![]() |
|
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314) |
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - cheba - 22.3.2018 zdravapamet Napisal:telmos Napisal:zdrava pamet. Napiši kje je crknila Toshiba, pa jo zastonj popravimTi se drži svojih koncev. Ni potrebe da drekaš še pri nas. Imamo dovolj svojih domačih šlampotov. Slike in rezultate analize teh okvarjenih jajc pa lahko daš v to temo: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=36510[/url] Tema rabi malo zagona. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 22.3.2018 xavi Napisal:Če nimate v planu očetove hiše izolirat, zakaj potem ne zamenjaš zunanjih enot, glede na to, da je tvoja premočna,pa še potok pozitivno vpliva na defroste. Zakaj bi? Saj se ne pritozujem, se manj oce. Ko bo njegova odletela, pride na njeno mesto kaj drugega. Nasa ostaja kjer je, je blo prevec rizika da smo jo dol dobil (sam sem jo ze v potoku vidu). Ne diraj lava dok spava. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 22.3.2018 bk9105 Napisal:Med prebiranjem navodil za TŽZV Kronoterm WPL-08-K2 NT sem zasledil naslednjo opombo: Dober keč, koristna informacija! Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 22.3.2018 Tole sem pa jaz ujel: <!-- m --><a class="postlink" href="https://kronoterm.com/wp-content/uploads/2018/03/Kronoterm_Podaljsana-garancija-Ogrevalne-Toplotne-crpalke_2018.pdf">https://kronoterm.com/wp-content/upload ... e_2018.pdf</a><!-- m --> Torej podaljšana garancija za 450€ na 5 let. Jaz sem dobil to po defoltu, brez doplačila in se je garancija iztekla oktobra 2017. Garancijo plačaš tako ali drugače vedno, je del nabavne cene. Zdaj ali so preuredili sestavo cene svojih črpalk, jih pocenili ali vključili za isto končno ceno oblak, polno 5-letno garancijo pa izločili? Ali pa preprosto le poslabšali ponudbo z zmanjšanjem garancije iz pet na dve leti. A kaj narobe razumem? Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 22.3.2018 Še to: ali se je komu pri Kronotermu že posvetilo, da bi bilo fino in v resnici za drobiž vključiti wi-fi kartico v svoje sobne korektorje in tisti Cloud modul, da ni več pogoj imet utp kabla pripeljanega do vsega tega? Aja pozabljam, oni se zanašajo na lastno pamet pri razvoju softvera pa je ta hardver v resnici dražje potem programsko vključit v vmesnike No, upam, da se dela na tem, potem si te gedžete dokupim z veseljem, ne zgleda slabo. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 23.3.2018 madhatter: riskiras unih par € za 2 wifi AP-ta, bridge mode pa mas net pr crpalki. Tko mam pr ocetu. Ma tud kabel dol, samo sem raje naredil opisano, cist tko preventivno zarad kake strele pa to (k nima optike ampak telefonsko omrezje). Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sašo65 - 23.3.2018 nič novega, "zdravipameti" so se pojavili zopet "tisti" dnevi..... :lol: On bo popravljal ja....." vragu rep spipal" tam bi si kretenček prebral, kako je Fujitsu častil novo zunanjo, tast na STČ kril stroške novega kompresorja, ki je crknil po točno 14 dni po izteku garancije.....množični primer takrat pri TT.......serjem se ti na tako firmo Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 23.3.2018 Citat:Dobro je delala. Mi smo imeli sicer konec februarja še bolj mrzle dneve od 1.marca ampak očitno je dobro sfolgala tvoja te dneve. Kakšno dnevno porabo pa imaš v teh dnevih ko ti tč dela bolj kot ne 24/7? El. grelci so tisto ko je narisan ogenj?Leta opažam (ne trdim za točno to trditev...pač pa splošne leta...), da eni ne ločijo dnevne najnižje... z dnevno povprečno :wink: in ob to se na srček Migaj&ipd. ''tiče'' leta brezplodno obregam (vključno z DV) Podal sem že grafe z najnižjo dnevno, kar ni enako podani povprečni dnevni najnižji temp. (ker v istem dnevu je lohk precej stC v plus :!: razlike) v ogrevalni sezoni Potem bi meli manj vroče krvi :lol: (tudi okol firm TČ, DV in zmožnosti ogrevanja z njimi -potratnejši objekti)!Ja ogenjček -plamen je delovanje grelcev. Ni težko z malce logike, ne? Očitno ''slikce grafov'' delajo več preglavic v razumevanju tehno-frikom :mrgreen: Omenjeni dan je bla poraba 86kWh, je pa slučaj, ker me je firbec...da mam zapisano. Ker z 8mimi leti sem postal zanikrn, ter že leta pišem zgolj mesečne porabe , pa še te na opomnik z Gen-i :oops: , le kak ex. ali zgolj štih proba na znane podatke spred let včasih naredim, pa še to zna trajat ... Glede Web-modula ni tko anfoh po moje Poldi na splošno...vsaj ne pri TT, ker morajo pri starejših modelih menjat del elektronke v ''pameti nadzorne plošče-enote'' v notranjosti nameščene enote. Le to imajo notranje&oblakec že serijsko! Odkar si še ti trdil, da ne rabiš ... in je brezvezen strošek :wink: . p.s. sašo 65 Citat: tast na STČ kril stroške novega kompresorja, ki je crknil po točno 14 dni po izteku garancije.....množični primer takrat pri TTLetnik STČ, čas garancije ?! Ni pa nujno za vse..., kot ne tudi ogrevalne, ne?! Tud za druge smo že bral...; kako Micko, ipd., očitno (tud po postih zadnjih dni)niti ''veliki'' Daikin ni imun na to, pa noben ni dobesedno sral, kot ti... :roll: , čemu in zakaj ne?!Epp -lobij PSS..., ne serje po sebi...!? Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 24.3.2018 Poldee Napisal:madhatter: riskiras unih par € za 2 wifi AP-ta, bridge mode pa mas net pr crpalki. Tko mam pr ocetu. Ma tud kabel dol, samo sem raje naredil opisano, cist tko preventivno zarad kake strele pa to (k nima optike ampak telefonsko omrezje). Ja saj vem, da gre tako. Ampak bi bilo bolje brez tega da vlecem se dodaten kabel za el. in vijacim se eno skatlico na zid. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 24.3.2018 No ja, po zelji. Pac priblizek kateri dela :-) V FWS temo nalimam kako je pri ocetu. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - janir - 1.11.2018 [attachment=o28419]Kronoterm wpl 13HT Priklopljena 20.4., tako da je (lažja)polovica sezone za njo. Porabe; Maj 166kwh Junij 97kwh Julij 78kwh Avgust 64kwh September 120kwh Oktober 424kwh Greli smo še maja in še kar nekaj junija, jesensko gretje pa prižgali 24.9. Mansardo grejemo na 23.5 stopinj (termostat oz. kontroler KT1) ,spodaj pri tastu in tašči pa je temp. vseskozi čez 25 st..(pri 23.5 jih še zebe )Sanitarno vodo grejemo na 46 st.(pride do 50). Še o hiši: Lokacija;Litija prebiva; 6 odraslih (2 gospodinjstvi -2 tuš in 2 banja)+pes+2mačka Letnik 1972 k+p+m Leta 2002 nova fasada (10cm stiropor) in v mansardi nova AJM dvoslojna okna 1.1W/M klet in pritličje stara lesena dvoslojna okna klet 4 radiatorji pritličje 8 radiatorjev mansarda 9 radiatorjev (od tega 2 še nadstopje više, kjer sta v špici mansarde še 2 otroški sobi in galerija) grejemo pribl.270 m2, v kleti garaža in kurilnica neogrevani prej smo greli na KO+drva, poraba 1620l+8.5 m3 na sezono (povprečje 7 sezon) V pol leta poraba dodatno za pribl.110eur, super zadovoljni Kompresor je v tem času oddelal 112 ur za ogrevanje in 140 za toplo vodo. Defrostov v oktobru 13 Prosim za kakšen komentar, kolikšno število vklopov na dan je normalno pri delovanju te TČ Danes se je do 13h vklopila 20x, kasneje pa ne več. Prilagam slikco Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 1.11.2018 [url]httpunichr("58")//prntscrunichr("46")com/ld960j[/url] [url]httpunichr("58")//prntscrunichr("46")com/ld99kh[/url] [url]httpunichr("58")//prntscrunichr("46")com/ld9afu[/url] Težko komentiram... kaj je ''normalno''. Odvisno pa tudi od nastavitev TČ... Iz priloženih slik je npr. razvidno , da sem mel v oktobru 6 talitev. Na drugi sliki vidno, da od teh 6 včeraj 2x, ter 16 zagonov. Tretja slika kaže danes 8 vklopov do te ure, notranja nastavitev na 22,5stC. Razlika nekaj vklopov je seveda, da pri nas deluje STČnon-stop(za 8os.). Do konstantnega mraza v povprečju nad 6stC prek celega dneva , pa je TČ natavljena na konstantno temp.DV 36stC. Čemu? Ker sem v času uporabe uvidel , da ravno s tem načinom znižam večje število vklopov. Ko pa zunanja povp. padejo pod 6st. v dnevu, pa preklopim iz konstantne na vremensko vodenje. Pri nastavitvah za večje ali manjše št. zagonov, pa precej odvisi nastavitev mirovanja (med DV in PV) ; manjša je, več vklpov in obratno. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - janir - 1.11.2018 Bohinc, najprej hvala, ker zelo "razgaljaš" svojo TČ, sem te veliko bral (pa ne vedno razumel, ker se v črevesje svoje TČ še nisem veliko vtikal. Mi čisto vse stvari še niso jasne) Vem pa, da malo višje zun. temp. še niso pravi teren, da se tč izkaže. Bom še malo počakal, da T. zunaj še malo pade in da zadeva zadiha s polnimi pljuči. Mogoče bo kakšen serviser povedal, če je tolikšno število vklopov na dolgi rok problem. Če je, te bom spomladi kopiral z konst. T Same ure delovanja (250ur) se mi zdijo kar OK, glede na to, da naj bi bilo število obr. ur okrog 2000 na leto Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - DELPHI - 1.11.2018 janir Napisal:Mogoče bo kakšen serviser povedal, če je tolikšno število vklopov na dolgi rok problem.Ni. Kompresor je narejen za vsaj 500.000 vklopov in preden jih bo naklepal... Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 1.11.2018 Verjetno si razumel, da jih znižaš z večjo diferenco DV in PV...le tega pa v večjem mrazu, če opaziš da bi bil prevelik- nižaš. Vklopi komp., ''večno'' vprašanje tudi za druge TČ. Če gledaš z druge plati....TČ dovoljuje in ima omejene 4 na uro...Gledano s tega stališča, jih ni preveč in ni tak problem :wink: p.s. me je pa DELPHI prehitel ob pisanju No jaz mam letos 927ur delovanja komp. , do konc decembra gotov nam presegu 2000 :wink: Citat: ker se v črevesje svoje TČ še nisem veliko vtikal. Mi čisto vse stvari še niso jasne)Tud men ne, ter se ne vtikam v črevesje...razen opažanj :wink: Važn , da služi namenu ! |