PodSvojoStreho.net
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314)

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bvs - 15.2.2017

Zadeva ni tako slaba kot se sedaj prikazuje. Do sedaj se nisem ubadal z nastavitvami, pa smo vsako leto preživeli na toplem. Poraba za januar, za vso elektriko v hiši je bila 150€. Črpalka je izredno tiha glede na konkurenco, pa naj bo +5, 0 al pa -5 stopinj. Kolikor gledam porabe posameznih forumašev smo vsak mesec tam tam z nekaterimi, ki uporabljajo TČ drugih proizvajalcev.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - telmos - 15.2.2017

Saj to sem sam vedno trdil in bil zmeraj "povožen" z nekimi čudnimi logikami širokega razmaka in nepotrebnosti defrostov. Na koncu pa je vse tralala........brez veze

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - madhatter - 15.2.2017

telmos Napisal:Morebiti bi ti pa sedaj bohinjc lahko kaj pomagal, ker je vedno toliko nabijal okrog večrednih in širokih izmenjevalnikih.
Pa brez zamere ampak jaz sem na začetku povedal, da termotehnike ne instaliram zaradi defrostne logike, ki je v vseh letih niso sposobni doterat. Pa oblak gor ali dol.

Sej bohinc nima nobenih težav glede tega. Ima ta ogromni uparjalnik - najšibkejšo napravo z ta večjim uparjalnikom. Jaz, na primer, imam najmočnejšo s ta manjšim uparjalnikom.

Njemu špila ok, ne odtaljuje pogosto in brezveze ... sicer so na začetku po telefonu prestavljali kak parameter ampak on nima nobenih opisanih opažanj, tako da ne posploševat.
Pa mimogrede tudi pri meni je zdaj drugače. Vsaka od teh naprav ima svoje cake: zadnjič si objavil nasvet za preklapljanje nekih stikalc v zubadanu da odpravi morebitne težave zaradi premalo intenzivnega odtaljevanja. Tam bi lahko začel jaz flejmat kako za en drek so te naprave. Sam nimam tega sektaškega načina razmišljanja da bi zdaj moral postat nekritični privrženec svoje investicije ali področja ki ga poznam.

Si zgrešil. Tam je bil problem na področjih z veliko zračno vlago prav obraten. Imajo namreč preveč intenziven in prehiter defrost.

@destruktor
Tvoja ogorčenost ni na mestu. Vtis, ki ga dobivaš da je TT nekaj posebnega (posebno slabega) glede odtaljevanja je napačen. Obstajajo boljši krmilniki ampak veliko vgrajenih naprav deluje po enakem principu.

Dajmo brezveznosti k strani ... vprašanje za znalce: a je sreženje v pasovih indikator da je kaj narobe?[attachment=o23618]

Ta ni videt ne vem kako kritičen. Manjko plina se odraža popolnoma drugače. intenzivnost ledenja in pozicije so popolnoma dugačne.

telmos Napisal:Ta ni videt ne vem kako kritičen. Manjko plina se odraža popolnoma drugače. intenzivnost ledenja in pozicije so popolnoma dugačne.

Aha, torej je OK.
Jaz sreženje v 4 letih delovanja vidim od tega januarja prvič (odkar sem spravil k delu avtomatiko defrostov), zato ne vem kako je normalno. Smile

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - destruktor - 15.2.2017

A ve kdo, kolikšen je max. pretok ventilatorja na uparjalniku za 7/8kW veliko TČ?

telmos Napisal:Si zgrešil. Tam je bil problem na področjih z veliko zračno vlago prav obraten. Imajo namreč preveč intenziven in prehiter defrost.

Ja razumem. Moja poanta je bila, da si pač, ker zadevo poznaš, opozoril, da kaže prestaviti tista stikala. Zubadan ima pač to neoptimalnost za naše pogoje po defaultu in si s svojim nasvetom na forumu prisotne o tem obvestil z izboljšavo.
TT imajo svoje posebnosti. Nekateri monterji, ki jih poznajo svetujejo (ne na forumih na žalost) prenastavitev določenih parametrov in situacija se lahko spremeni.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - damdam78 - 15.2.2017

madhatter Napisal:Dajmo brezveznosti k strani ... vprašanje za znalce: a je sreženje v pasovih indikator da je kaj narobe?[ATTACHMENT NOT FOUND]

Pri meni se isto dogaja ampak samo takrat ko dela na minimumu.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Fantocci - 15.2.2017

Ampak ta iz slike vendar dela venomer na polno, ni tako? Saj je on/off.

