![]() |
|
Kronoterm - oblak - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Kronoterm - oblak (/showthread.php?tid=60931) |
Re: Kronoterm - oblak - sstane - 17.3.2015 telmos Napisal:Da ne bi bilo nesporazumov, ta ni bila od kronota ampak ta resna zahodnoevropska za malo več šoldkov. Pri kronotu teh napak ne more biti, ker s tako tehnologijo sploh še ne razpolaga.Daljinski nadzor si predstavljam prek interneta mogoče še gsm modema, samo potem rabiš dodatno SIM kartico pa še zadeva se zakoplicira, potem se mi pa počasi neha kaj bi bilo še uporabnega. Bi mogoče malo delil svoje znanje in malo razložil kakšna zaresna tehnologija je to? Re: Kronoterm - oblak - gore - 2.3.2016 Pozdravljeni, kot sem zasledil je tema pogovora med drugim tudi povezava med kronoterm oblakom in toplotno črpalko. Jaz imam namreč problem, ker mi povezava med njima ne deluje, sicer piše na spletnem vmesniku da je vzpostavljena, ko pa hočem kaj spremeniti (povišati temperaturo v zalogovniku itd.) mi javi 'prišlo je do napake pri shranjevanju nastavitve'. Klical sem že namreč na Kronoterm ta serviser mi je rekel da imam težavo s povezavo med oblakom in TČ, oziroma da je za to kriv Telemach. Ima mogoče kdo isti problem oz. ve rešitev za njega? Hvala Re: Kronoterm - oblak - Poldee - 2.3.2016 Lahko vprasam kaj mislite z oblakom? Sam sicer ugibam, da je kaj narobe s povezavo med tabo in toplotno crpalko... Ali komunikacija poteka preko Kronotermovega streznika (ti -> Kronoterm -> tvoja TC in nato spet nazaj preko Kronoterma do tebe (racunalnik, telefon...). To je blago receno nesprejemljivo, ker crpalka je tako vedno odprta Kronotermu. No, vsaj meni je to popolnoma nesprejemljivo. Re: Kronoterm - oblak - Migaj - 2.3.2016 Napako pri shranjevanju nastavitve javlja vmesnik Kronotermove aplikacije v oblaku -menim. Re: Kronoterm - oblak - gore - 2.3.2016 Kot oblak se mislil spletni vmesnik. To ravno ne bi vedel nisem toliko informatik. Problem je samo to da ne morem spreminjati teh nastavitev preko spletnega vmesnika, vidim pa lahko stanje zunanje temperature, temperaturo kompresorja, povratnega voda.... Je slucajno mozno, da bi mogel spremeniti kaksne nastavitve na routerju (protokol..)? migaj: tako je Re: Kronoterm - oblak - Poldee - 2.3.2016 Ali pa nimas ustreznih pravic. Ugibam ampak je za preverit. Re: Kronoterm - oblak - gore - 2.3.2016 Aha..ker cirka pol leta sem lahka upravljal to, potem se je pa to kar naenkrat nehalo, nisem pa nic spreminjal router, nastavitve na njem itd. Re: Kronoterm - oblak - vuego - 2.3.2016 V eni od ponudb, ki sem jih dobil za omenjeno tč izrecno piše, da so problemi, če imam Telemach. Detajle bo povedal pa @zdravapamet Re: Kronoterm - oblak - Poldee - 2.3.2016 Pol edino ce vas Telemach maskira za svojim ruterjem (zarad vase varnosti in podobnega, kao) in res kak port ni odprt oz. forwardan na pravo mesto... Re: Kronoterm - oblak - mikos - 2.3.2016 S Telemachom nimam izkušenj, mi pa zadeva dobro deluje pri T2 in prej pri Telekomu. Bodi vztrajen pri Kronotermovih serviserjih, saj vsaj meni ni nihče postavljal pogojev glede operaterja. Rešitev je tudi upravljanje tvoje naprave preko mobilnega telefona s prenosom podatkov. Sam imam androida in večino sprememb izvajam s pomočjo mobilnika. Pri nas se končuje tretja ogrevalna sezona in zaenkrat sem z upravljanjem prek oblaka zelo zadovoljen. Re: Kronoterm - oblak - kolesar42 - 2.3.2016 Če ti spletna aplikacija dela, samo pri shranjevanju javi napako, je skoraj gotovo problem v komunikaciji med TČ in strežnikom, tako da ti s telefonom ravno tako ne bo delalo. Večina takih reči (tudi Thermiin vmesnik, pa Nest termostat...) gre naprava -> strežnik proizvajalca -> uporabnikov spletni brskalnik. Tako se izognejo težavam z nastavitvami požarnih zidov, port forwardingom in vsem tem, enostavno posodabljajo spletno aplikacijo, pa seveda imajo popoln nadzor nad tvojo napravo in nad tem, kaj ti pustijo prek spletnega vmesnika nastavljati. Če pa enkrat strežnik ugasnejo ali prenehajo podpirati tvoj model TČ, spletnega dostopa nimaš več. Re: Kronoterm - oblak - Poldee - 2.3.2016 Eh, ravno tako mora bit odprt port za proizvajalca kot zate, ce zeli da mu dela :-) Ce pa njemu dela prek 80 al 443, teb pa ne, pa je to njegova slamparija :-) Naredis si VPN tunel domov in se ti sladko zvizga za vse. Imas dostop od kjer koli zelis, in to samo ti (do svoje crpalke), ostalih (po defaultu) nima to kaj brigat :-) Re: Kronoterm - oblak - yan1234 - 3.3.2016 Kako imaš narejeno? Simens ima web strežnik, na ruterju imaš pa vpn strežnik (dd wrt in open vpn) z dostopom do lokalne mreže? Statičen ip ali Dynamic DNS. Re: Kronoterm - oblak - Poldee - 3.3.2016 Si kar zadel. Siemens ima privatno adreso v DMZ segmentu, do katerga (in ostale mreze) dostopam prek VPN povezave (T-2 public ip). Od zacetka sm mel port forward na ruterju (enostavno in efikasno), sam se nism glih najbolj pocutu, k tako skatlco se zlo hitr zdos-a ce je volja prava, tko da zdej je malcek bol varno :-) Re: Kronoterm - oblak - izotop - 3.3.2016 dejte vi meni povedat, ali je potrebno imet fiksen ip za te zadeve? predvidvam, da ja. |