PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 6.12.2017

Evo ti ga na
še ena mikimiška ki ga ubode takoj ko zadosti njegoovim potrebam, dokler pa ga kupujejo ljudje z drugačnimi potrebami .... aha takih ni, ker se svet okrog dejstev mikija vrti.
Ja
bluz mi je zakon
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=DDOIL5OqvYs">https://www.youtube.com/watch?v=DDOIL5OqvYs</a><!-- m -->

Re: Moja vizija električne mobilnosti - MikMik - 6.12.2017

Spet slabo bereš. Zvrst glasbe se napiše "blues" in je nisem niti omenil. Tako, da spet bluziš.
ps. Zakaj ga še nimaš?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 6.12.2017

Najbolj zanimivo iz edidove povezave se mi zdi tisto, o zaprtju vseh jedrskih central v Nemčiji leta 2020. Torej bo vir energije zopet premog, in jasno, auspuhi bodo tisti ogromni. Kitajci, Nizozemci z izjavo o ukinitvi ICEjev še kolebajo, Ameri pa bodo tako ali tako modro tiho in se ne bodo mešali v te zadeve. In spet - gre za "napovedi" in zaveze - se pravi - vizijo. Te pa so v primerih zamenjav vlad držav in vodilnih ljudi lahko zelo nepredvidljive, kar je pokazal letos že Trumph in Amerika z izstopom iz Kyotskega sporazuma. Obsojanja vredna poteza kao tehnološko najbolj napredne nacije. Se že ne vidijo v tem. Je pa tako - tam kjer je volja, je tudi pot. Samo čas rabi.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 6.12.2017

Ne, ne , Kitajci krepko delajo na ukinitvi ICE. Ampak o tem ne gobezdajo in ne posiljujejo ostalih.
Ostali pa delajo ravno obratno. Vrtijo gobce, prepovedujejo stvari in v ozadju uvajajo nove, gromozanske auspuhe.

Zagovorniki v tej temi, so našli vzornike pri teh zadnjih.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 6.12.2017

Oba stresata neke izjave malo na pamet, ali sploh kaj bereta novice? Prav vsi gobezdajo o ukinitvi ICE, tudi Američani:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://electrek.co/2017/12/05/california-ban-gas-2040/">https://electrek.co/2017/12/05/california-ban-gas-2040/</a><!-- m -->

Sicer tudi ne razumem zakaj po zobeh toliko vlačite to Ameriko, Amerika je ogromna, sestavlja jo več zveznih držav, tiste ki so sprejele stroge Kalifornijske standarde o izpustih (CARB) imajo veliko boljšo regulacijo voznega parka (pregledi) in tudi delov, ki jih lahko kupiš in vgrajuješ v vozilo, konec koncev so tudi oni krivi, da je prišlo do dizelske afere. Seveda so pa tudi redneck države ki se na vse to požvižgajo in posamezniki, ki se gredo "rolling coal", če pa pogledamo the big picture je pa Amerika kar se škodljivih izpustov za okolje in ljudi tiče veliko let pred EU in pred EU je bila že v 80 letih, ko so že vsi imeli katalizatorje pri nas smo se pa do leta 92 vozili brez.

Na CO2 se morda požvižgajo, vedno so pa vedeli kaj škodi zdravju ljudem in to vedno skušali eliminirati, v EU pa smo zmotno šli v nižanje CO2, ki direktno na človeku ne pušča NOBENIH zdravstvenih posledic.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 6.12.2017

Poldee Napisal:Umglaublich Smile Skratka, bolj blodnje kot vizija... Rad bi videl tiste, ki bojo cez 3 leta kupli stromarcka.

Pa daj ti ze molci, ker vse kar napises je ponavljanje drugih ali samega sebe. Da bi mozek vkljucil pa najbrz ne gre zaradi deficita le tega.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 6.12.2017

Jus: prav zelim si da EV koncno pride, samo tak, da bo dostojna zamenjava trenutnemu (dizlu). Na slabse pac ne zelim (kdo pa?). Ponavadi je tako, da zmaga boljsa zadeva, ne slab klon. Zal trenutno se ni tako. Motijo me ti EV pridigarji, ki so tako specialno pametni za ostale, samo zase ne.

Kdaj bos kupil? Sam to povej. Al ti jaz povem? :-)

novitu Napisal:
Poldee Napisal:Umglaublich Smile Skratka, bolj blodnje kot vizija... Rad bi videl tiste, ki bojo cez 3 leta kupli stromarcka.

Pa daj ti ze molci, ker vse kar napises je ponavljanje drugih ali samega sebe. Da bi mozek vkljucil pa najbrz ne gre zaradi deficita le tega.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 6.12.2017

Gašper:
Imaš prav. Gobezdajo. O kyotskem sporazumu so tudi gobezdali. In pokazali svetu svoj pravi obraz. Preberi kaj sem napisal o zamenjavah vlad po svetu.

Fery Napisal:Selektivno branje!?
Jaz sem letos za okolje in zmanjšanje nafte naredil ogromno, pač v okviru svojih zmožnosti.
Ti se zgolj trudiš ostati na enakem nivoju in blebetaš o bodočnosti.
To je pod črto. Če hočeš dojemi, če ne, ni treba.

Ni treba tako na veliko kracati in kričati. Jaz sem že začel povpraševati naokrog, če je možno vgraditi dvojno baterijo v EV navlako. Bom kojci menjal enega, če to gre. Ampak, žal, ne gre.

Fery, ce je on ze sedaj cist, bo to tezko se prepolovil. V matematiki (in praksi, da ne bo pomote) to razlozi limita. Vedno se zgovarjamo na velike svinjace (usa, kitajska itd)....enako je prav da glesamo tudi pri sebi. Torej vsak v svojih zmoznostih, tukaj pa je rezerve se ogromno, saj pri odlocitvah vse preveckrat igrajo kljucno vlogo custva. Torej rezerv je se polno.

Res je, samo govorit je lazje kot kaj nardit... koji glumac si ti res...

novitu Napisal:....enako je prav da glesamo tudi pri sebi. Torej vsak v svojih zmoznostih, tukaj pa je rezerve se ogromno, saj pri odlocitvah vse preveckrat igrajo kljucno vlogo custva. Torej rezerv je se polno.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 6.12.2017

Halo!?
Dva dizla ima? Stara? Smrada! Torej se ne da? Ok, pa nič.
Kaj se sploh še menimo tukaj? Očitno se ne da.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 6.12.2017

arbajter Napisal:Gašper:
Imaš prav. Gobezdajo. O kyotskem sporazumu so tudi gobezdali. In pokazali svetu svoj pravi obraz. Preberi kaj sem napisal o zamenjavah vlad po svetu.

Kjotski sporazum je o CO2 in globalnem segrevanju, v EU smo temu nasedli in sami sebe zastrupljali z dizli, samo zato da smo CO2 zmanjšali za 10-15%.

CO2 in škodljive emisije (HC, NOx, PM, CO) sta dve zelo različni stvari, splošna razgledanost o tej razliki je ZELO slaba.

Poldee Napisal:Kdaj bos kupil? Sam to povej. Al ti jaz povem? :-)

Ti bos to znav povedat, ko bo nekdo drug napisal (papigah.

V redu je mozak, vse jasno. Si vse povedal, se bolj pa udejanil. Sam zadnjih par dni si nekam zginu... ce se spomnis onega o notoricnem manipulatorju in kaj se zgodi z njim, ko zelis nekaj konkretnega od njega? Vidis, zgodi se en novitu...
Pa glej, da ne pozabis dizla natankat Tongue