PodSvojoStreho.net
Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih (/showthread.php?tid=15611)

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Berghaus - 26.7.2011

Občutek temperature je hudo subjektiven.

Meni osebno nikoli ni bilo vroče. 30 let. Leto gor ali dol. Dokler se nisem zredil.

Predno kdo pade pod mizo......

Imel sem 60 kilogramov. Brez postelje. Ker sem bil prelahek, je častiti blagovolil sesutje tono težkega tovora na moj hrbet, posledica je bila zlom hrbtenice in invalidnost. Takšna, ko še lahko hodiš, ne smeš pa v fitnes na benč.

Polomljenega suhca so poslali na rehabilitacijo v Dolenjske toplice za tri tedne. Ko so ga po treh tednih blagovolili priti iskat, so se zastrmeli v malega backa, ki se je nevarno bližal 80 kilam. Ne sprašujte, kuharja sem snubil za tlako v našem domu, pa se ni dal......moji se je sicer malce povesil nos, a nič ne de. Je pa lepo spoznanje, da v svetu okoli tebe kuhajo še kaj drugega, kot zgolj riž in čaj.

Ženkica, ljubica moja, če tole bereš, ma smo se hecali!

Kje sem že ostal.........

Aha, kile. Evo, prisežem, pred poreditvijo se nikoli nisem oziral na temperaturo. Razen pozimi. In na morju. Zaradi vetra, ker so me morali drugače privezati ob bor.

Zdaj.......zdaj je pogovor o temperaturi stalnica sosedskih, poslovnih, družbenih pogovorov. Včeraj mraz, danes vroče........celo Žerjavar je enkrat brcnil v gonade taistega pisatelja, ko je v svojih delih opisoval leplenje na rjuhe in splošno nočno močenje postelje. Pa ne iz urinalnega trakta.

Evo, priča so moji zimski hišni zapisi. 21,5 stopinje. Idealno. Stopinjo manj....hoče zepsti, stopinjo več.....polul......ermmm.....zasavnam posteljo. Če ponoči nič ne spim, me podnevi zebe.

Če pozimi sredi polarnega mraza seksam, mi je potem vroče in z veseljem oneta obrišem v svež sneg.

Ne, sej ne.......skoraj, no.

V glavnem..........huh, težko je pisati na tem forumu, brez da bi lahko razdelil post na ene šest tem.......

Torej.......kremenčkov, se strinjam. Mnogo.

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - telmos - 28.7.2011

No pa sva že dva z zlomljeno hrbtenico in posledično kilami, ki se nabirajo in še bolj obremenjujejo :roll:

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Berghaus - 29.7.2011

Ti tudi?

Sicer bi pa počasi že lahko kaj prikruzal mimo nas, na kako pločevinko. Pa še soseda boš razveselil s tistim plinom.

Pa še ljubi dežek lahko odpelješ v druge kraje :lol:

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - kremenckov ata - 30.7.2011

Ne se sekirat za radi kil. Vsaj plavaš lahko. Jest še mrtvaka komaj plavam, tako da so noge vedno v pogonu kot v avtomobilu (glej risanko) :oops:

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - tomi5 - 8.8.2011

telmos Napisal:No pa sva že dva z zlomljeno hrbtenico in posledično kilami, ki se nabirajo in še bolj obremenjujejo :roll:
Kakorkoli že, oba sta jo zelo dobro odnesla - kar je zelo, zelo velika sreča. Kil pa roko na srce nimata preveč - dobro, no samo, če bi vaju dal človek skupaj Smile

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Berghaus - 9.8.2011

:lol:

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - fanika - 9.8.2011

Kako paše tale forum (v času dopustov in posledično skorajšnjega brezdelja v pisarni...)...

keep on Smile ...

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - glavca - 19.8.2011

Jap, žalostno, kako smo se pomehkužili....

Pri 35C smo šmrkovci nametavali otavo (to je seno kdor ne ve...) potem pa ruk v mrzlo krko... tud pomislu ni noben da je blo vroče oziroma boknedaj ... da se po prehladil. Sedaj večina leži pred televizorjem v senci in jim ni za živit... je prevroče in rabi klimo. In potem vsi mogoče razlogi... Včasih ni blo tako vroče, pa ni blo tako soparno, pa vlažno, ARSO pa pravi ravno obratno...

