PodSvojoStreho.net
Najtanjši estrih - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: Najtanjši estrih (/showthread.php?tid=13730)

Strani: 1 2

Najtanjši estrih - Freud - 20.4.2008

Pozdrav vsem...

Imam problem, da bi potreboval v predsobi, kuhinji in dnevni sobi zelo zelo tanek estrih, da bi imel potem celotno površino stanovanja v isti liniji. Estrih bi moral biti debel največ od 4 do 5 cm... Potem pa bi gor dali ploščice...

Zdaj pa problem: jaz bi imel tudi zvočno izolacijo pod tem estrihom všteto v omenjeno debelino. Kakšne so opcije? Suhi estrih? Tisti, ko daš najprej recimo volno pol pa osb plošče čez? Kako bo potem lahko keramičar na osb plošče keramiko polagal? Nekaj mu še moram dat preko teh plošč, pa ga ne razumem, kaj točno...

Hvala za odgovore!

Freud

- pedenjdeklica - 20.4.2008

4-5 cm estriha z ilolacijo...ni šans!!!

- Freud - 20.4.2008

tega sem se bal...

potem bolje, da imamo stopničke par centimetrov v ostale sobe?

- pedenjdeklica - 20.4.2008

lahko nardiš suh estrih.....ob stopničke se boš zadeval!!!....pa tudi odpiranje vrat bo vse v to sobo kjer imaš problem z višinami zaradi pripire...nepraktično....

se mi ne da limat notri...

daj v Najdi si besedi suh estrih in ičšči slike izberi spodaj ...pa daj najdi ...pa boš videl izvedbe...na 1001 način išči tudi v drugih iskalnikih...

za tvoje 4 cm bi jaz naredil sledeče....vzolžne lege 2/4 cm, potem lesna vlaknenka, bosanka..in podobno....in na končno oblogo....vmes pa volno nabasal...."te vzdolžne letve bi dal na gumi podložke (dobiš v merkurju ...lahko tudi na tesnila .....(dej v najdi si besedo tesnila..guma)....

gumo dobiš tudi v Merkur Jarše ali pa Merkur Jama (bivša Astra v Bežigradu)...... narežeš, podložiš;udarni zvok razumeš)... in je to najceneje...

lp

- pikec - 20.4.2008

2 x Geficel 0,5 cm + 4 cm mikroarmiranega in z mrežo ojačanega estriha bo po moje dovolj. Vincent ima nekaj podobnega narejeno. Kaj imaš za podlago? Betonsko ploščo? Če je ta pol ni problema, če pa imaš lesene stropnike oz. lesen pod, bi pa moral narediti suhomontažnega... je bolj fleksibilen.

- M@B - 20.4.2008

lahko tudi vzameš knauf suhi estrih - najmanjša debelina je 2x 1 cm spodaj pa še ti ostane 3 cm za izolacijo

- simon99 - 20.4.2008

jaz imam tudi v stanovanju različne višine (veža je višja od ostalih prostorov) in imam potem vmes nagibne letve. Me čisto nič ne moti in se mi zdi, da še prav dobro izgleda. To tudi pomeni, da so vrata spodaj odrezana postrani, ne naravnost. Montažer vrat je sicer malo jamral, a je potem še sam rekel, da je dobro izpadlo.

- Freud - 20.4.2008

pedenjdeklica:

a bi bila v redu tale varianta: najprej imam itak beton zdaj spodaj. Pol pa bi dal gor 2cm legice, vmes napokal volno ali kaj takega, potem pa gor kar direktno osb plošče. Je to dovolj? Kaj bi še moral potem dat gor na osb plošče za keramičarja?

pikec:

spodaj imam beton. Geficel mi je OK. a pol pa praviš da kar gor estrih vlijem? električarji so mi pustili turbo flekse na tleh, ki so debeli 16mm, ponekod se križajo in je tam seveda 32mm. Lahko vseeno vlijem kar gor estrih, četudi to malo gor gleda?

M@B:

knauf mi zgleda ok. ravno razmisljam.

gRADiM:

vem ja, zdaj je bil spodaj pod bivšim parketom zgolj 3cm estrih, namreč nekakšna pluta in smola in take reči kar namešane. To se več ne dela, a? ali pač?

- Freud - 20.4.2008

OK, kaj pa varianta, da bi direktno stirodur položil, pa na njega ploščice? Kaj bi dal vmes? Bi šlo?

- pikec - 20.4.2008

Freud Napisal:pikec:

spodaj imam beton. Geficel mi je OK. a pol pa praviš da kar gor estrih vlijem? električarji so mi pustili turbo flekse na tleh, ki so debeli 16mm, ponekod se križajo in je tam seveda 32mm. Lahko vseeno vlijem kar gor estrih, četudi to malo gor gleda?

Heh, ni glih najboljše... v tem primeru daj geficel pod cevi in naj bodo cevi v celoti v estrihu. Armiranje z mrežo je v tem primeru nujno!

- Freud - 21.4.2008

Ok. Ampak se nekako zdaj vseeno odločam za knauf suhi estrih (2cm) - to mi bo verjetno najtanjša varijanta... Upam, da bom dobil cevi spodaj...

- Freud - 21.4.2008

Koncna odlocitev je padla - naredili bomo nekaj izolacije in vendarle preko ulili klasični estrih - je menda najceneje, kajne?

Hvala za debato!

- pedenjdeklica - 21.4.2008

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?3J/ZG/2ktA0rnU/2042008-084unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/3J/ZG/2ktA0rnU/2042008-084unichr("46")jpg[/img][/url]

RE: Najtanjši estrih - malossi - 24.8.2020

bom kar izkoristil tole temo.

Imam podoben problem, le da je na eni strani še manj prostora. Na severnem delu prostora (cca 30 m2) je od nosilne betonske plošče do končne predvidene višine cca 1,7 cm, potem pa to zlagoma pada na 6 cm proti južnem delu. Problem je še, da bi želel vsaj malo neke izolacije zaradi toplote ter tudi udarnega zvoka. Karkoli gledam, ni tanjše od 2h cm.... Ima kdo kako idejo? Betonska plošča je že tako malo bolj boga (hiša je letnik 70) in je samo cca 15cm debeline... Neki ful brusit se je skoraj ne upam. A ima kdo kako idejo kako to rešit?

bom kar izkoristil tole temo.

Imam podoben problem, le da je na eni strani še manj prostora. Na severnem delu prostora (cca 30 m2) je od nosilne betonske plošče do končne predvidene višine cca 1,7 cm, potem pa to zlagoma pada na 6 cm proti južnem delu. Problem je še, da bi želel vsaj malo neke izolacije zaradi toplote ter tudi udarnega zvoka. Karkoli gledam, ni tanjše od 2h cm.... Ima kdo kako idejo? Betonska plošča je že tako malo bolj boga (hiša je letnik 70) in je samo cca 15cm debeline... Neki ful brusit se je skoraj ne upam. A ima kdo kako idejo kako to rešit?

RE: Najtanjši estrih - som16 - 24.8.2020

malossi,
kako je z robom stavbnega pohištva? Vrata na teraso/balkon?