![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 5.12.2017 Fery pohvalno. Ampak, avte si prvotno menjal zaradi iztrosenosti in s tem povezanih stroskov. Pri odpadkih si se tudi ravnal prvo gospodarno (v primeru pametnega locevanja kako rec prodas, medtem ko si prej odvoze v celoti placeval). Ne razumi tega kot napad ampak tako je. Glede baterij in svinjanja...tukaj se precej pogosto cisto prevec posplosuje. Kljucni problem tukaj je kvecjemu izkoriscanje otrok pa se to upada. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 5.12.2017 Se strinjam s tabo. Ampak dejstvo, ostaja dejstvo. Ker je kilometrov dosti, je tudi vseh izpustov dosti manj. Če bi šli vsi lahko tako, korak za korakom, ne bi bilo treba hiteti proti nuli. Sicer, jaz sem otrok socializma. In dobro vem, da je svet precej čistejši, kot je bil. Ne glede na to, da nas je več in imamo oz. si privoščimo več. Ampak le dokler ne greš v svet. Tam so tisočletja za nami, Evropo recimo. Ali pa so, recimo, švabi že daleč za Slovenijo. Tako da je nam je tukaj zelo lepo. Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 5.12.2017 Se strinjam, v marsicem smo naprej, v marsicem bi lahko bili. V marsicem pa smo dalec zadaj. Res je, z menjavo flote si vsekakor nekaj naredil. Vprasanje je, ali je to maks kar lahko naredimo? Jaz ev recimo se nimam, ga pa bom mel. Pri meni nobena luc ne sveti brezveze, pa ceprav je to pic... dim glede na problem. Kar pa zelim je, da mularija jasno ve, kako naj se ravna. Torej pucam pri svojem pragu z zgledom torej. Naravna danost nam je najbrz res namenila enega najlepsih opcij pod soncem. Dajmo tole malce pomerkat, pa ceprav nic ne pomaga, ce je okrog stala. Bo pa vsaj mularija s tem zrastla in se tako ne sprasevala kako bi bilo prav, temvec razumela da tako je edino prav (pa nisem okoljski fanatik, da se razumemo). Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 5.12.2017 gape Kaj ma pa plav napis veze? Ti še ko Vroči kaj iz leta 95 nisi. Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 5.12.2017 V redu Arbi, lahko nočko. Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 6.12.2017 Enako želim. ps gape, upam da boš elektrone sanjal. Nas druge bo pa nafta v morah tlačila, kanede... Re: Moja vizija električne mobilnosti - edid - 6.12.2017 [url]httpsunichr("58")//dailyaccordunichr("46")com/7-countries-are-banning-fossil-fuel-based-cars/[/url] Skratka (da ne bo nekaj na pamet) napovedi oz. zaveze za ukinitev ICE so: Norveška 2025, Nemčija, Indija 2030 Francija, Velika Britanija 2040 Ta prepoved velja samo za nova vozila. Kar nekaj desetletij se bo še dalo vozit na "auspuf". Alternativo (elektrika, vodik, karkoli) naj pa v tem času spedenajo tako, da se na cesti ne bom počutil kot Fred Flinstone. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 6.12.2017 Umglaublich Skratka, bolj blodnje kot vizija... Rad bi videl tiste, ki bojo cez 3 leta kupli stromarcka.
Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 6.12.2017 Fery Napisal:Če si ti len, ne pomeni, da so tudi ostali.Len? Ma tukaj bi se kar strinjal s teboj. Se pa zgražajo tisti, ki me poznajo, ko zase pravim, da sem po naravi len. Da to lenobo premagam, še dopustujem aktivno tako da lazim naokoli, da včasih jadram tudi ponoči in ne lenuharim (spim) v nekem zalivu, ko pa smo na sidru, gasa naokrog po kopnem, plavat, potapljat …. Ma kaj +18 stC. Ne posploševat. V igluju smo spal pri blizu 0. Doma pa zdaj ko še ni zima spalnica 19 ... galerija 24+. Dva dni nazaj sem malemu v avtu rekel naj me slika, pa raje ne polinkam :oops: Preverim vremenski postaji v vasi, ne pa tudi te na koncu naše parcele. Uf -11 stC :!: Tajmer za ogravanje Kie prestavim naj začne 15 min prej ... je bilo pa -18. EV bi bil ob štartu lepo ogret, s tem fičotom od Kia za 15 jurjev sem pa vozil s kapuco in v rokavicah :lol: Aja neki dan sem ugotovil, da mi v enem avtu filter odstrani ¾ PM2,5; teh malih vnetja povzročujočih delcev, v drugem pa skoraj nič. Kako je pa pri EV s tem? A šparajo na filtraciji/ventilaciji? Fery Napisal:Zakaj EV? Zaradi ekologije, seveda. ...Ma kaka ekologija? Za tiste ki jim več kot en zapis ni dovolj, vključno Poldee, to kar sem omenil več kot enkrat, pa spet: mar ne potrebujemo nove variante razvoja pogonov, ker bo nafte v bližnji prihodnosti manjkalo? Tako bomo ta fosilc za nujno rabo imeli dlje ter imeli pravočasno razvite nove variante. Tudi če pojutrišnjem EV pomedemo pod preprogo, ker bomo razvili neko boljšo opcijo. Nevrjeten, a? Da si mora nekdo, ki v avtoindustriji vlaga miljarde delat neke plane in vizije ... kdo pa to rab? :wink: In ko politika postane praktično uporabna skočijo pametnjakoviči. Pač vsevidni. Jest slepec, pa pri vsaki stvari iščem nekaj za kar je zadeva ipak dobra, uporabna, koristna. Fery Napisal:Če povzamem, gospod