• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
popolna zvočna izolacija prostora - spalnice - Print verzija
PodSvojoStreho.net
popolna zvočna izolacija prostora - spalnice - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: popolna zvočna izolacija prostora - spalnice (/showthread.php?tid=11463)

Strani: 1 2 3

popolna zvočna izolacija prostora - spalnice - Zagy - 11.1.2008

Hi!

Slučajno kdo ve, če je možna POPOLNA zvočna izolacija prostora - spalnice.
Razne studie je možno popolnoma zvočno izolirat, ampak bi bilo to tudi primerno za spalnico? Bi znal nastati problem v slabem prezračevanju, ali je tudi to rešljivo? So tudi kakšni drugi možni problemi?

Situacija je sicer takšna: imam opcijo za nabavo stanovanja v centru LJ, problem je pa v tem, da večinoma delam do jutranjih ur, posledično pa potem spim v dopoldanskih ter včasih tudi popoldanskih urah, zaradi različnih zvokov pa zelo težko spim (razne uspavalne tablete ne pomagajo, večinoma zgolj rabim popolno tišino).

Thanks, LP!

P.s.: Cena načeloma ni problem, glede tega se mi namreč splača precej globoko seči v žep (sem čisto neproduktiven, če nimam svojega spanca ;)).

- JustMe - 11.1.2008

Ja glede zvoka verjetno ne bo problem. Celotno sobo boš obdal z gips steno in zvočno izolacijo in nabaviš peno, ki ima tiste piramide z ubijanje zvoka in nalepiš na stene in vrata. V spalnici boš zamenjal okno in pri nakupu gledal bolj zvočno kot toplotno izolacijo in montiral boš ALU rolete. To bi moglo zadostovati
Glede zračnosti je pa tako: verjetno ne spiš celi dan da bi porabil cel kisik :lol: . Ker pri odprtem oknu ne bo tišine.

( če ne pa eno jeklenko z kisikom pa ga počasi dovajaš v spalnico :twisted: )

Lp Andrej

- vit - 11.1.2008

Nisem prepričan, da bi gips plošče povsem rešile problem, pa tiste piramide za studie ali kakšna steklena volna tudi ne, ampak pol metra debele betonske stene bi skoraj sigurno precej pomagale (še bolje metrske)

Malo se hecam, ampak problem zvočne izolacije ni tako enostaven, če res rabiš (skoraj) popolno tišino

- tuerk - 11.1.2008

Betonske stene ali iz opeke so idealne za prenos zvoka po večstanovanjski stavbi - k temu pa še pripomore slaba izvedba estriha...
Težko boš našel svoj mir.
V popolnoma zvočno izolirani sobi (kar ni poceni) pa tudi bivanje ni prijetno.
Osebno sem imel podoben primer - rešil sem ga tako, da sem prodal stanovanje v centru in zgradil hišo na periferiji.

LP

Matjaž

- JustMe - 12.1.2008

vit Napisal:Nisem prepričan, da bi gips plošče povsem rešile problem, pa tiste piramide za studie ali kakšna steklena volna tudi ne, ampak pol metra debele betonske stene bi skoraj sigurno precej pomagale (še bolje metrske)

Malo se hecam, ampak problem zvočne izolacije ni tako enostaven, če res rabiš (skoraj) popolno tišino

Kako se lahko hecaš, ko te pa človek resno sprašuje za problem. Od tega je odvisno ali bo kupil stanovanje ali ne.

Glede tvojih izjav o betonskih stenah :lol: :lol: :lol: :lol:

No pa vseeno Furbo bo verjetno potrdil da bi 10-15cm steklene volne probled zelo otišalo.
Sj konec koncev pa hoče samo otišat okolico in ne neke industrije ali železniške proge....
Pred kratkim je bila podobna debata in je praksa povedala da zadeva deluje.

Lp Andrej

- Furbo - 12.1.2008

Res je da masa duši zvok, vendar je napačno mišljenje, da bo sedaj meter betona naredil vse. Potrebno je predvsem prekinti pot vibracijam ( zvoku ). Sam po sebi beton zelo lepo prenaša vibracije, kar vedo vsi iz povsem betonskih blokov, ko v nedeljo nekdo v prvem nadstropju nekaj štema, sliši se pa to vse do vrha bloka.

Jaz osebno bi raje priporočil več različnih materialov. V gips obloge lahko poleg steklene volne skrijemo tudi druge rešitve za zatiranje zvoka. ( plošče iz PVC polnjene s kovinskimi kroglicami itd. ) To v kombinaciji s stekleno volno, dvojnimi ploščami ( masa ) in z izvedbo kjer mislimo na dušenje zvoka da odlične rezultate.

Osnova mora biti vsekakor spodobno pozidano stanovanje, dobra okna in če je podstrešno tudi dobro izolirana mansarda.

Veliko napak se dela pri izbiri vrat, pogosto izvajalci suhomontažne gradnje naredimo dvojne ali celo trojne stene (2-3 plasti gipsa na vsaki strani gips stene ), nakar stranka izbere najcenejša vrata narejena iz lepenke in malce furnirja, nakar tarna kako se vse sliši preko gips stene.

