PodSvojoStreho.net
TČ zrak/voda + olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ zrak/voda + olje (/showthread.php?tid=64545)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Re: TČ zrak/voda + olje - telmos - 26.2.2016

sassapo Napisal:Ne vem kako nekaterim še vedno ni jasno, da je potrebno vsak objekt obravnavat invidualno. Migaj... Si upaš postavit tri Daikin HT 14kw v kaskado in prevzeti odgovornost, da bo grelo dlje kot do defrostov ?? Jaz si ne!
Samo naslov prebereš še enkrat in ugotoviš, da je to eno čisto sprenevedanje. Tak blok s kombinacijo zunanje VRV in notranjih HT naprav ni čisto noben bav bav. Popolnoma normalna zadeva. In upam si prevzeti odgovornost, da bo grelo tudi pri -20°C z upoštevanjem tega, kar piše v naslovu. Če pa bi bilo el. energije dovolj, pa tudi brez tega! Zato ne delat pajacotov iz ljudi, ki bi radi vedeli, če se da, ne pa kdo s "klima TČ" nima dovolj zaslužka.

Re: TČ zrak/voda + olje - sassapo - 26.2.2016

Ok. Pol pa napravi in daj garancijo! Pa nehaj s temi zaslužki, ko dobro veš, da so rabati na klima TČ precej višji kot na Švedske, Nemške, Avstrijske... TČ. Pri Hotjetu je pa rabat tako nizek, da ga ti še povohaš ne Idea

Bodi malo bolj resen in ne nakladaj neumnosti.

Re: TČ zrak/voda + olje - bk9105 - 26.2.2016

@telmos: zdaj se pa odloči, enkrat napišeš, da bi delalo, če bi bilo el. energije dovolj, par zapisov nazaj pa napišeš, da ne bi bilo potrebnih nobenih dodatnih kablov in hudih varovalk.

telmos Napisal:Bodi malo bolj resen in ne nakladaj neumnosti.

Aja, na Daikina, Toshibo, Mitshubishija dobiš dvainpolkrat višji rabat kot recimor na Hotjet! Upaš zanikat?

9105 malo bolje preberi in potem piši. Provokacije se lahko greš ti in ostali kje drugje.
Zavajanje, da se ne da je kretensko. Vse se da v okviru možnost z eno ali drugo. Če pa prebereš, kaj imajo in kaj želijo, ti je jasno, kaj lahko instaliraš. Je pa dejstvo, da digital scroll s štiristopenjskim linearnim vodenjem vedno na teh sistemih deluje kar se elektropriklopa za enako končno moč tiče veliko bolje od enokompresorske ali pa dvokompresorske on off zadeve! Pa defrosti in ostale stvari so pri V uparjalnikih vedno boljši od pokončnih. Če pa pogledamo VRV sisteme, ki po celem svetu grejejo samo v slo ne morejo, ker sta sassapo in merlin tako zapisala ali kaj?
Najlepše pa je mešat, kaj en 40 ali pa 65 kW sistem zmore in kaj drugi ne in begat ljudi.
No zdravapamet moje digitalscroll kaskadne zadeve delujejo na Jesenicah, Blejski dobravi, Mariboru, Ljubljani, Krškem ...... In to vse brez zalogovnikov samo s hidravljičnimi kretnicami brez problemov. Največji s skoraj 600 kW moči.

Sassapo ne vem, če si pogledal, po koliko se kaj prodaja. Ko boš to razčistil se pa oglasi. Do takrat pa lahko kobasaš neumnosti.

No nekatere klobase imam rad :lol:

Kar se pa omenjenega objekta tiče, pa izvoli! Napravi VRV, če misliš da bo ustrezal objektu in njihovim zahtevam. Jaz si to ne upam niti ponudit! Pa takšen objekt bi napajal brez zalogovnika... Ne vem, očitno smo vsi ostali trotli

Re: TČ zrak/voda + olje - JaniIr - 26.2.2016

Torej spoštovani monterji kot sem napisal v začetku vse podatke za večstanovanjski objekt in priložil slike - kotel ostane v rezervi in v povezavi TČ ko ta nebi zmogla ogrevanja- vsaj do -10°C in da bi imela takrat v dviznem vodu v radijatorje min. 60°C.
Katera TČ bi bila to zmožna , ob pogojih ki jih ima objekt na elektriko in klimo pokrajine????lp

Pametno, da si jim še enkrat zapisal. Za take zahteve je najbolje vzeti VRV z notranjimi HT moduli brez česarkoli drugega.

Re: TČ zrak/voda + olje - labelsm - 26.2.2016

JaniIr Napisal:Torej spoštovani monterji kot sem napisal v začetku vse podatke za večstanovanjski objekt in priložil slike - kotel ostane v rezervi in v povezavi TČ ko ta nebi zmogla ogrevanja- vsaj do -10°C in da bi imela takrat v dviznem vodu v radijatorje min. 60°C.
Katera TČ bi bila to zmožna , ob pogojih ki jih ima objekt na elektriko in klimo pokrajine????lp

Ce bo TČ morala it preko 50°c je vpršanje če se sploh izplaca !
Drugo vprašanje je pa zakaj bi morala it tako visoko zato ker vi tako želite ali ker mora ? Z TČ se strmi k čim nižjem dv. drugače so izkoristki katastrofa pa to ne pomeni da nebo zmogla ....[emoji6]

Re: TČ zrak/voda + olje - Gasper123 - 26.2.2016

zdravapamet Napisal:Seveda lahko vsaka TČ zrak-voda samostojno pogreje katerikoli objekt če je predimenzijonirana. To pomeni da bo 80% ogrevalnega obdobja premočna.

Iz lastnih izkušenj in uporabnikov tega foruma sem prišel do zaključka, da je pravilno dimenzioniran inverter tisti, ki bo pri +2° deloval na svojem minimumu. V takih pogojih pri +2° defrostov sploh ne bo.

Temu bi rekel pravilna dimenzioniranost in ne PREdimenzioniranost.

Zdravapamet tega noče poznat. Inverter je klima in pika.
Labelsm seveda se z enokompresorsko lt zadevo gretje izhodne vode na 60°C pri -10°C ne izplača. Z dvostopenjsko HT se pa vedno je izplačalo, čeprav bi vsi, ki se s to napravo ne ukvarjajo, radi prikazali drugače.

Bravo, torej za tvoj izbor TČ bo potrebno imeti priključek 3x63A. Kljub temu da 3x25A zadostuje za 30 kW grelne moči (pri COP 2), kar bi za omenjeni objekt zadostovalo sigurno do -5°, če ne celo -10°.

Še enkrat: pravilno dimenzioniran inverter, ki mu enostavno omejiš moč v nastavitvah.

Re: TČ zrak/voda + olje - Poldee - 26.2.2016

zdravapamet: za naso lahko recem, da je ze skoraj ON/OFF, februarja nonstop zaga (2-3x/uro) Smile Pa kaj cem, za to naj bi bla narjena...

Tako je, pri višjih temperaturah kot +2° je moja naprava ON/OFF naprava, ampak sem jaz spet bolj pameten in jo takrat vozim po urniku samo takrat ko je kdo v bajti, takrat spet deluje neprekinjeno na svojem minimum, ampak samo npr 14 ur na dan, pomladi/jeseni samo 8 ur na dan. (DV je v tem primeru fiksen 35° na radiatorjih, viša se ga samo nižje od zunanjih +2°)