Pri invertercah pa se res tako pasovno sreženje ponavadi pojavlja, če delajo na minimumu.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - damdam78 - 15.2.2017

More biti ima ventile na ceveh, da ne zaseržuje celega uparjalnika brezveze :wink: varčno pa to :wink:

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 15.2.2017

Citat:Bohinc pa nič
Kaj naj? Saj eni vse veste...tudi o TT
Smo na toplem v sedmi sezoni, brez uporabe kaminčka ipd..
Odtaljevanje je podobno že podanim slikam s komentarjem v temi! Vendar Migaj zapiše , da lahko to poslikaš v idealnih razmerah...Torej komu in zakaj naj bi še kaj dokazoval v besedi ali sliki, če tako prirejam- glede na očitek... :roll:
Če ne zarad drugega sem pošten že in predvsem do sebe, ter s prirejanjem ne bi imel nobene koristi, temveč zgolj slabo vest.
Čudno , da me spet omenja celo guru foruma... :?: Nič osebnega nimam proti njemu... Sam zapisi o neumnem odtaljevanju, potem o razliki pira dveh...ter vzvišenosti do drugih uporabnikov, kot monterjev, mi ne dajo miru oporekat ..zato se mava očitno rada... :lol:
Torej če vzamemo , da TT apriori neumno-butasto odtaljuje po fabrški nastavitvi, če ji monter ni kos na licu mesta, lastnik ni razen pira dveh... na večji zgubi ali škodi na napravi ...!Drži?
Za razliko se lahko vprašamo npr. kako je nato z lastniki npr. [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=65194[/url] , ki jim serviser monter ne nastavi, ne berejo foruma... ? Nismo celo brali , da je bil to problem nekoč, ki je sedaj odpravljen ali temu vendarle ni v celoti tako? Bo razen pira dveh lahko lastnik ostal tudi brez ogrevanja ali večjimi stroški odprave defekta?!
Zakaj že -zaradi robustnosti naprave ali je le ta preveč cotkana in namenjena manj zahtevnemu okolju? Kar očitno naše podnebje ni (vsaj izven primorja...pa še tam ne povsod...) temp., kot vlažno?
Ker sem neumen uporabnik, mam tud raj neumno in robustno TČ , namesto pametne po defoltu fabrško nastavljene, če ji serviser ni kos, bi lahko torej bil pripravljen na večji strošek ?! So lastniki mick ob neveščem monterju kaj na boljšem ali celo...?
Nisem pa za razliko nekaterih , ki tudi v tej temi precej smetijo, nikoli priporočal, niti bahal kako super je moja TČ, v nasprotju z njimi in njih poveličavami...Zgolj, da očitno za podobne stroške ogrevamo in smo na toplem, tudi v slabo izo. objektu Idea
Verjetno sem največkrat dal linke tudi konkurence nekaterim ''nizkocenovnikov'' oz. TČ, ki lahko s ceno konkurirajo oglaševanim (od zmagovitih kitjcev, Hotjet, CTC, Mecaterm, Vaillant in še...). Seznam tujih in našega ekoskalda je dolg...ne le par forumsko oglaševanih in opevanih TČ skozi leta..., prišle so tudi nove, kar sem pisal, da mogoče bo skupek obojih....Čvrstejša naprava, redkejših lamel inverter delovanje.
Javno zapiše celo kak moderator, da je kdo nedotakljiv...naj bo v hecu ali res...star rek pravi , da je tudi v hecu nekaj resnice (ali celo vsa) :wink:
Madhater oprosti, vendar sem moral... glede na izziv :mrgreen:
Še vedno upam , da se vsak odloči za nakup po svoji presoji, njih firma mi ni pomembna, nekaterim očitno je... :wink:
TČ mi te dni odatljuje na cca 120-130min [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")bohinjunichr("46")eu/template/pages/station/report_monthlyunichr("46")php?date=2017/2[/url]ob delovanju kompresorja cca 30-40min. Na kolko min. že enim inverter obrača delovanje (on-off) ob defrostih na koliko minut delovanja TČ?! Idea Ne pozabiti, da je tem minutam TT potrebno prišteti še čas mirovanja TČ..., ki pa ga žal ne beleži; nimam ''oblaka'' -kjer bi blo vse lepo vidno...
Za razliko mrzlega in suhega januarja odataljuje ca 20-30 min prej... torej , neko pamet, četudi butasto, vendarle ima...tu pogrešam zdravopamet :?
Citat:Si zgrešil. Tam je bil problem na področjih z veliko zračno vlago
Sej ponavad smo se okol tega...clo migetajoči Srček je večkrat zapisal ob ogledu TT jevih TČ v okolici , da to redko počno, potem obrača ploščo ...kdo je torej verodostojnejši ?! Menda vsaj tam delajo v njemu podobnih najtežjih celinskih razmerah, njegove mikrolokacije.......!!!!!!!!!!!!!!????????? :wink:
Mimogrede migetajoči srček daj nam še enkrat slike tvoje TČ -defrostov, ter objasni težavo s katero si se obračal na Japonce ? Monter , uvoznik, oz. zastopstvo firme v Slo temu ni bilo kos ?! Poštenje velja .....?!

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 15.2.2017

O Bohinc, lepo da si se spet oglasil Big Grin