![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - MikMik - 1.12.2017 A da se bom z njim vozil 90km/h? Prav, ti pa v EV prižgi vse kar nudi (klima, radio, gretje sedežev, brisalce,...) in se pelji 150km/h tako kot se bom jaz z auspuharjem. ps. Obstajajo tudi dizli. Re: Moja vizija električne mobilnosti - JUS - 1.12.2017 Fantocci Napisal:Avstrijci pa imajo akumulacijska jezera na višini in črpalne HE, kar je boljše, ne samo bolj EKO. Prečrpavajo vodo navzgor takrat, ko je tok poceni in ti ga nazaj prodajajo takrat, ko je drag. Če malo razmišljam še o viziji kot jo vidim sam, bo pomenilo da so prečrpovalne elektrarne slaba pogruntavščina. Predpostavimo, da bo zaradi nezmogljivosti omrežja veliko ev na polnjenju ponoči, kar je tudi samoumevno. Torej bomo elektriko potrebovali za to in ne za črpanje vode na neko x točko po višini. Moto teh prečrpovalnih je samo ta, da s poceni elektriko črpajo in polnijo jezera zgoraj, potem pa to premajhno jezerce v zelo kratkem času morda uro ali nekaj več pretopijo v elektriko v špici ko je elektrike malo in seveda najdražja. Torej moja vizija je, da bodo verjetno te elektrarne potonile v pozabo. Morda pa se tudi motim, kot verjetno prenekateri, ki razpravljate o tem kaj se splača in kaj ne, obenem pa imam občutek da vsi govorite isto. Eni kako se ev splača, drugi o tem kako se EV ta hip ne splača. V en glas pa vsi trdite, da ga boste imeli ko bo vam primeren trenutek. In to je edina razlika med obojimi. Če imaš denar in bi rad ev imel potem je to pravi trenutek, sicer pa je pravi trenutek malce kasneje. Lp Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 1.12.2017 nacek Napisal:Pot na morje.Copy paste iz članka: "Čakalo pa nas je veliko razočaranje! Ravno dva dni pred našim prihodom se je namreč v Marini Portorož pokvarila edina polnilnica za električna vozila." Japajade Sem zadnjič prilepil link na[url=httpsunichr("58")//photosunichr("46")appunichr("46")goounichr("46")gl/sbV0BfXFQ93fOAzV2]tole[/url] polnjenje v marini Portorož. Je pa ta prav notri v marini. Strojnik se mora znajt, nas je učil profesor (motorji) na Aškrčevi tam konec 70ih 8) Včasih je dost sam vprašat in se ne omejit na GOOGLE, ChargeJuice ... Re: Moja vizija električne mobilnosti - MikMik - 1.12.2017 Ni res, da je sedaj pravi trenutek, tudi kar se tiče denarja. Ga imam dovolj pa tudi pomislim ne na EV. Zakaj? Ne nudi mi tega kar mi trenutno nudi auspuhar. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 1.12.2017 MikMik Napisal:Ne boste govorili, ker z 10l mi auspuharji lahko naredimo cca. 200km. Z vsem udobjem katerega nudi in ne rabimo se jajcat 90km/h.Naš Ford ima v zadnjih letih najdlje v kosu nekaj več kot 1500 km, Kia pa par voženj po 140 km. 99% s Kio so krajše vožnje od 60 bol izjemoma 80 km/dan. In takih s podobnimi potrebami poznam veliko. Drugače pa je Volvo po dolgo letih spet naredil avto, ki sede našim potrebam in prjatu od katerega sem v devedesetih kupil 5 let starega 850, mi je poslal [url=httpsunichr("58")//photosunichr("46")appunichr("46")goounichr("46")gl/QG1la9sUuSk77Btg2]tole fotko[/url] s komentarjem: "Jani čez 5 let 8) " Če pa bo Kio Rio zamenjal kak drug Korejc bo pa ... 8)
Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 1.12.2017 MikMik Napisal:Ni res, da je sedaj pravi trenutek, tudi kar se tiče denarja. Ga imam dovolj pa tudi pomislim ne na EV. Zakaj?Prej sta z nekom nekaj o brihtnosti .... Imaš dovolj denarja, večinoma ga nimamo dovolj. Zanima nas EV, ene bolj druge manj, pa smo pisure v tem forumu. Tebe pa EV ne zanima. Ne da te ne zanima, tud pomisliš ne nanj. Zdaj nam pa odkrij tragedijo, ki te je primorala kliknit tole temo, nekaj kar te ne zanima, na kar niti pomisliš ne? :? Re: Moja vizija električne mobilnosti - MikMik - 1.12.2017 Ne maram nabijanja tja v tri dni in in sem napisal nekaj dejstev. Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 1.12.2017 Dejstev? Razen tvojih intimnih občutij o EV, bla bla bla bla auspuharji... in samohvale o polni riti denarja ni zaslediti nekih realnih faktov. