PodSvojoStreho.net
Izbira klime - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Izbira klime (/showthread.php?tid=17792)

Re: Izbira klime - Zaspanc - 1.7.2016

Ne oporekam navedenemu, ni treba kričat. Le pripomnim da nista v neposredni odvisnosti (SCOP ene klime v primerjavi s COP druge je kot paprika in paradajz).

Re: Izbira klime - gorch - 1.7.2016

Če bi kričal bi pisal z veliko Smile.Sam sem bolj iz strojniškega "foha"in vem kako zadeva deluje.....bil bi pa vesel če mogoče kdo najde kakšen graf,kjer je prikazan padec učinkovitosti klime glede na temp.

Re: Izbira klime - yan1234 - 1.7.2016

tukaj imate teste

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.scanoffice.fi/fi/tuotteet/tuoteryhmat/ilmalampopumput/raportit-ja-sertifikaatit/vttn-testiraportit">http://www.scanoffice.fi/fi/tuotteet/tu ... tiraportit</a><!-- m -->

je kar nekaj forumov v nordijskih jezikih, oz. skandinavskih državah.

Re: Izbira klime - Zaspanc - 2.7.2016

gorch Napisal:Če bi kričal bi pisal z veliko Smile.Sam sem bolj iz strojniškega "foha"in vem kako zadeva deluje.....bil bi pa vesel če mogoče kdo najde kakšen graf,kjer je prikazan padec učinkovitosti klime glede na temp.
Klicaj torej ni krik? :wink:
Praviš da poznaš zadeve, istočasno pa iščeš graf SCOP v odvisnosti od temperature... Daj še malo naštudiraj zadeve, pa ne širi krive vere.

Re: Izbira klime - gorch - 2.7.2016

Sem dobil odgovor na privat.Očitno nekoga tisti S ni tako zmotil,da mi nebi znal odgovoriti,kar me je zanimalo.

Re: Izbira klime - Zaspanc - 2.7.2016

Sem imel strojnike za pedantne in dosledne, pa gre očitno tudi pri teh samo še navzdol :?

Super da si dobil odgovor.
Še bolj super je čimveč - ne, kar vse debatirat na privat, da se bodo vprašanja na forumu čimprej spet ponovila :roll:

Saj te (nikogar) ne krivim da si zmeden, zaradi sranja ki ga uvajajo tržniki s temi S-i, ko v želji po čimvečjem zaslužku uvajajo vedno nove in nove odokativne vrednosti.

COP in EER sta pač popolnoma ekzaktni vrednosti, pri točno določenih znanih pogojih.
Tisti S pred njima pa vse skupaj zavije v meglo letne porabe, odvisne od okolja, objekta, življenskih navad in še nešteto drugih dejavnikov, ki jih je nemogoče postavit v enostaven izračun.

Kljub vsemu pa bo zmeda veliko manjša, če boste dosledni in ne širili krivo vero zaradi svoje šalabajzarije pri razlagah.

Re: Izbira klime - gorch - 2.7.2016

Se razumeva Smile.Vem,da je tisti S bolj ko ne tržna niša,ker je zelo težko določiti vse pogoje za izračun tega koficienta.Čeprav se mi zdi smešno,da spada Slovenija,Hrvaška v najbolj hladno cono v evropi oz.pademo v isti rang kot Finska.

Re: Izbira klime - telmos - 4.7.2016

Primerjati klimo in TČ pri scop-ju alo pa seer-ju je enostavno nemogoče, ker sta v prvem primeru za prestop energije samo dva cikla, pri TČ pa trije in tri spremenjljivke.

Re: Izbira klime - Žune - 4.7.2016

Pozdravljeni
Kupujem klimo za hlajenje cca 50m2 stanovanja na vrhu bloka. Nad mano je podstrešje, ki ga planiram dodatno izolirati.
Odločam se med MSZ-SF35VE / MUZ SF35VE in MSZ-EF35VEW - MUZ-EF35VE. Slednja ima malo boljši izkoristek, mogoče bi dodal še wifi modul. Zanima me pa glede montaže; iz notranje enote bi šle cevi direktno gor na podstrešje in nazaj v stanovanje tik pred prebojem na balkon,kjer bi dal zunanjo enoto. Tako bi se izognil stemanju oziroma kanalom v stanovanju. Za odtok bi mi postemali dva metra pod notranjo enoto in skozi zid v kotliček. Ali se odtok poveže v kotliček ali v cev pod njim? Ali so kakšni zadržki okoli cevi na podstrešju, glede na to, da so izpostavljene neugodnim temperaturam saj je podstrešje na eni strani zaprto samo z deskami med katerimi je nekaj cm razmika?

Vnaprej hvala za odgovore.

PS: Sprejemam tudi morebitne ponudbe na zs.

Re: Izbira klime - ophidian - 5.7.2016

zakaj pa razen Samsumga ostali dalnjovzhodniki nimajo TČ-zunanje enote, na katero bi lahko priklopil njihovo klimo...torej da imaš na plinski povezavi odcep do notranje enote klime?

Telmos, Sašo...ali vidva bi znala to narediti pri Daikinu/Toshibi?

Re: Izbira klime - telmos - 5.7.2016

Znamo prav pri vseh samo se malo dela na tem.

Re: Izbira klime - sassapo - 5.7.2016

Vse se da. Danes skoraj ni stvari, ki se bi ne dala naredit :wink:

Re: Izbira klime - ophidian - 6.7.2016

dobro, kaj pa potem garancija na klimo, TČ, izvedbo itn?

koliko stane taka dodelava?

Kako je s kompatibilnostjo SW iz klime in TČ?

Re: Izbira klime - telmos - 6.7.2016

Kaj bi bilo, saj jih itak sam servisiram. Moje in še kar nekaj tistih, ki jih drugi instalirajo. Sicer pa protokoli so isti. Potrebno je le prekrmiliti hladilni sistem, upoštevati kaj damo na kaj in preklopiti elektronike. Ne da se kombinirat kure s slonom. Nikoli ni za splošno čaranje in domače mojstre, se pa da.

Re: Izbira klime - allyazir - 6.7.2016

Kako pa so kaj samsung klime?
Gledam da jih kar nekaj mojstrov prodaja.