PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 28.11.2012

Pokrov lahko skrijete z rastjem, čeprav bo pri nas zakamufliran s travo. Morate pa paziti, da pride zrak neovirano do kompresorja.

Kako nimate odduškov??

Ti so ponavadi nadaljevanje vertikal, preko podstrešja, speljano na streho.....

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 28.11.2012

Ne, nimamo! Kako pa naj bi izgledali?

To so recimo samo podaljški oddtočnih cevi. Recimo wcjev, da vam ne smrdi po bajti....

Daj si malce tole prečekiri:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?t=5011">viewtopic.php?t=5011</a><!-- l -->

Zanimivo, imam dve kopalnici, pa prav nič ne smrdi. O odduških prvič slišim, edino kar imam, sta dva sifona v pritličju zaradi morebitnega izteka vode iz pralnega stroja in zalogovnika ter sifoni pod sanitarijami in v odtočni cevi od pralnega stroja.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Fuga - 28.11.2012

hehe. Ja glej, to je pa podkovanost prodajalcev Rota. Meni je rekla teta da je tisto oddušek. Seveda sem bil temu ustrezno nenaklonjen dejstvu, da ta zrak uhaja kje v bližini, kjer bo MČn saj tam nisem ravno navdušen nad eventuelnimi smradi.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Fuga - 28.11.2012

KARMEN1 Napisal:Zanimivo, imam dve kopalnici, pa prav nič ne smrdi. O odduških prvič slišim, edino kar imam, sta dva sifona v pritličju zaradi morebitnega izteka vode iz pralnega stroja in zalogovnika ter sifoni pod sanitarijami in v odtočni cevi od pralnega stroja.

Hja pač ni vsak za vse. Tudi jaz neb vedel, če na podstrešju stare hiše neb videl nekih cevi, ki so podaljški vertikal WCjev. Verjamem da obstajajo alternative (razni ventili) vendar odduh je potreben. Ni druge.

:evil: To je isto kot če rigneš pa ne smeš nikamor spustit zraka, ker si ravno na sestanku, jedel si pa pol kg tržađke omake :evil:

Vprašanje je bil kaj je tisti kvazi odduh na sami MČn, pa me je Berghaus pomiril.

Kje pa potem moja MČN riga tržaško omako :roll: :roll: :roll: ?

Njen vonj se širi preko cevi, ki fila čistilno z odplakami. Torej preko dovodne kanalizacijske cevi naprej (oziroma nazaj, kakorkoli že pogledaš) v hišo po vseh oddtokih, zato so potrebni strešni oddušniki.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Fuga - 29.11.2012

Tako je. Smile

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 29.11.2012

Očitno pri nas gre to nekam drugam.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 30.11.2012

Samo da eno stvar pojasnim glede tistega "odduška" na vrhu pokrova te čistilne naprave.

Prvič, to ni oddušek, pač pa cev za dostop zraka h kompresorju in je ne mašiti ali pa voziti v sosednjo vas

Drugič, iz nje ne smrdi zaradi dveh stvari. Ker, prvič, kompresor sesa zrak skozi njo. V čistilno, oziroma njen kompresorki prekat. In drugič, kompresorski prekat je sestavljen tako, da vsebina čistilne ne more mimo njega in potem ven, recimo takrat, ko kompresor spi.

Ta prekat deluje kot čep, zamašek, če hočete in zapira vsebino greznice.

Zatorej, to čistilno si lahko postavite v dnevno sobo, pa ne bo smrdelo iz nje neposredno. Mi jo imamo meter stran od bajte, pa ni nobenega vonja.

Ga pa imamo na goli odprti mansardi. Ker še čakamo na strešne oddušnike, kar pomeni, da so vse vertikale speljane v podstrešje. čakamo pa na Euro Jackpot, ker so ta strešna zmeneta draga ko prasica.

In kako hudo smrdi v podstrešju, glede na to, da je to prostor, v katerega so speljani VSI oddušniki? Nekaj se vonja, ko prideš gor. To je pa to, nič posebnega.

Je pa čisto druga pesem, če zajebete vsebino čistilne, kot smo jo mi, ko je fotr po pomoti nalašč izklopil varovalko in je kompresor dva dni v luft gledal. Takrat zasmrdi, verjemite.

A zgolj povečate delovanje kompresorja, v skret vržete dve tabletki bakterij in v parih urah (šestih) je kot bi se nič zgodilo. To je v primeru, ko ste pohabili kolonijo bakterij. Če pa ste uničili kompletno kolonijo, recimo je nekdo vlival klor v čistilno, pa za boga sveca kličite takoj pumparja!!

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 30.11.2012

Oče je po pomoti nalašč izklopil varovalko :lol: :lol: :lol: ? To si dobro napisal!
Imela sem namen z nečim zakriti pokrov. Glede na napisano bom poskušala dobiti pvc zaboj z režami (zaradi kompresorja), ki ga bom poveznila na pokrov, nanj pa dala vaze z lončnicami.
Ali lahko včasih vržemo v WC tabletko za greznice (Smrdi, smrdi, smrdi, kako smrdi :wink: ), ali je to nesmiselno?

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 30.11.2012

Načeloma samo, če vam bo kdo ponesreči zanalašč pobil del kulture bakterij Big Grin

Drugače pa res ni potrebe, čistilna dela ko šus. Te tabletke imejte samo za vsak slučaj doma, kot jih imamo mi.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 30.11.2012

Kako s pa imenujejo tabletke z bakterijami in kje se kupijo?

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 30.11.2012

WC NET - pvc škatla. Kupijo se povsod.