![]() |
|
Odtaljevanje klime - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Odtaljevanje klime (/showthread.php?tid=48259) |
Re: Odtaljevanje klime - sašo65 - 11.2.2015 vidiš "Fantocci" da nič ne veš :lol: kam smo prišli.... :mrgreen: Re: Odtaljevanje klime - Fantocci - 11.2.2015 kadotr Napisal:Fantocci, umiri se. O odtaljevanju nič ne več, samo predvidevaš in napol bereš forume. Iz mojih lastnih izkušenj ti lahko povem, da utegne biti, ni pa rečeno da bo, problem le kak dan v letu, kabel pa bo tako priklopljen, da ne bo obratoval, ko res ne bo potrebno. To monterji menda znajo. Ko bi znal popisati in sešteti vse stroške, ki bodo nastali pri tvoji izvedbi, bo kljub tvojemu zastonjskemu kopanju, dražje. Sicer pa naredi po svoje, upam le, da ne boš ob montaži preveč učil še mojstra. Sem hladen kot špricer. Koristnega pa žal nisi povedal prav nič, sam sebi nasprotuješ v izjavah. Napol bereš forume in nakladaš
Re: Odtaljevanje klime - sašo65 - 11.2.2015 kadotr Napisal:Fantocci, umiri se. O odtaljevanju nič ne več, samo predvidevaš in napol bereš forume. Iz mojih lastnih izkušenj ti lahko povem, da utegne biti,ti "kaoooo" veliki znalec.... :roll: Pridi pogledat mojega 20 let starega daikina 3.5/3.3 kako odtaja...
Re: Odtaljevanje klime - Fantocci - 11.2.2015 Brzo učim Sašo, ne boj se ti za mene. Predvidevam, da svojo klimo ne goniš celo zimo, čemu ti potem služi Fujitsu HP (za katerega pa imaš podstavek)? Tako da ti primerjava ni na mestu. Re: Odtaljevanje klime - sašo65 - 11.2.2015 "gonil" sem jo (za mansardo)več za gretje, kot hlajenje)) od selitve v hišo do postavitve TČ (1994-2013) PS. vem jaz da veš, saj si štromarskega foha, le nekateri.... Re: Odtaljevanje klime - kadotr - 11.2.2015 "Kolikor vem, imajo te klime kar probleme z odtaljevanjem", je bila čigava izjava? Moja ne! Sem napol prebral? Tudi ne! Njegove lastne izkušnje? Izgleda, da tudi ne. Dovolj je menda zgolj štromarski foh. Jao! Homer je dovolj povedal, reakcija pa v Fantoccijevem stilu. Prav sedaj me je poklical monter klim, pravi : "pusti jih..." Re: Odtaljevanje klime - Fantocci - 11.2.2015 Kar si tiče prepotentnih in prenapetih izjav, imaš ti s tem večkrat problem kot jaz. Ne govorim na pamet in napol prebranih tem iz foruma, temveč iz izkušenj: zakaj sem zapel okoli podstavka - imam 5kW Fujitsu TČ (torej po velikosti, moči in izgledu neka običajna klima) na podstavku, ki pa ni zadovoljivo narejen. Na tistem delu, ki ima dovod globoko iz zemlje, je vedno odtaljena, na delu, kjer ni, se pa nabira led. To se lepo vidi na sliki, ki jo je Sašo65 enkrat pripel na forum: [img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/1I/yh/2XY9EQEd/slika-031501unichr("46")jpg[/img] Temu bi se rad izognil, ker nočem ponoviti iste napake. Homerjev prispevek me je zmotil, ker ni podal nobenih razlag. Re: Odtaljevanje klime - telmos - 11.2.2015 Ta podstavek je malo prekratek. Drugače je pa v redu s tem, da jo mi okrog izoliramo in tako ločimo notranji del od zunanjega zraka. Re: Odtaljevanje klime - Homer - 11.2.2015 @Fantocci Ker en stavek ni bil dovolj, bom še malo dodal..... V času, ko