![]() |
|
Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/mesec - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/mesec (/showthread.php?tid=64550) |
Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Pingo77 - 16.2.2016 bomber111 Napisal:10 mojstrov je bilo na objektu in izvajalec mu bo vrnil denar on pa dve sobi na stropu neizolirani in jamra čez porabo (pa ja da :-) ). Cirkulacija očitno non stop laufa ( ničesar ne pove kaj dosti o SV). Ne vem kam ciljas Bomber? Ce bos kaj hodil po Barju se oglasi na pivce in narezek, da vidis situacijo v zivo, vesel bom tvojega mnenja. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Sivka - 16.2.2016 Eno butasto vprašanje: Kako zračite? Z okni na kip? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Pingo77 - 16.2.2016 Zivjo! Sprva naj se vsem zahvalim za vsa mnenja. Super ste! Ampak! Ufff! Tok vprasanj na enkrat, da ne morem vsem niti odgovort, ker delam cel dan. Ne vem kje naj zacnem, se enkrat od zacetka, glede na to da nekateri postavljate vprasanja na katera sem ze odgovoril. Govorimo o TĆ Daikin Altherma 11kW, LT, talno gretje povsod + lojtrca v kopalnici Bojler je 300L Izolacija: Tla: hidroizolacija po celi hisi, od 7-20cm(zaradi nivelacije tal) pohodnega stiroporja eps, na njemu se dodatne plosce za polaganje talnega ogrevanja Cokel:hidroizolacija, xps-stirodur 5cm, gumbasta folija Fasada: 12cm EPS(po pomoti napisal xps v prvem postu) Strop: knauf volna 25cm, paropropustna in sekundarna, razen dve sobi, cca 20 m2 nad katerima je betonska plosca in neizolirana podstreha, samo sekundarna kritina Napusc: xps-stirodur 3cm Okna: plastika 3 slojna normalnih velikosti, prizidek velikosti cca 50 m2 in visina stropa 4,5m ima dosti steklenih povrsin, cca 24 m2. Prezracevanje: zjutraj prezracimo spalnico na kip za 15min in zena po kuhanju prezraci kuhinjo za 15min. Toplotne izgube: izvajalec je zaradi reklamacije ob preveliki porabi posnel cel objekt s termovizijsko kamero in nikjer niso nasli prevelikih izgub(mislim da bi bil vesel, ce bi jih nasel, ker bi potem za preveliko porabo krivil slabo izolirano hiso, ne pa da priznava da napake ne najde in mi ponuja kot resitev vracilo kupnine TČ. Podstreho bom v vsakem primeru izoliral poleti in naslednjo zimo bomo lahko videli koliko bo to vplivalo na porabo. Do takrat bom pa vesel vseh vasih komentarjev. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Pingo77 - 16.2.2016 Sivka Napisal:Eno butasto vprašanje: Prezracevanje: zjutraj prezracimo spalnico na kip za 15min in zena po kuhanju kuhinjo prezraci za 15min. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - cheba - 16.2.2016 Stekleni prizidek tudi ogrevaš? EPS na ploskvi proti zemljini ni najboljši. Na tem delu se ne moreš izogniti kondenzu, kar pomeni, da se EPS namoči in se mu izolativnost s tem zmanjša. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Sivka - 16.2.2016 Prezrači se tako, da odpreš okno v celoti, ne na kip, ker s tem samo ohlajaš stene. Če odpre okno na stržaj za 15 minut, je to mnogo preveč! Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Homer - 16.2.2016 Sicer najbrž bistveno ne vpliva na porabo, ampak mislim da bi lahko zračil tudi manj časa. Pa ne zrači na kip, ampak s popolnoma odprtim oknom. Mislim da je "kip" najslabši možni način zimskega zračenja, saj je zračenje slabo, obenem pa spuščaš ven ogromne količine vročega zraka, ki se zadržuje pod stropom. Ne bi rad prodajal "znanost", ampak meni je indikator zračenja zunanja zasteklitev okna. Ko odprem okno se mi v momentu orosi (zamegli). Z zračenjem se steklo začne sušiti. Ko je steklo suho, zaprem okno. Meni to za spalnico zadostuje.... Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Energetik81 - 16.2.2016 Dobro da si celo uspel napisal, da imaš 24m2 stekla (poleg vseh ostalih oken?). Torej imaš 20m2 stropa s cca. 2W/m2K in 24m2 stekla s cca. 1W/m2K. Še nekaj ohlajanja z nepravilnim zračenjem pa smo na taki porabi. Če prav vidim imaš tudi skupen COP 2,7 kar se mi zdi precej nizko za talno gretje. Možno da se tudi grelci vklapljajo preveč in prekmalu. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - aleš.h - 16.2.2016 Pa je misterij razkrit ... Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - bomber111 - 16.2.2016 Ena izmed možnosti je tudi zelo površna izvedba izolacije mansarde. PS: V Ljubljani sem 3 x na teden a ne vem če bi z obiskom kaj rešil, razen tega da bi te prikrajšal za pivo ali dve :-). Je pa res da je videna stvar v živo cisto nekaj drugega kot pisanje po forumu. Daj poslikaj hišo od zunaj iz vsrh strani in tudi znotraj. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Sivka - 16.2.2016 V dobro izoliranih hišah, se porabi za ogrevanje MANJ energije kot za prezračevanje. S tem, ko nisi naredil aktivnega prezračevanja si denar, ki si ga porabil za izolacijo in troslojna okna vrgel stran! Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Energetik81 - 16.2.2016 No to ni ravno res. S pametnim zračenjem (prepih 1min parkrat na dan) bodo izgube zračenja minimalne. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - GalloLight - 16.2.2016 @Energetik81 Kje si dobil faktor prehoda toplote za AB ploščo (recimo debeline 15 cm) 2 W/M2K? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - sašo65 - 16.2.2016 Sivka Napisal:S tem, ko nisi naredil aktivnega prezračevanja si denar, ki si ga porabil za izolacijo in troslojna okna vrgel stran!bedarij pa res ni treba klatit :roll: Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - timi11 - 16.2.2016 Hvala za slike.Iz razmerja med ogrevanjem in rezervarjem se vidi da z ogrevanjem sanitarne vode ni nič narobe.(10% za dve osebi).Če je bivalentna točka nastavljena okoli 0°C tudi z močjo TČ ni nič narobe. 2 ure delovanja rez. grelca za Januar ni nič. Bivalentna točka-parameter A.5.1.4 je nastavljena na ? |