PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - nacek - 5.12.2017

Pol bi pa še avte filal.

Po zadnji oceni se namreč letno za rudarjenje bitcoinov porabi 29,05 teravatnih ur elektrike, v Sloveniji pa smo lani glede na podatke statističnega urada porabili manj kot polovico te vrednosti (13,12 teravatnih ur).

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.vecer.com/slovenija-porabi-manj-elektrike-kot-jo-porabijo-za-rudarjenje-bitcoinov-6353574">https://www.vecer.com/slovenija-porabi- ... ov-6353574</a><!-- m -->

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 5.12.2017

Fery Napisal:... kot ti blebetaš.
To mi pravi anonimna pisura, ki tu gori lepi fotke misleč, da ne vidimo več naprej, kot dva avta pred seboj.
Nekdo, ki se hvali kako ne spoštuje CPP in verbalno udriha in posplošuje ljudi v javni upravi ter politiki. Dvojna morala, pač.
Nekdo, ki ima plačo s katero se ni za hvalit, če seveda ne počneš nekaj kar res počneš z ljubeznijo (tega seveda ne skrivaš in itak da je vseen za €) in se hvali, da bo UBODEL avto o katerem (cenovni rang) pošten povprečen davkoplačevalec s povprečno plačo (precej višjo od njegove) lahko le sanjari.
...

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 5.12.2017

Veste vi dobr kaj je poanta, brez skrbi... v nasprotnem bi bli na stromu in ne kle.

bvs Napisal:
janipapillon Napisal:Ne obsojat, posploševat ...
Kaj je to isti šrot?

Nismo še čist sigurni al je "dilz" al je "kiper"!

Re: Moja vizija električne mobilnosti - steklenicka - 5.12.2017

Gasper123 Napisal:...

Najbolj glasno napovedujejo svojo resnost, pa danes še ni nič od njih:
- KIA

Kar še ne pomeni, da nimajo nobenega EV vozila v svoji proizvodnji.
No vsaj [url=httpsunichr("58")//enunichr("46")wikipediaunichr("46")org/wiki/Kia_Soul_EV]KIA[/url]. Če že ni v SLO še ne pomeni, da ni nikjer.

"... Global sales passed the 5,000 unit mark in August 2015, of which, 1,177 were sold in South Korea. The 10,000 unit milestone was reached in January 2016, with Europe as the leading market with 6,770 units sold, followed by South Korea with 1,580, and the United States with 1,411. As of December 2015, the leading European markets were Germany with 3,853 units sold, and Norway with 1,637 units. ..."

LP, steklenicka

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 5.12.2017

bvs Napisal:.. Tudi 250 ur ali več na mesec. In tisti dober avto jim ne zavidam, ker ga nimajo niti časa vozit. Nekateri si tudi dopusta ne privoščijo, delajo tudi bolani!
Še en ki ne ve kaj je to 250+ ur na mesec( :?: :roll: )
Moja izkušnja:
Da sem jest nacepal 2300, kar je strašanskih 700 ur manj od 3000 ali celo 3000+,
mislim, le 700 ur je mal več kot nč.
600 ur več od povprečnega EU šihta mi je velik.
Na to pa dodat še 700 ali celo 700+ mi je pa strašansko in ogromno.
No, kako je to zgledal ... je bilo:
-Dopusta nič dni (namesto njih mogoče večerne ure tajske masaže. Sam masaža, da ne bo nesporazuma)
-Bolniške nič dni
-Za denar nebi zmogel
-Za hobi pač sem, je bilo pa precejkrat teško.
Ampak jest v življenju itak vsake toliko počnem kej ekstra težko 8)
Ko povrečniem EU šihtu cca 1700 h odbiješ ves dopust, vso statistično gledano povprečno bolniško, moraš dodat še juhuhu delavnih sobot in nedelj da prideš na mojih 2300.
Da pa spišeš res delavnih 3000 moraš bit pa fajn nakladač, lažnivec(?),… z bujno domišljijo, režijski delavec ...(?)

Je pa res da skor vsakodnevne vožnje z doma in nazaj domov, 1h z avtom ali 2h z biciklom (42 km s 500 mvr) gori k mojih 2300 ne štejem.

bvs Napisal:Nekomu ne zavidat avto, ker ga itak nima časa vozit?
No to si najbrže le mal nerodno spisal. :wink:
Jest sosedom privatnikom z vsem srcem privoščim, da imajo v svojem družinskem avtoparku tudi BMW i

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 5.12.2017

Če si ti len, ne pomeni, da so tudi ostali.
Zato pa je pri nas v hiši 24+, pri tebi pa okrog 18.
Da ti pa niso jasne osebne in poslovne finance, tudi vem že dolgo.
Lahko ti sprintam vsak dan posebej iz gugl maps, tam so do pike napisane ure in kilometri. Ampak mi res ni treba. In ne označuj drugih za lažnivce!!! Ker mi res ni težko dokazati ur ali kilometrov.

Novembra me recimo ni bilo 2x, prvič 4 dni in drugič 5 dni. Zate bi bila to seveda zabava. Meni pa ni. Zame je to delovna obveznost, 98 + 120 ur, ker me ni doma, ker prosto ne razporejam svojega časa, ker se ne vozakam z biciklom po Rakitni... Pa je zgolj 9/30 meseca. Ostalo sem delal normalno, po 11 ali več ur, plus zadnja sobota, ko sem naklesal čez 300 km in 9 ur. Skupaj približno 315 ur. Lahko grem gledat še nazaj, ampak letos bo vsak mesec podobno. Glede na to, da nas je enako, promet pa podvojen glede na leto 2014.
Je pa res, da to ni vzdržno. In vodi v ...

