PodSvojoStreho.net
Prodaja starega stanovanja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Prodaja starega stanovanja (/showthread.php?tid=39139)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Re: Prodaja starega stanovanja - papez46 - 22.2.2012

Glede na katrine opise, sem sklepal da gre za Glinškovo. Ta se ja zgradila najkasneje, in ja najbližje "kmetom" - to je Savljam. Pa tudi tisti vrtički so tam nekje okoli železnice.

No pa nič hudega. 8)

Biksi super tole, hvala. :wink:

Re: Prodaja starega stanovanja - trance0 - 22.2.2012

Zraven pa večje in lepše stanovanje v novejšem bloku za cca. 20% nižjo ceno, hm. :twisted:

Re: Prodaja starega stanovanja - papez46 - 22.2.2012

katra7

Če zelo nepristransko in profesionalno primerjam tisto zadevo iz mojega linka na Glinškovi, s tem kar sem videl pri tebi .............. in recimo, da bo tisto na Glinškovi "morda šlo " za kakih 130, mislim, da so zadeve dokaj jasne.

V realnem svetu in danes.

Seveda, pa imaš na koncu koncev prav ti, saj prodajaš svojo lastnino.

Le izredno težavno je "utemeljeno" argumentirati 30K višjo ceno na razdalji 500m z realnimi dejstvi in argumenti.

Priporočam bistveno drugačen pristop k prodaji, znebi se šodra in plevela, če želiš zadevo spraviti v promet oblikuj trenutku primerno in primerljivo ceno in veliko sreče ti želim.

No, če smo čisto realni, ima 'konkurenčno' stanovanje v isti soseski tudi bistveno bolj profesionalno oblikovan oglas z zelo uporabnim tlorisom. Wink

Re: Prodaja starega stanovanja - marko.pib - 22.2.2012

Tole je sedaj res ena zmeda. Različne informacije o adaptaciji, različni podatki koliko sobno stanovanje, zelo različne cene. Če je že kakšen interesent, je verjetno zmeden.

Dober dokaz, da je manj (agencij) več!

Se pa strinjam z zadnjim komentarje. Konkurenčni oglas je dosti boljše oblikovan.

Re: Prodaja starega stanovanja - katra7 - 22.2.2012

Da ne boste slučajno mislil da se kujam al kej podobnega... odgovorim ko bom imela pet minut cajta.

Re: Prodaja starega stanovanja - Johan_R - 22.2.2012

katra7 Napisal:Da ne boste slučajno mislil da se kujam al kej podobnega... odgovorim ko bom imela pet minut cajta.

Točno to mislimo. Sedaj, ko smo te razkrinkali, si se pa skrila!!

:twisted: ejjj, hecam se Big Grin

Strinjam se z večino mnenj tukaj zapisanimi. Ta pa razumem 1000%, ker smo sami v zelo podobni situaciji. Hišo smo kupili trenutek pred zdrsom v recesijo, vrgli v adaptacijo precej sredstev in računali, da bomo s prodajo stanovanja obveznosti zmanjšali na normalno raven.

Pa je usekalo!
Dejansko ljudje visijo na idejah parih FDV faliranih študentov in idelologov in ne razumejo, da če se je v nepremičninski balon naduvalo toliko špeha, ko se je pričakovala prodaja v Ljubljani po povprečni ceni 3.500 EUR/m2, sedaj nihče stanovanj, kjer je bila "break even point" izračunana na 3.000 EUR/m2 ne bo prodajal za 1.800 EUR/m2. Banke tega ne bodo požrle, vsaj še 10 let imajo čas da to vzdržujejo pri teh cenah.

Po moje vas večina tukaj sploh nima pojma o čem govorimo.
Če si kupil parcelo okoli Ljubljane (predmestja, pa vse do Kranja) te je stala med 100 in 250 EUR/m2. Sedaj ti pa nekdo pravi, da je vredna samo 1/2 tega zneska? Boš prodal?