še nisem imel TČ, sem v kombinaciji z ELKO uporabljal dve klimi. Ti sta delali 24/24. Ena klima Panasonic, druga Misakae (low cost). Obe sta ogrevali OK. Klimi nista imeli odtoka za kondenz in tudi nobene cevi. Zgolj luknja na podstavku. Večina vode je ob defrostu odtekla, tisto, kar kapljalo, pa je zamrzovalo in naredilo kapnik, ki je "rastel", dokler se ni od lastne teže odlomil in padel na tla (pozor na glavo!). Skratka, kakršnokoli kompliciranje, je samo strošek .......... PS: Presenetilo me je izredno dobro delovanje Misakae, kljub manjši moči in low cost. Morda je to zaradi R22 (če se ne motim)? Vem pa pa za primer, ko so imeli probleme z Gorenjem (zamrzovanje, problemi z defrosti, slabo gretje). Sum je bil na premalo plina, a po polnjenju kakšne bistvene izboljšave ni bilo. Lani zamenjali klimo z eno kvalitetno "poševnooko" inverterco in nobenih problemov več ni....... Re: Odtaljevanje klime - Fantocci - 11.2.2015 OK, hvala za mnenje. Re: Odtaljevanje klime - sašo65 - 11.2.2015 R 22 je daleč najboljši in vsestranski plin, kar ga je kdaj imela hladilna tehnika, ekologija je napravila svoje.... Re: Odtaljevanje klime - xavi - 11.2.2015 Fantocci Napisal:Kar si tiče prepotentnih in prenapetih izjav, imaš ti s tem večkrat problem kot jaz.Vidim, da je tvoja kar z ledom zadekana, namesto z purpeno. Saj led je tudi izolator. Šalo na stran. Imaš lepo obdelano z kulirplastom. Mogoče samo moja izkušnja zadnji dni defrostov. Ker sem izklopil en kontakt za ajnšpric, sem malo bolj pogosto gledal satovje zunanje enote. Ugovil sem, da je spodaj tendenca po ledu bila prej kot zgoraj. Iz tega se da sklepati, kar si pa ti že sam ugotovil (zato tudi tako visok podstavek), da je zrak pri tleh hladnejši. Zato bi ti priporočal, da jo obesiš na steno in priklopiš grelni kabel. Re: Odtaljevanje klime - Poldee - 11.2.2015 Kaj naj pa jaz naredim? Mislim, da imam dalec najbolj zaj**** razmere. Prvo je TC montirana na severni strani hise, kamor sonce niti en dan v letu ne posije (mogoce julija od zahodu, ceprav dvomim, da najde pot do TC, ker je ze od sosedove hise senca). Drugo je potok, 5m stran od TC. Tretje: nimam nobenega grelnega kabla, nobene dodatne izolacije (ne zaradi mene, jaz bi kompliciral s tem na muc). Ce potegnem crto: mraz, vlaga pa zadeva dela brez jaskov in podobnega kompliciranja. Samo dovolj visoko od tal je montirana (kar gre izkljucno zasluga majstru, sam sem hotel komplicirat s kopanjem jaska, izolacijo pa se je samo smejal in rekal, da pejmo raje na pir) in za sedaj nobenih problemov z delovanjem
Re: Odtaljevanje klime - xavi - 11.2.2015 Tisti tvoj potok oz. reka kdaj zamrzne? Ker vidim, da poleg funkcije dušenja zvoka na mikrolokaciji oddaja še toploto, ki jo tvoja črpalka zauga v sebe. Re: Odtaljevanje klime - Fantocci - 11.2.2015 To je res Polde. Ta tvoj potok je bolj super kot si misliš. Imam možnost opazovat dve lokaciji: eno tik ob Krki in drugo par km stran. Ta ob Krki je pozimi vedno 2-3°C toplejša in poleti vedno enako hladnejša, po moje je v bližini vode razlog, drugega ne vidim. Imaš tudi ribe v njem? Potem je sploh čista zmaga
|