Potem slišiš reklamo na radiju.... Mamo sedaj hitri internet, je mama zadovoljna, ko je šmrkovc cel dan doma... bolni časi...

Smešo je tud, da nihče praktično več ne pusti mularije da pleza po drevju, ker se bo revček kaj naredu (predvidevam ker je preštoras za plezanje)... In taistega "štora" potem pri 18 letih spustijo na cesto z 150km avtomobilom.

in sedaj malo črnega humorja ...

Ali ni name naravne selekcije da če je že štorast, da je bolje da se ubije sam kot da pospravi na cesti še celo familijo ? praktično vsako živo bije mora v mladosti pridobivat spretnos, motoriko, tudi skozi bolečino in padce... in sedaj smo vse obrnili na glavo, pričakujemo pa da nam bodo taisti ljudje plačevali penzijo... Smile

Ena lepa je, zakaj je bilo včaih 10 otrok sedaj pa en ali dva ?
Včasih so bili pri hiši hlapci, zdaj pa traktoji.... Smile

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - kremenckov ata - 19.8.2011

Glavca, to je bilo samo zato ker je bila pri hiši samo ena knjiga, en oče, en Bog. Sedaj pa so otroci zaščiteni kot Kočevski medvedi, državo futramo z denarjem , sociala kao nekaj dela in je sama sebi namen.. Veliko ceneje bi bilo vso razvajeno nularijo strpat v avione in jo poslat za pol leta v Darfur, nazaj pa pripeljat lačne in bolne. Pa ne bi bilo ne lačnih in ne razvajenih pokovcev.

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Samojed - 19.8.2011

Podpis, edino seno je seno, otava je pa otava. Seno je lahko tudi mrva. Vsaj v naih krajih tako velja.

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - bbs - 19.8.2011

Glavca,

kakor otroke vzgojiš takšne jih imaš

torej 1+1=2

starši vodijo igro, ne pa internet, pa prodajalci vseh mogočih pravic (FDV), ....,

otroka moraš pustiti da pade in dela napake, drugače ne gre. Torej tudi gor na drevo, ...

najboljši primer kako tašča zaj.... snaho je, da ji vzgoji mamina (pomehkužen moški potomec). Navadnega lenuha, ki se mu streže spredaj in zadaj. In ta mamino ponavadi dela v javnem sektorju v varni službici, v LJ, samo jamra, pripada mu itak vse na svetu, ...ker ima pravico do tega, ker ga je mati tako vgojila. Ta pomehkužen karakter potem kaj si mislite, samo spletkari da preživi na plačah in ramenih slovenskih delavcev, ki so na minimalcu in morajo kljub temu plačevati dohodnino, da mamino lepo živi. In pride celo v vlado ... ker pač pride LJ folk noter.

Samojed Napisal:Podpis, edino seno je seno, otava je pa otava. Seno je lahko tudi mrva. Vsaj v naih krajih tako velja.

ja, sm pri senu navadno še ni tako vroče Smile .... Pa ljubljančanom je včasih seno otava in podobno težko razumljivo... Navadno rečejo da daš kravi seno in ne otavo, čeprav bi blo bolje verjetno krmo Smile

bbs Napisal:Glavca,

kakor otroke vzgojiš takšne jih imaš

torej 1+1=2

starši vodijo igro, ne pa internet, pa prodajalci vseh mogočih pravic (FDV), ....,

To je vse lepo, samo povej večini starev, ko vzameš sabo na teren 25 let starga študenta - pobca polnega bicesov - juca sredi najboljših let da ti bo vrtou luknje potem pa ti reče da ni še vidu vrtalke, in ta to nebi ker je nevarno... Kar popeniš... najbol mu plačat dve ure za pot, dokler še kake škode ne naredi... Smile

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Žerjavar - 19.8.2011

glavca, ti si prava glavca in zadeneš žebljico na glavico. V vsem ti dam prav.
Tisto o predhodniku traktorja je kruta vendar zanj prijetna resnica.

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Samojed - 19.8.2011

Potem sledi pa še vnuka, pa je letina pod streho Big Grin