoče lepilo, mar ne? - dominic - 11.11.2008 Mimogrede. Z neostikom se pravilno lepi tako, da se dobro namaže obe površini in se počaka, da na otip ne lepita več, potem pa se ju stisne. Pri poroznih površinah ni potrebno čakati dolgo časa. Armafleks najceneje??? - tanja12 - 17.11.2008 Ali kdo mogoče ve, kje se dobi najceneje armafleks debeline 25 mm? Hva za kakršenkoli namig. Tanja Re: Izolacija cevi v kurilnici, koleni cevi,..?? - krompiruša - 13.11.2009 Mal nasvetov za vse skupi. Prvo kot prvo kolenov iz armaflex-a ni za dobiti nikjer ,tko da nvem od kje vam to.Kvečjem se gre spiralno s cevakom čez cev, ali pa se reže pod kotom 45 stopinj en in drugi del, tako da dobiš koleno 90 stopinj, kot drugo kolena se nikoli ne povija s trakom ker to ni način ,niti ni pravilno ,pa še nagravžno zgleda, men da tko naredi takoj naženem človeka, tako da duhec, če si 1 kurilnco izoliru sem prepričan da neznaš .Tudi če spoje lepiš s trakom je priporočljivo da se prej namaže trak z lepilom, ker tist lim ki je na traku čez čas odstopi, ker ne prenese nevek kok velkih temperatur, lepila proizvajalca Kaimann in ArmaCeel, pa držijo prek 100 stopinj.Tanja 25ko dobiš pomoje najceneje v Bossplast grosuplje( imajo velkoprodajo in ni da ni kar tam ne dobiš). Lp,Miro Re: Armafleks najceneje??? - goba - 13.11.2009 tanja12 Napisal:Ali kdo mogoče ve, kje se dobi najceneje armafleks debeline 25 mm? Meni je z Armafleksom kurilnico izoliral mojster, ki ima obrt. Material dobi z davkom 8,5 %, pa še popust dobi. Material je vtaknil pod neki večji objekt, izoliral mi je v nekaj urah popoldne. Z delom vred, me je stalo manj, kot pa da bi sam kupil materilal (20% davek)! Re: Izolacija cevi v kurilnici, koleni cevi,..?? - glavca - 13.11.2009 Mam še kar nekaj cevi armaflex vseh vrst po cca. polovični ceni zaradi opustitve programa.... Če koga zanima naj mi javi na <!-- e --><a href="mailto:klima@dines.si">klima@dines.si</a><!-- e -->... na zalogi fi: 6,10,12,15,18,22 .. l.p. Jože |