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 1.12.2017 Bom probal drugače vprašat: Na pokrovu piše butale. Butale te ne zanimajo in pokrova niti slučajno ne dvigneš, ali pač? Ker je dejstvo da bo nafte pričelo manjkati ne še ti nabijat, pa res napiši kako dejstvo. Kak predlog, vizija kake druge alternative, kot pa je električni pogon in njegov razvoj? In zakaj nekdo ki ima dovolj € za nek dober EV = 30 - 40 k€, zakaj zavraga bi vozil dizla? OK nekdo ki ima premalo, pa špara in slabo vzdržuje ne novo dizl kanto, je to pač ceneje. Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 1.12.2017 JUS Napisal:Če malo razmišljam še o viziji kot jo vidim sam, bo pomenilo da so prečrpovalne elektrarne slaba pogruntavščina. Predpostavimo, da bo zaradi nezmogljivosti omrežja veliko ev na polnjenju ponoči, kar je tudi samoumevno. Torej bomo elektriko potrebovali za to in ne za črpanje vode na neko x točko po višini. Moto teh prečrpovalnih je samo ta, da s poceni elektriko črpajo in polnijo jezera zgoraj, potem pa to premajhno jezerce v zelo kratkem času morda uro ali nekaj več pretopijo v elektriko v špici ko je elektrike malo in seveda najdražja. Zanimivo razmišljanje, ampak pomoje kljub vsemu, ne bodo šle v pozabo. Bodo pa s tega vidika verjetno imele slabši izkoristek.. Z drugim odstavkom pa se 100% strinjam.
Re: Moja vizija električne mobilnosti - MikMik - 1.12.2017 Dejstvo je, da so EV zaenkrat nedorasla auspuharjem. Kaj ti pomaga klima, radio, navigacija, če pa se jo zaradi tega, da kje ne ostaneš bojiš uporabljati. To je tudi razlog, da ga nimam. Ob boljši bateriji pa ga kupim takoj. Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 1.12.2017 novitu Citat:Arbi, ze zelo dolgo se ve, da se svinjam okolje bolj kot je potrebno. Za razliko od mnogih pa:Tudi jaz se tega zavedam, sem nekaj že pisal o morebitnem pragu onesnaženja in če ga morebiti že nismo prestopili . Nepovratnega, če me razumeš. Citat:2. Se zavedam problema in tezim k temu, da vsaj pri sebi to spremenim,Enako, le da mi realnost ne da druge izbire. Citat:3. Kljub mojemu dieselu ne trdim, da EV ni boljsa resitev za vecino ze danes.Kje sem jaz omenil da EV ni boljša izbira za večino. Jaz ves čas pišem le o tem, da zame (ta trenutek) pač še ni. Dokler ne bo drugače bom vedno zagovarjal "moje" stališče izbire vozila za "mojo" uporabo. Citat:4. Ce sedaj ne bi hise gradil, bi ze menjal avtom. Seveda pa dam na vago puf in ugotovim, da raje ne in bom ev kupil zal sele ko bo hisa.Tu smo vsi enaki. Je vedno neki =beni ČE, se strinjaš. Vsi vedno nekaj "vagamo". Ljudje smo pač taki. Upam da po dograditvi hiše tega ČEja ne boš imel. Ali pa se bo spet pojavil kak drug ČE. Citat:Zdej, kaj to spremeni...najbrz nic. Dejstvo pa ostaja, da je EV prihodnost.Tako je, nič. In seveda je EV "bližnja" prihodnost, morebiti bo še kaj več od tega, morebiti ceste na magnetno levitacijo brez tistih glupih vodil. Tu se spet pojavi tisti kretenski faktor, ki sliši na ime čas. Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 1.12.2017 Vem da ne boš razočaran, če ti povem, da ne boš prvi. V vrsti. Si pa tretji ali četrti, če se ti ljubi pojdi brat od 45. strani dalje, postavi se v vrsto in mir. Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 1.12.2017 Jani Citat:Dej nehi s tem. Bi blo enkrat dost. Zame npr veš zakaj ga še nimam.Zate vem, in me to ne moti, si mi omenil zakaj. In te čisto razumem. In ker si nekje na realnih tleh. Za razliko od nekaterih drugih tule, nekaj jih vseeno realno gleda na problematiko, drugi mlatijo slamo. O vinčah in jadrnicah bova midva posebej. Ti jo pa od srca privoščim, ker vem da so tvoje sanje. Verjetno bi jo postavil celo pred EV. Pa me popravi, če se motim. Wind, sailing, energy free... Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 1.12.2017 Arbi: add 1: ne nismo, vsaj ne s trdimi delci, ki so v resnici najbolj kritični. add 3: no,no, veliko je recimo potenciranja nekih šibkosti, ne zgolj o avtonomiji. add 4: pri meni veš je tako, da ko si nekaj zadam se to uresniči. Tudi EV bo, v 3 - 5 letih latest. |