Če si kupil novo stanovanje l. 2008 v Ljubljani po 2.500 EUR/m2, se zapufal 80% vrednosti, da lahko živiš družinsko življenje in se ne posvečaš bizarnosti, kot je iskanje strehe nad glavo, se posvečaš partnerki in otrokom, ... Pa pride FDVjevc ali pa Tajnikarjev vajenc in reče: Tole je pa 1.750 EUR/m2 vredno. A res? Boš prodal?

Vsem, ki prodajamo - je treba zdržat!

Držte se, LP Ivo
8)

PS:
Ljubljana je glavno mesto Slovenije, tu so službe, študij, zabava, univerzijede, ... in seveda cene so višje.

PPS:
Ti zapisi veljajo predvsem ta tiste proletarce, ki niso nič dedovali ali dobili podarjenega. Ki so si morali vse kupiti sami in to od prve garsonjere l. 1982 naprej!

Johann, želim ti vso srečo pri prodaji, realnost pa bo žal povsem drugačna. Standard bo rapidno padel in Ljubljana bo totalen fail, kar je v bistvu že zdaj.

Ali je katero glavno mesto na svetu prazno ljudi?

Ni važno koliko je ljudi notri, važen je standard in kvaliteta življenja v mestu. Wink Saj, upam, da se motim in bo čez nekaj let tudi pri nas razcvet, a zaenkrat gremo trdno po poti južnih sosed.

Re: Prodaja starega stanovanja - vitel - 22.2.2012

[quote="Johan_R"]
Po moje vas večina tukaj sploh nima pojma o čem govorimo.
Če si kupil parcelo okoli Ljubljane (predmestja, pa vse do Kranja) te je stala med 100 in 250 EUR/m2. Sedaj ti pa nekdo pravi, da je vredna samo 1/2 tega zneska? Boš prodal?
[/quote="Johan_R"]

Ejga Ivo a ti povem eno štorijo: okoli leta 2000 sem prodal parcelo v okolici Lj. - 15 km izven po 100 DEM kvadrat. Cene so šle kamor so šle, ampak sem pa precej prepričan, da bojo šle cene tja, kamor morajo it, čez 3-5 let bojo taka parcela stala med 20-50 EUR na meter, pač zavisi od mikrolokacije.
PS: drugo leto si obetam da bom imel na prodaj še dve parceli - v tem okolišu se še vedno oglašujejo parcele po 80-150 EUR na meter, povem ti, da bom prezadovoljen, če iztržim 80, realno računam na 60, če bo treba bom prodal po 5o na meter.

Pa lep pozdrav vsem

Dragi Vitel, jaz ti pa svetujem, da če lahko, zadržuj prodajo. Zemlja je končna dobrina in kot taka vredna. Živeti na svoji zemlji (parceli) so sanje vseh nas idiotov, ki se za to ženemo. Pretežno smo to mestni ljudje, ki si na jesen življenja želimo drugih kvalitet.

Če ne nucaš, ne prodaj! Vsaj še 2 leti ne!

LP, Ivo

Vitel je pač večji realist kot ti, Johan_R. Wink

Re: Prodaja starega stanovanja - marko.pib - 22.2.2012

Nihče ti ne brani, da prodajaš stanovanje po 3500 evrou še naprej.

Ja, je ljubljana glavno mesto države. Hkrati pa tudi z dokaj porazno kvaliteto življenja, ki ti ga nudi. Ampak seveda za moj način življenja, da ne bo spet kdo skakal.

Smo že vsi kdaj tudi kaj prodali. Saj več ali manj vsi vemo kako situacija izgleda. Najprej zastaviš kolikor toliko visoki in si misliš - mogoče najdem suckerja. Potem malo znižaš. Potem še malo znižaš. Potem pa padeš na realna tla.

Razen če si mogoče ti dobitnik lota.

Eni bodo padli z glavo ob betonska tla. Wink