- nikkita - 12.1.2008

ej zakaj pa steklena volna?
a ne reklamirajo da kamena volna bolje duši zvok?
mi smo na sledeč način izolirali spalnico(ki je samo z gips ploščami ločena od otroške sobe): gips plošča, folija, 15cm kamene volne, palete od jajc po celotni površini, 5cm steklene volne, folija in gips ploča
in zdej spimo pri odprtih vratih, ker če se tamala ponoči zbudi in se joče je ne slišimo čez zaprta vrata :oops:

bo pa enkrat otroška soba skoraj gotovo postala glasbena soba(ali pa bo to vlogo dobila spalnica) in takrat bomo dodali še penaste piramide (ki so sedaj še predrage za naš žep) :S

- Perac - 12.1.2008

nikkita- kje ste dobili palete od jajcin kako ste jih vpeli na kameno volno?

hvala in LP

- nikkita - 12.1.2008

dobili smo jih pri bližnjem rejcu perutnine:)
veliko smo jih pa imeli že shranjenih od porabljenih jajc. Kupujemo jih palete po 30.
mi smo to naredili bolj po kavbojsko- v Merkurju smo dobili ogromne kartonaste škatle (od razstavljenih aparatov), jih izrezali na ustrezno elikost, če so bili kosi preveliki in nanje nalepili palete. potem smo jih samo postavili pokonci in to je bilo to.aha, pa še to: na profile smo privezali špago, ki je potem tekla od enega dela stene do drugega (okoli drugega profila) dela stene (cik-cak) in držala palete in oporo h kameni volni. pravzaprav smo pomoje malo preveč komplicirali, ampak ker je bla to improvizacija, smo se znašli kakor nam je takrat pač padlo na pamet.
In se je do sedaj kar obneslo ....

- Furbo - 12.1.2008

nikkita Napisal:ej zakaj pa steklena volna?
a ne reklamirajo da kamena volna bolje duši zvok?

Kot sem napisal, priporočam več različnih materialov. Nisem pa napisal podrobne sestave take stene.

Ne mešati akustike z zvočno izolacijo. Tiste piramide ne pomagajo v konkretnem primeru prav nič.

- nikkita - 12.1.2008

ne vem, pri nas deluje tudi tako-to je približno tako, kot pri čmrlju: po vseh fizikalnih zakonitostih ima premajhna krila da bi lahko letel- ampak čmrlj ne pozna fizike in lepo leti naprej in se ne sekira. 8)

mislim da piramide vsekakor pomagajo tudi pri zvočni izolaciji, ker imajo v naši glasbeni šoli najbolj z zvokom obremenjene učilnice oblečene v piramide. in s tem potem nimajo problemov. ne vem zakaj bi potem bobnarji potrebovali piramide, ali pa trobentači. mogoče zato da ne odmeva, ampak potem bi to imele tudi učilnice za violino, kajne?

- jovi - 12.1.2008

Vsaka izolacija se praviloma postavlja na tisti strani stene na kateri problem nastaja (hrup, mraz, vročina...), se pravi na zunanji strani če se želimo izolirati od zunanjega hrupa. Drugo je absorbcija zvoka ki jo rešujemo z notranje strani (akustika). Udarni zvok se preprečuje s pravilno izvedbo plavajočih estrihov.
Več lahko preberete na http://www.novolit.si/slo/zidizo1.html

- vit - 12.1.2008

He, he, vsi ste se zapičili v tisti beton, čeprav sem napisal da se hecam in je jasno da si noben ne bo šel delat v stanovanju dodatne betonske stene

Hotel sem samo povedat, da nekako sumim, da bo v sobi sredi dneva dovolj tiho, karkoli narediš (osebno tudi nimam preveč globok spanec in mi je približno jasno, kakšne so zahteve)

Sem pa vseeno mnenja, da bi hipotetična rešitev z veliko maso več pomagala kot steklene volne in podobne stvari. Beton dobro prenaša zvok kot je štemanje, ampak po moje taki zvoki tukaj niso glavni problem, ker cesto v mestu ne razkopavajko glih vsak dan, tramvaja pa tut še nimamo. Je pa vseeno v mestu dosti nizkih frekvenc, ki jih več ali manj uspešno odpravi samo izolacija zadostne mase. Volne pa to pomagajo pri višjih frekvencah

Sicer če ma kdo kakšno zaklonišče v bloku z 40 cm AB stenami, tako kot je pri nas, naj se malo spusti dol, pa pove, če se sliši hrup s ceste notri

Sicer je odvisno, kakšna je stavba. Če je kaka stara gradnja s pol metra opeke, potem bo dejansko treba zadušit samo višje frekvence

- tlozej - 12.1.2008

nikkita Napisal:ne vem, pri nas deluje tudi tako-to je približno tako, kot pri čmrlju: po vseh fizikalnih zakonitostih ima premajhna krila da bi lahko letel- ampak čmrlj ne pozna fizike in lepo leti naprej in se ne sekira. 8)

mislim da piramide vsekakor pomagajo tudi pri zvočni izolaciji, ker imajo v naši glasbeni šoli najbolj z zvokom obremenjene učilnice oblečene v piramide. in s tem potem nimajo problemov. ne vem zakaj bi potem bobnarji potrebovali piramide, ali pa trobentači. mogoče zato da ne odmeva, ampak potem bi to imele tudi učilnice za violino, kajne?

Piramide iz pene samo preprečijo odboje zvoka visokih frekvenc v prostoru, malenkostno lahko tudi zadušijo visoke frekvence iz drugih prostorov, toda to je praktično zanemarljivo. Prav tako piramide (v splošnem lahki materiali) nimajo nobenega efekta pri nizkih tonih.

Konkretno bobnarji potrebujejo piramide, da se zadušijo odboji visokih frekvenc, ki jih proizvedejo činele. Sploh v prazni sobi, z betonskimi stenami bi bilo drugače slišati samo nek odmev visokih tonov. Violina pa mislim da je precej tišji instument v primerjavi z bobni :)

LP

- nikkita - 12.1.2008

kaj pa je potem pri nas tako dober izolator? steklena oz. kamena volna?

Zadnje novice

Lumar bo gradil 24 novih stanovanj v Turnišču

Maribor, Turnišče, 8. oktober 2025 – Podjetje Tona d.o.o. v sodelovanju z Občino Turnišče bo začelo…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.