PodSvojoStreho.net
peč na olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: peč na olje (/showthread.php?tid=10915)

peč na olje - zdezgo - 11.12.2007

Kakšno peč na olje priporočate za cca 160m2 stanovanjske površine v treh etažah:K+P+M. Ogrevanje je talno in radiatorsko.

- bozo - 13.12.2007

vse je odvisno od denarja! Vsekakor pa, če je že možnost nizkotemperaturno brez spodnje omejitve temperature povratnega voda!

- telmos - 13.12.2007

stenski kotel instant 26

- Kris - 13.12.2007

telmos Napisal:stenski kotel instant 26

Zdravo!

Kakšna je pa cena tega kotla?

LP

- termal - 13.12.2007

odločitev o nakupu je odvisna za koliko časa boš postavljal ogrevanje na olje ?

upoštevaj, da boš vir energije menjal najkasneje čez deset let in ga zamenjal z obnovljivim virom energije.

termal

- JustMe - 13.12.2007

termal Napisal:odločitev o nakupu je odvisna za koliko časa boš postavljal ogrevanje na olje ?

upoštevaj, da boš vir energije menjal najkasneje čez deset let in ga zamenjal z obnovljivim virom energije.

termal

Ja ja. Pozabil si povedat spet da bi blo fajn če bi kr geosondo kupu pri tebi. Tole je pa že preveč.

Lp Andrej

- grompi - 13.12.2007

Intercal model Euroline z regulacijo EBV. Solidna kombinacija za razumno ceno. Dobiš pri Fiš d.o.o. (tebi najbližje). Pri meni dela BP. S starim Bentone gorilcem je izkoristek 93,6%.

- bozo - 14.12.2007

saj res, olje je stvar preteklosti (ali pa tudi ne!). Smo vseljeni v novozgrajeno stanovanjsko hišo, solidno izolirano (Termo blok 39 + 6 cm tevola) lesena okna s plinskimi stekli..., skupno cca 135 m2 stanovanjske površine, razdeljene na prtličje in nadstropje. Ogrevanje pa je sledeče v dnevni sobi kaminska peč La Nordica (kurimo jo dnevno), v kurilnici nizkotemperaturni Buderus (olje). Rezultati po cca 2 mesecih ogrevanja, porabljeniih cca 120 - 150l olja (za enkrat greje tudi sanitarno vodo), in morda 1 m3 drv. Investicija v kotel z regulacijo za tri neodvisne vode me je prišla cca 3.000,00 EUR, kaminska peč 1.200 EUR, torej pričakovana poraba konec kurilne sezone = 500 - 600 l olja ter 4 m3 drv, sedaj pa k računici: 600 l olja = cca 360 EUR + 4m3 drv = 200 EUR (pa še te so iz domačega gozda). Torej kdaj in na kakšen način se mi povrne invsticija v toplotno črpalko - geosondo? Še enkrat bi rad napisal, da je bistvo vsega pri hiši pametna konstrukcija hiše (npr pritlične atrijske hiše so mnogo bolj potratne od nadstropnih hiš, z čimbolj enostavno obliko (manj zunanjih površin) in pametno izolirana hiša. LP

- rentgen - 14.12.2007

Pod bozotov komentar se v celoti podpišem. Tudi jaz razmišljam v takšni smeri. Ljudje vse preveč nategnjeno kupujejo kar je "in". Vpašanje je pa kaj se res izplača??

LP

- grompi - 14.12.2007

Jaz podpisu k bozotovim ugotovitvam dodam še tri klicaje.

- Roby - 14.12.2007

Tudi jaz nisem več tako zagret za TČ, če imaš hišo dobro izolirano, se lahko tud na elektriko poceni ogrevaš.
Če se že gremo "eko", naj bo tudi država zdraven.

lp Roby