![]() |
|
Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš (/showthread.php?tid=50032) |
Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - Aragorn - 29.3.2013 40kW x 24h = 960kWh energije to se pravi da v enem dnevu lahko skuri ca. 0,5prm bukovih drv( na mesec je to 15prm in v 6 mesecih 90prm bukovih drv).Ali se vam zdi da je to premalo energije?Moje mnenje je da je napaka v napačno izvedenem sistemu in ne v tem da peč ne bi bila dovolj močna. Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - mesec2424 - 29.3.2013 Avtor se je vrnil,naredili smo vse mogoče predelave na inštalaciji,laddomat pri peči,pa potem laddomat pri zalogovniku,pa odjemi na zalogovniku,pa menjava patrone,pa najbolša drva nalagamo na dve uri pa se še zmeraj komplet sistem podre ko vklučim vse porabnike? Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - Hanzi - 30.3.2013 Dobrodošel nazaj! Kako pa izgleda laddomat pri zalogovniku in kakšno funkcijo ima? Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - tine64 - 30.3.2013 Verjetno bo najboljše, če avtor izda svojo lokacijo in povabi kakšnega starega forumskega mačka v bližini na 'čašicu razgovora'. Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - aleks - 31.3.2013 mesec2424 Napisal:Avtor se je vrnil,naredili smo vse mogoče predelave na inštalaciji,laddomat pri peči,pa potem laddomat pri zalogovniku,pa odjemi na zalogovniku,pa menjava patrone,pa najbolša drva nalagamo na dve uri pa se še zmeraj komplet sistem podre ko vklučim vse porabnike?in tu je napaka. trenutni ponor toplote (hranilniki, radijatorsko ogrevanje, talno ogrevanje, bojlerji) je večji kot moč kotla. rešitev je samo v tem, da dovolimo vključitev porabnikov šele ob delni napolnjenosti hranilnikov. ko so hranilniki delno polni je porabnike potrebno vključiti postopoma. ne hkrati sanitarna voda v obeh objektih (2 bojlerja po 500 litrov nista mačji kašelj) in hkrati še ogrevanje obeh objektov. po moji grobi oceni: bojlerja trenutno pobereta vsaj 8 kW, radijatorsko trenutno recimo 20 kW, ostane za ostalo le še 12 kW. kar niti ni dovolj za talno, kaj šele za hranilnike. kotel nima vgrajene zagonske razbremenitve in se bo potrebno poslužiti zvijače. če gremo postopoma: napolnimo četrt zalogovnika (cirka 1 ura od začetka kurjenja) imamo na razpolago 40 kW iz kotla in recimo 30 iz zalogovnika za vsaj 1 uro. torej, če pobereta radijatorsko in talno vsak po 25 kW moči, še vedno nekaj ostane, da kotla ne davimo. vmes lahko še morda celo pogrejemo 1 bojler. ko trenutna poraba pade, recimo po 1 uri črpanja toplote iz obeh, kotel zmore vozit vse, tudi oba 500 l bojlerja. če bi uporabnik rad vse takoj, bo potrebna večja moč kotla. a to s s eboj prinese kup težav. prvič so hranilniki premajhni (meni so že sedaj pri 40 kW malo premajhni), drugič, ko gremo z močjo nad 50 kW začnejo veljati drugi predpisi (z nevšečnostmi, kot so pregled emisij kurilne naprave, itd.) tretjič, če je možno kotel frizniti na večjo moč (običajno je to možno, tako imamo "na črno" lahko tudi 60 kW kotlovnico) to prinese s seboj slabše izkoristke, itd. kot je že tule reklo veliko forumašev, in se jim pridružujem v mnenju, kotel po mojem ni prešvoh. urediti je potrebno regulacijo. Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - Homer - 31.3.2013 Očitno gre za nek objekt, ki ni stalno ogrevan, ko pa je ga, je treba ogrevati iz popolnoma hladnega na sobno temperaturo. To pa zahteva precej večjo moč od nazivne. Vsekakor bi bilo potrebno dati absolutno prioriteto ogrevanju pred zalogovnikom. Torej nek krmiljen ventil, ki bi izločil zalogovnik. Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - aleks - 31.3.2013 mesec2424 Napisal:Evo se vračam s podatki,starejša hiša ... ,regulacija seltron wdc10, ... 75 stopinj,hiši imata vsaka po 250 kvdratov ogrevanja,prilagam vezavo in slikce.to ne more biti res ali pač? wdc 10 ne zmore krmilit zalogovnik, 2 kroga in še 2 bojlerja. katero shemo ima vpisano? (odčitaj parameter s1.1) po mojem vedenju bi ti moral imeti en wdc20 in en wdc10b za vse tole skrmilit. Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - tmtom - 9.10.2013 Tudi sam imam kotel v40 + 2krat hranilnik 1000l za ogrevanje dveh objektov (nov - 200m2, stari 150m2) ... in deluje fenomenalno, kurim vsako tretji dan oz. vsak drugi dan pri velikem minusu. Če je kurilnica zvezana po navodil z proizvajalca ... potem MORA delovati ... razen, če ste kot večina samooklicanih (staro-dobnih) "kurjačev" v peč nabuhali klade ne pa polena/drva ![]() [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")tiliaunichr("46")si/indexunichr("46")asp?p=kotli&l=lesni-in-peletni-kotli&prikaz=skupina[/url] ... povezava do videa, da si boste lahjo ogledali kako se PRAVILNO kuri na tako peč
Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - Hanzi - 29.11.2015 Avtor teme je že na toplem ali je še kar na mrzlem? mercedes kotel s 43 kw zaenkrat bp problema ogreva 500+m2. Kuri se 1x-do2x dnevno (odvisno od mraza...) Re: Nov kotel ctc v40 lambda noče ogrevati dveh hiš - aleks - 30.11.2015 sam sem tudi kar debelo gledal, ko sem predelal kurilnico in je moj kotlič po "tanovem" prejšnji teden v mrazu in vetru moral zagret mrzlo hiško, u poden spraznjen hranilnik in bojler. ko pa so se temperature stabilizirale, se pravi hiška ne hladna ampak "mlačna", hranilnik sicer prazen - a ne u poden, in za bojler (praktično vseeno, tudi če je hladen) - vse potegne od enkrat. ko je bilo vse skupaj stabilizirano, je zadoščalo če kotel gori 6 ur za vse, bojler, hiško, hranilnik. čez vikend, ko sem na toplo grel čez cel dan, pa je moral goret kako urico ali dve več. od začetka res čudn zgleda, ali ko da kotel ne zmore, ali ko da boš požgal strašansko veliko kuriva ... mene je že prav malo panika grabla. |