Bolniška? Pri dohtarju nisem bil zaradi bolezni vsaj 25 let.
Dopust? Ko mi vzdigne pritisk do nebes, vstanem in grem. Vsaj ta privilegij imam. Ampak mora res nekaj biti. Pa še takrat sem v službi. Čeprav ležim doma na kavču. Glava dela non stop in telefon ti nabija v ušesa. Pa mail-i letijo.
Še ko sem mulce peljal v Gardaland ali Europapark, sem se spotoma za šiht ustavil in urejal.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - pentax - 5.12.2017

Najboljš da vzameta meter v roke in na delo, zmerita kdo ma daljšega, ker tole nima konca v tipkanju, pa še škoda vajinga cajta ob tolikšnih delovnih urah :mrgreen: .

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bvs - 5.12.2017

@pentax, jaz posodim meter Smile!

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bvs - 5.12.2017

Poldee Napisal:Veste vi dobr kaj je poanta, brez skrbi... v nasprotnem bi bli na stromu in ne kle.
@poldee, kdo vi? Jaz sem na TDI in zaenkrat še ne razmišljam o EVSmile.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 5.12.2017

Poldee itak vse pomeša...

Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 5.12.2017

Fery, vsak tvoj izliv popisa kilometrov, ur, zaslužkov, poenostavljenih primerjav, je enostavno fascinanten antropološki vpogled v telesno in duševno stanje tvojega duha.

Ampak se ponavljaš. Saj razumem, da si vedno znova izzvan, ampak vseeno bi počasi poskusil dvigniti nivo, ali pa pač opusti preskuse.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 5.12.2017

Ga ne bom zagovarjal pa vseeno: fantje, za razliko od vas on ve kaj dela. Je pa to pač Fery. Na svoj način zna povedati tisto kar misli. Takega ga je potrebno sprejeti.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 5.12.2017

Pa saj ga "moramo sprejemati", ker je plavček, čeprav je znucan kot Vroči kaj iz leta 1995.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 5.12.2017

Ne Arbajter, res ga se nisi zagovarjal.

Je pa tako, da mogoce pa tukaj se kdo dela al kako? Pa najbrz se kdo kako uro vec kot 8 al kako? Sicer pa kaj je ze tema - minimalna placa ali tisto kar je avtor teme na zacetku navajal? Hja res je, tukaj notri je pa res ze skoraj vse (od ev, ljudi k se pretegajo do amena, politika, tudi tc se je pojavila...). Pa se to, recimo da sem toliko ekonomista tudi, da znam kako bilanco prebrati in si ustvariti neko sliko koliko nekdo v resnici za dzabe dela, ce razumes kaj sporocam. Me pa osebno to popolnoma nic ne moti in cloveku privoscim, le malcek je priokusa, ker navidezna iskrenost pa v takih primerih kaj hitro trpi.

No, pa da je vsaj malo teme: ne dolgo nazaj je VW objavil bajne zneske, ki jih bo v naslednjih letih zmetal v EV. Kaj ni to zanimivo?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 5.12.2017

OK, pa se vrnimo nazaj na temo. Pa še merimo malo zraven dolžino oneta.
Zakaj EV? Zaradi ekologije, seveda. Zanemarimo totalni strup od baterij in se omejimo na izpuste. Teh res ni.

Pa poglejmo kje smo. Fery je letos prenovil del voznega parka. Nabavil je tri nova vozila. Z njimi je eliminiral dva avta, tretjega se uporablja malo, četrti, največji smrad, praktično stoji. Fery je tako, če primerjamo nazaj, skoraj prepolovil izpuste ob skoraj podvojenem obsegu dela.
Če povzamem, gospod iz Rakitne (temu grem pač najbolj v nos) lahko zamenja oba svoja avtomobila (kako sploh more eko oseba na Rakitni svinjati z dvemi avti) za EV, pa ne bo toliko zmanjšal izpustov, kot jih je Fery.

Če grem naprej, s firmo sem kupil tudi ravnanje z odpadki. Navada je bila, da se ta šara strese v neko luknjo in ko se nabere več, se vse skupaj zakuri. Dovoljeno in nedovoljeno, celo kaznivo.
Fery se je odločil temu napraviti konec. Nabavil je kontejnerje, vse se sortira in oddaja za pridobivanje energije ali reciklažo. Nekdo služi, Fery drago plača. Ampak ekologija čez vse, lahko mirno spim.

Pod črto, če se gospod iz Rakitne danes odloči in skupaj z gospo odpravi k sv. Janezu in zvrne v luknjo, ne bo toliko prispeval k zmanjšanju izpustov in onesnaževanja, kot Fery. To je merljivo in dokazljivo, da ne bo spet kdo kričal o lažnjivcih.

Še več, leti tudi na ostale. Medtem, ko se vi derete na vse nas ostale in nam moralizirate kako bio eko in ne vem kaj boste leta 2020, 2021 in naprej, Fery vse to že danes dela. Konkretno zmanjšuje svoj odtis na tem planetu.
In o tem se pogovarjamo, mar ne?