iz Rakitne (temu grem pač najbolj v nos) lahko zamenja oba svoja avtomobila (kako sploh more eko oseba na Rakitni svinjati z dvemi avti) za EV, pa ne bo toliko zmanjšal izpustov, kot jih je Fery.Lahko me kličeš kar Jani. Tvoje male sive celice pač sprocesirajo, da je nekdo eko, če pravi da je naftnih zalog za par desetletij in da je potrebno razvijat tehnologije, ki nam bodo omogočile daljši, mehkejši prehod. Zaenkrat je to EV. Lahko bi mi rekel tudi tehno frik, kar niti nisem, ampak tebi je to itak verjetno tak isto. V nos mi ne greš ti, sploh ne vem kdo si, ampak nakladanje, kako te na levem pasu ovirata pred tabo vozeča dva počasnakarja, s tvoje slike pa razvidno da temu ni tako. V nos mi gre udrihanje in posploševanje javne uprave od koder poznam ene par fajn garačev, s strani nekoga, ki za razliko od njih ne plačuje davkov na polno, kot jih oni. Nisem te okarakteriziral za lažnivca ampak sem sem se ob neki povedi vprašal (?) ali je to laž. No zdaj vemo kakih 250 ur je to; v namišljenem Ferylandu ima dan pač lahko tudi 24,5h in če si zdoma 4 dni, pač delaš v 4 dneh 98 ur (24,5 h/dan) Ko sem delal 2000+ h/leto definitivno nisem imel časa bluzit tule gor po temle forumu, ampak sem delal. DELAL in se nikomur hvalil o 6-7 dni na teden po 8+ efektivnih ur dela dnevno. Nč kavica, pa forumček, pa čik, pa to. Zdaj imam pa čas in se pregovarjam tu s teboj :roll: . Teb gre to v šiht, men pa v prosti čas. Evo dobr za vse. 8) Fery Napisal:...Pod črto, če se gospod iz Rakitne danes odloči in skupaj z gospo odpravi k sv. Janezu in zvrne v luknjo, ne bo toliko prispeval k zmanjšanju izpustov in onesnaževanja, ...ma kaki izpusti? Se pa trudim ne svinjat. Od malega; zadnjih 50+ let, tko so me vzgojili, tako me je vzgojila okolica. Še hiško sem namesto iz železa, betona, pečene gline, malte ... zgradil z bistveno manj sive energije, kot je neka zidana konfekcija. Sploh ne vem kaj poleg, npr parnih ovir in lepila za njih, je še neprimerno za ponovno rabo ali reciklažo. Ko sem bil prvič kot mulc na jahti, sem za razliko od kolegov prijavil, da pa jest pa nebom žgal nafte, da bom koristil veter. In le ker so gospodarske sankcije sosednjih držav prehitele »želvjo administracijo« v državi, ki je ena redkih, ki do nadaljnega še ne bo javljala bančnih stanj EU državljanov, se moja še naprej vozi v šiht s Kia Rio. In pazi Ferry. Ko je bilo vse dogovorjeno, sem se pozanimal, tudi na davčni, kako postopat ob prihajajoči dohodkovni spremembi. Jest temu pravim pošten, kdo drug bo rekel … Ja, sem stiskač, ampak ko se nekaj gremo, lahko vas je 90% eskivatorjev, jest pa bom dal v skupno malho to kar naj bi dal. Okrog doma se z biciklom morda fijakaš ti. Jest velikokrat skočim na bicikl namesto, da se nekam zapeljem z avtom. Ni vzrok €. Časa imam veliko. Ker meni veliko pomeni čas. Prosti čas. Ne €, prosti čas me dela svobodnega. Doseg imam pa še manjši kot kak novi Nisan Leaf. Še sploh če je hladno. 8) Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 6.12.2017 Selektivno branje!? Jaz sem letos za okolje in zmanjšanje nafte naredil ogromno, pač v okviru svojih zmožnosti. Ti se zgolj trudiš ostati na enakem nivoju in blebetaš o bodočnosti. To je pod črto. Če hočeš dojemi, če ne, ni treba. Ni treba tako na veliko kracati in kričati. Jaz sem že začel povpraševati naokrog, če je možno vgraditi dvojno baterijo v EV navlako. Bom kojci menjal enega, če to gre. Ampak, žal, ne gre. Re: Moja vizija električne mobilnosti - JUS - 6.12.2017 Poldee Verjamem, da za tebe in marsikaterega ev še ne izpolnjuje zahtev, ki jih imate, ne razumem pa zakaj ste toliko proti tistim, ki že sedaj vidijo izziv v teh avtih in jim poleg vseh pomanjkljivosti (za vas) razlagate da to ni to. Vsaka stvar ima neko uporabno vrednost, seveda vsakemu ob pravem času. Čez tri leta boš videl to, česar ne razmeš.EV jev se bo prodalo več kot letos, saj se avti vsak dan nekomu približajo glede na to kar vsak potrebuje. Tudi sam čakam za mene pravi trenutek, ki bo upam da že v roku 5 ih let. Približno toliko naj bi zdržal še obstoječ smrdljivec. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 6.12.2017 Torej ga boš gnal do konca. Čeprav bo smrdel bolj in bolj. Lastna korist pred moraliziranjem. Čez par 10 let bomo itak vsi razumeli. To, kje se medsebojno preklanje zaključi. Za vse enako. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 6.12.2017 A ni uvajanje EV in omejena zaloga nafte sedajnost :?: Re: Moja vizija električne mobilnosti - MikMik - 6.12.2017 Joj janček kakšno bluzenje prihaja od tebe... Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 6.12.2017 Zame ja, ker me skrbi in sem že včeraj zmanjšal svojo porabo. Za vas bo enkrat v bodočnosti, ko se vam avti zamortizirajo in bo EV še boljši. Do takrat pa le z usti in tipkovnico. |