![]() |
|
Fasado delam sam - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Fasado delam sam (/showthread.php?tid=73070) |
Re: Fasado delam sam - Marko1976 - 7.10.2018 Evo, sem se končno lotil tega "zoba": [attachment=o28223] Re: Fasado delam sam - Experienced - 7.10.2018 Fino, da boš le do mraza fertik vse okoli, vsaj cokel Moti me le ta čepasta folija ki je kot opažam ves čas narobe obrnjena, isto je kot če je nebi imel, sicer pa tale zob je kar velik upam da planiraš okolico tako, da boš lahko to zadostno prekril z materijalom.
Re: Fasado delam sam - surfer - 7.10.2018 Ce kdo rabi sem najdu 3/4 kartonaste skatle pokrovckov za sidra... šenkam. Lp Re: Fasado delam sam - Experienced - 7.10.2018 @Marko1976 Jih bo rabil piši mu na ZS, pša se zmenita. Za eno pivo bo pa že dal
Re: Fasado delam sam - surfer - 7.10.2018 No marko ce jih rabis se javi... Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 14.10.2018 Upam da Marko ne zameri ker mu "smetim" temo. Z polaganjem plošč grem proti koncu. Delal sem 85 % sam, potreboval sem cca 60 ur za 250 m2 fasade... Počas gre... Zdaj se mi je ustavilo pri napušču. Načeloma bi rad naredil škatle iz stirodurja, ker so špiravci zviti, pobarvano je na rjavo, prav tako se vidijo deske ko sem menjal streho. Zanima me kako se izvede diletacija med napuščom in fasado. Letos bi rad potegnil mrežico čez fasado, za izdelavo napušča mi bo vzelo preveč časa, da bi lahko vse na enkrat potegnil. Razmišljam, da zategnem mrežico čez fasado in potem še 1x lepilo. Potem bi se lotil pa napušč in sicer knauf konstrukcija, 2 cm stirodur vijačen na konstrukcijo z vijaki in wedi podložkami. Potem bi dal na stik fasada/napušč špaletne diletacijske profile in čez napušč potem mrežica in lepilo 2x, če letos še ne bo premrzlo. Ne upam si pa zdaj it delat napušča in potem vse skupaj z fasado vlečt mrežico, ker se zna vreme spremenit in nastat mraz in bo vlečenje lepila onemogočeno. Če bo premraz lahko napušč delam naprej spomladi, ko se otopli. Fasado bi pa rad letos potegnil in zašcitil. Kakšna se vam zdi rešitev z špaletnim profilom med fasado napuščom? Re: Fasado delam sam - Muzkontar - 14.10.2018 Če napušč ni oblečen, se med deske in izolacijo da namenski tesnilni trak, ki pobere vse neravnine in pač tesni. Vgradiš ga ob montaži izolacije. Rekel bi, da ni OK, da sta armirna sloja fasade in napušča trdno spojena - streha se bolj premika kot zid - npr. posed ostrešja, ko gor pade pol metra mokrega snega - če boš to trdno spojil, bo tam gotovo počilo. Jaz bi razmišljal o gibljivem stiku, ki pa mora tesniti. Varianta z profilu zna biti rešitev za to. Poguglaj pri proizvajalcih fasadnih sistemov ali kontaktiraj njihovo tehnično službo, najdeš pa tudi prereze takih detajlov. Re: Fasado delam sam - nekakbošlo - 15.10.2018 Sam sem najprej položil EPS na stene in nato armiral z mrežico, nato sem izdelal napušč iz Stirodurja, ga armiral in preko vsega skupaj navlekel drugi sloj lepila. Napušč sem z mrežico povezal čez fasado(če je prav ali ne bom lahko povedal čez nekaj let),prav vsi fasaderji na našem koncu delajo tako(vprašal sem jih vsaj 5). Re: Fasado delam sam - T0RN4D0 - 15.10.2018 Potegni mrežo do vrha, ko boš imel narejene škatle pa tam daj mrežico še 10cm čez vogal. Fasadno lepilo je kar elastično, ni bilo nikoli problemov. Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 15.10.2018 Ne vem če si upam brez diletacije. Če samo pogledam špirovce, nosilno gred, kako je vse zvito in če se spomnim poleti, ko sem streho menjal, koliko sem moral vse podlagati, da je vsaj približno vse ravno... Je pa res, da kolikor se je zvilo se je, več se verjetno ne bo. Kaj pa varianta da dam plastičen vogalnik z mrežico? Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 17.10.2018 Kako se pa reši stik fasade in špirovca? A se pusti npr 2 cm reža okoli ali se režo zapolni z purpenom? Re: Fasado delam sam - nekakbošlo - 17.10.2018 Eps nalepis cim blizje sperovcu kar lahko,spranjo zafilas s purpenom.Enako povsod kjer se stika Eps in les..npr.cela spica.Jaz sem vse zaflikal s purpenom,pomoje sm porabu vsaj 30 kom,ceprav sem z njim lepil samo spalete. Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 17.10.2018 Sem probaval ja. Pa postran rezal, da je šlo vzporedno s poševnino strehe itd. Sam glede na to da je vsak špirovec zvit po svoje, so pač špranje. Pur pena sem pa tudi jaz porabil ogromno, ker sem malo kombinital lepilo in pur pen. Tam kjer je bil debelejši nanos lepila je še zraven še pur pen. Ziher je ziher. Sem pa govoril z Jubovim svetovalcem in pravi da je pravilen stik napušč/fasada, diletacijski stik. Da ni prav da se armira oboje skupaj... Dobijo se neke vrvice, ekspanzijski trakovi in pa špaletni profili... Videl pa tudi jaz nisem nikjer da bi kaj takega uporabljali. Verjetno je tudi hitreje in lažje samo mrežico pa lepilo čez vse... Jutri začnem s sidranjem. Sem si pa itak pozabil označit kje grejo kakšne cevi za luči itd... Bo zabavno verjetno. A mrežico pa lepilo lahko vlečem sam, glede na to da je ena stena visoka v cca 9 m do špice?s Re: Fasado delam sam - Muzkontar - 18.10.2018 Okoli špirovcev enako kot pri deskah. Videl pa nisi zato, ker 90% fasaderjev tega ne kupuje, ker je kao predrago. Oz sploh ne pozna. To se danes vse dobi - vprašanje pa je, kdo to plača. Re: Fasado delam sam - Muzkontar - 18.10.2018 Okoli špirovcev enako kot pri deskah. Videl pa nisi zato, ker 90% fasaderjev tega ne kupuje, ker je kao predrago. Oz sploh ne pozna. To se danes vse dobi - vprašanje pa je, kdo to plača. |